به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، صبح امروز (یکشنبه) همایش زنان و توسعه پایدار به همت کانون زنان بازرگان و با حضور شینا انصاری، رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در محل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد.
صمد حسنزاده- رئیس اتاق بازرگانی ایران- در ابتدای این همایش، با بیان اینکه زنان به چند نشانِ بزرگ معنوی، اسلامی، ایرانی و جهانی مزین و زنان ایرانی پرچمدار افتخار در قلههای رفیع پیشرفت برای کشور هستند، اظهار کرد: زنان بازرگان و کانون زنان بازرگان که در بیشتر استانهای کشور، فعالیت میکند، جایگاه رفیعی دارند؛ همه ما وظیفه داریم برای پیشرفت جایگاه کانون زنان بازرگان تلاش کنیم. تلاش ما در اتاق ایران این است که برای توسعه اقتصادی کشور گامهایی جدی برداریم و در این مسیر قطعاً از تجربه زنان بازرگان استفاده خواهیم کرد.
وی ضمن اشاره به جایگاه حضرت فاطمه (س) و حضورت خدیجه (س)، گفت: افتخار زنان این است که در دنیا در حوزههای انسانی، علمی، اجتماعی و اقتصادی فعال هستند. در فرهنگ اسلامی بر نقش زنان در مدیریت خانواده و تربیت فرزندان تأکید شده و این از نعمتهای بزرگ الهی است؛ اما این موجب کمتوجهی به نقش اجتماعی زنان و حضور ایشان در فعالیتهای اقتصادی نشده است.
دولت به پایدارسازی کسب و کار زنان باید توجه کند
رئیس اتاق ایران تصریح کرد: اهمیت پایدارسازی کسبوکار زنان بازرگان از جمله مواردی است که دولت باید به آن توجه کند. زنان در حوزه اقتصادی کارهای بزرگی انجام دادهاند. مسئولان نظام و رئیسجمهوری باید توجه بیشتری برای حفظ و پایداری این ارزشها داشته باشند. لازم است رئیس سازمان محیطزیست برای پایدار بودن کسبوکار بانوان قدمهای مؤثرتری بردارند.
حسنزاده افزود: سال ۲۰۲۴ در مالزی فدراسیون زنان مسلمان بازرگان تشکیل شد، زنان بازرگان بایستی بتوانند از ظرفیت فدراسیون برای پیشرفت کانون زنان ایرانی استفاده کنند. نتیجه این همکاریها، کسب موفقیت بیشتر برای زنان بازرگان است. زنان و مادران همیشه کارهای بزرگی از لحاظ اقتصادی برای کشور انجام دادهاند.
وی خاطرنشان کرد: کشور با مسئله ناترازی در حوزه انرژی، نقدینگی و… روبهرو است؛ زنان میتوانند با صرفهجویی در این مسیر، گامهای مهمی بردارند. یکی از اصولیترین برنامه اقتصادی کشور مصرف بهینه خانوارها و همراهی با برنامههای دولت و مسئله آموزش کودکان در حوزه مصرف بهینه است.
رئیس اتاق ایران گفت: توانمندسازی شرکتهای کوچک برای حضور در بازارهای جهانی بسیار مهم است. تقویت مهارت مدیریتی و استانداردسازی تولید بسیار مهم است باید این اصول از زمان شروع کسبوکارها مورد توجه قرار گیرد.
حسنزاده ضمن تاکید بر اینکه زنان، مربیان نسلهای آینده هستند، تصریح کرد: در ایران یکی از نیروهای ارزشمند که در تربیت نسل آینده مسئولیت بزرگی دارد، زنان هستند. در تمام برنامهها موفقیت زنان ایرانی را سراغ داریم. سهم زنان در عرصههای مختلف اجتماعی نشان از این پیشرفت دارد.
وی با بیان اینکه دولت چهاردهم بهتمامی اقشار جامعه بخصوص زنان توجه ویژهای دارد، گفت: حضور زنان بازرگان در این مراسم نشان از جایگاه آنها در ایران است. باید در شبکهسازی بینالمللی تلاش کنیم تا زنان از ابزارهای هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال بهره ببرند و روزبهروز حوزه کاری خود را توسعه دهند. خواسته ما از دولت چهاردهم همبستگی بیشتر با برنامه زنان کارآفرین و سایر تشکلهای حوزه زنان است.
نقش زنان در اقتصاد ملی، از معیارهای توسعه اقتصادی است
رئیس اتاق ایران تاکید کرد: گسترش تجارت الکترونیک فرصتی است که زنان میتوانند در تمام برنامه خود از این فرصت و ابزار جهانی بهره ببرند. امیدوارم در این زمینه برنامههای منسجمی تدوین شود و مسیر را برای بهرهبرداری هموار کند تا با ایجاد استارتاپهای و کسبوکارهای نوین مسیر پیشرفت برای کشور هموار شود.
رئیس اتاق بازرگانی ایران توجه به برندینگ کسبوکارهای زنان را بسیار مهم دانسته و گفت: باید در برنامه کانون زنان کارآفرین به برندینگ توجه شود. باید با توجه به برندینگ، سفیران زنان ایرانی در حوزه اقتصادی، علمی، تجاری و …، توانمندیهای خود را در دنیا نشان دهند. حضور زنان در المپیادهای علمی و مسابقات ورزشی نشان از این توانمندسازی است. نقش زنان در اقتصاد ملی یکی از معیارهای توسعه اقتصادی است. کانون زنان ایرانی به این نکته توجه دارد و برای همین بر توانمندسازی زنان برای حضور در بازار جهانی تلاش و برنامهریزی میکنند.
ادامه دارد…