به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، مخالفان مسلح سوریه سرانجام پس از پیشرویهای اخیر خود صبح روز یکشنبه توانستند وارد پایتخت سوریه شوند و کنترل آن را بهدست بگیرند؛ اقدامی که موجب شد «بشار اسد» خاک دمشق را به مقصد مسکو ترک کند و طبق اطلاعیه کرملین، روسیه بنا به انگیزههای انسانی به او و خانوادهاش پناهندگی داده است.
«دیوید ایگناتیوس» ستوننویس روزنامه «واشنگتنپست» در گزارشی مینویسد: «پس از فروپاشی ناگهانی دولت بشار اسد، مسئله اصلی این است که پُر کردن خلأ این قدرت و ایجاد دولتی باثبات چالشی اضطراری و پیچیده خواهد بود.»
او با اشاره به جنگ داخلی در سوریه در دهه گذشته، تاکید میکند: «اکنون بازسازی سوریه بیش از یک دهه درگیری خونین، کاری دشوار خواهد بود.»
طبق آنچه «هادی البحره» رئیس ائتلاف مخالفان سوریه در جریان مصاحبهای با «انبیسی نیوز» در دوحه، پایتخت قطر عنوان کرده است، مخالفان مسلح سوریه قصد دارند یک دولت غیرنظامی انتقالی تشکیل دهند که شامل اعضای هیئت تحریرالشام نخواهد شد.
وی افزود: «این دولت غیرنظامی، کشور را تا ۱۸ ماه آینده تا زمان برگزاری انتخابات آزاد رهبری خواهد کرد. هدف آنها این است که همه نیروهای خارجی در همان دوره انتقالی ۱۸ ماهه از سوریه خارج شوند. همچنین نیروهای داعش نیز باید بیرون بروند.»
سوریه با عدمقطعیت مواجه است
این روزنامهنگار سرشناس آمریکایی در رابطه با جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه و ارتباط آن با تحولات جاری در سوریه چنین مینویسد: «درست ۱۴ ماه پیش، اسرائیل توسط نیروهای حماس مورد حمله قرار گرفت و اگرچه پس از آن اسرائیل توانست با ترور برخی از چهرهها، دشمنان خود را حذف کند اما در حال حاضر این روند سمی شده و احتمالا ناآرامی و بیثباتی در منطقه شکل بگیرد.»
ایگناتیوس در ادامه این مطلب ضمن ابراز امیدواری نسبت به روزهای آتی در سوریه مینویسد: «یک مقام ارشد دولت بایدن به من گفت که هرجومرج در دمشق روز یکشنبه با تصمیم هیئت تحریر الشام برای اجازه دادن به نخستوزیر فعلی سوریه جهت اداره یک دولت موقت با حفاظت از این گروه کاهش یافت. این گروه گفته است که قصد دارد نهادهای اداری فعلی دولتی از جمله ارتش را حفظ کند و این قطعا انتقال قدرت را آسان میسازد.»
معارضان مسلح تحت راهبری گروه تروریستی «هیئت تحریر الشام» در سوریه از ۲۷ نوامبر با حمایت برخی از کشورها، از جمله آمریکا و رژیم صهیونیستی و ورود نیروهای تازهنفس خارجی، اقدام به حمله گسترده علیه مواضع ارتش سوریه در مناطق شمال غرب، غرب و جنوب غرب حلب کردند. در نهایت با تصرف پی در پی شهرهای تحت کنترل دولت سوریه و رسیدن معارضان مسلح به دمشق، حکومت بشار اسد سقوط کرد.
این ستوننویس واشنگتن پست در پایان میافزاید: «به هر حال در خاورمیانه هیچ روزنه امیدی وجود ندارد و سوریه با عدم قطعیت و احتمال خطرات آتی مواجه است.»
انتهای پیام