علی خوشنود در گفتوگو با ایسنا، با اعلام خبر آغاز توزیع قبوض عوارض سالانه و با بیان اینکه تا انتهای آذر ماه فرایند توزیع قبوض عوارض سالانه به پایان می رسد، گفت: بیش از ۳ میلیون فقره قبض عوارض پایدار برای سال ۱۴۰۳ شهر تهران صادر شده است که صدور این قبضها از نیمه دوم آبان ماه در فرایند چاپ قرار گرفته و با توجه به وسعت شهر تهران به صورت تقریبی تا پایان آذر ماه ادامه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه پرداخت عوارض و بهای خدمات از ابتدای هر سال از طریق درگاههای غیرحضوری امکانپذیر است و قبوض عوارض انبوه سالیانه صرفاً جهت بدهکاران صادر میشود، افزود: شهروندانی که به هر علت قبوض عوارض به دستشان نرسیده، میتوانند از طریق هر یک از درگاههای غیر حضوری عوارض خود را پرداخت کرده و یا با مراجعه به اداره درآمد شهرداری منطقه مربوطه و یا هر یک از دفاتر خدمات الکترونیک، قبوض خود را دریافت کنند.
مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران تأکید کرد: برای صدور قبض عوارض واحدهای غیرمسکونی، شهروندان صرفاً میتوانند از طریق مراجعه به ادارات درآمد شهرداری مناطق، اقدام کنند.
خوشنود درباره جزئیات پرداخت آنلاین عوارض پایدار گفت: با توسعه خدمات غیرحضوری شهرداری تهران، پرداخت قبوض عوارض به سادگی امکانپذیر بوده و نیازی به مراجعه به بانک و دستگاههای ایتیام سطح شهر نیست.
به گفته وی، به هر واحد ملکی، آپارتمانی و غیرمسکونی در شهر تهران یک شماره شناسایی یکتا اختصاص یافته (شماره مندرج در کادر سبزرنگ بالای قبوض انبوه ) که شهروندان با ارسال آن به سامانه پیامکی ۱۳۷۰۰۰۰۰۷۰ ( با اعداد لاتین) از خدمات غیرحضوری برخوردار خواهند شد.
مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران ادامه داد: همچنین در راستای حذف قبوض کاغذی و کمک به حفظ محیط زیست با اسکن بارکد ۲ بعدی بالای قبض و یا ارسال شماره شناسایی ۱۵ رقمی واحدهای ملکی و آپارتمانی و یا ۱۲ رقمی واحدهای غیر مسکونی به شماره پیامکی ۱۳۷۰۰۰۰۰۷۰ (با اعداد لاتین) و ثبت شماره تلفن همراه، از سال آینده قبض الکترونیکی برای شهروندان ارسال خواهد شد.
وی در مورد روشهای پرداخت آنلاین عوارض شهرداری نیز با اشاره به سامانه پیامکی پرداخت، ادامه داد: شهروندان میتوانند از طریق بارکد ۲ بعدی مندرج در قبوض و مفاصاحساب، سامانه و اپلیکیشن شهرزاد، کد دستوری #۵۵*۱۳۷*، درگاه های اینترنتی بانکهای طرف قرارداد شهرداری تهران و پرداخت از طریق اپلیکیشن های پرداخت آنلاین ( آپ، قبضینو و … ) عوارض را پرداخت کنند.
خوشنود در مورد روش پرداخت حضوری عوارض شهرداری نیز افزود: این امکان از طریق مراجعه به دستگاههای خودپرداز هم فراهم است. همچنین شهروندان میتوانند با اسکن بارکد ۲ بعدی از خدمات گستردهای از جمله اطلاع از شماره شناسایی واحد، اطلاع از میزان بدهی عوارض پایدار، اطلاعات مالی شهرسازی واحد، تخلفات احتمالی ملک، استعلام آخرین گواهیهای صادره همچون مفاصاحساب، پایان کار و … ، پرداخت عوارض و بهای خدمات به صورت مجزا یا تجمیعی و آگاهی از خدمات محله ای و… مطلع شوند.
مدیرکل تشخیص و وصول درآمد شهرداری تهران با تأکید بر ضرورت پرداخت به موقع عوارض و بهای خدمات از سوی شهروندان، اظهار کرد: تعجیل در پرداخت قبوض عوارض منجر به کاهش جریمه دیرکرد معوقات شده و مبلغ اضافه پرداختی به عنوان بستانکاری در قبوض سال آتی محاسبه خواهد شد.
خوشنود درباره جوایز خوش حسابی و جرایم دیرکرد نیز با بیان اینکه شهروندان با پرداخت به موقع عوارض نوسازی و مشاغل از ۱۰ درصد جایزه خوش حسابی سالیانه بهره مند خواهند شد، گفت: این در حالی است که در صورت عدم پرداخت ۹ درصد جریمه دیرکرد عوارض نوسازی و به صورت روز شمار و ۲۴ درصد زیان دیرکرد برای عوارض مشاغل ( ۲ درصد به ازای هر ماه ) در قبوض سال آتی محاسبه خواهد شد و در خصوص بهای خدمات مدیریت پسماند نیز جریمه دیرکرد ۲۴ درصد ( ۲ درصد به ازای هر ماه) میباشد.
انتهای پیام