کارگروهی برای نظارت بر نحوه انتشار اوراق بودجه تشکیل میشود
۱۷/۰۹/۱۴۰۳فیلم خلاصه بازی پرسپولیس ۰ نساجی ۱ نیمه اول
۱۷/۰۹/۱۴۰۳معاون سازمان محیط زیست: تعامل بینالمللی برای بقای یوزپلنگ در دستور کار است
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تقویت تعامل بینالمللی برای حفاظت از گونههای ارزشمند از جمله یوزپلنگ به عنوان یک نیاز اساسی، پیگیری میشود.
به گزارش گروه اجتماعی پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری دانشجو، حمید ظهرابی روز شنبه در دیدار با محمدجواد کولیوند استاندار سمنان در دفتر استانداری افزود: انتظار میرود برای حفاظت از یوزپلنگ ایرانی و گورخر آسیایی، بخشهای مختلف در استان سمنان پای کار باشند و همراهی کنند.
وی ادامه داد: برای احیای جمعیت یوزپلنگ آسیایی تجربههای بینالمللی نیاز است و باید رویکرد سختگیرانه و نگاه صرفِ داخلی در این بخش تغییر کند و تعامل بینالمللی ایجاد شود.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یوزپلنگ گونهای ارزشمند، در خطر انقراض و کاریزماتیک است که دنیا دوستدار آن محسوب میشود.
یوزپلنگ ایرانی در فهرست اتحادیه بینالمللی حفاظت از محیط زیست قرار دارد، به معنای اینکه گونهای «در خطر انقراض» است، حدود ۲ هزار سال پیش یوزها در بیشتر نقاط آسیا حضور داشتند، اما اکنون یوزپلنگ آسیایی، ایران و بخشهایی از استان سمنان را خانه امن خود یافته است و اکنون مسوولان و متخصصان بومی در سایت تکثیر در اسارت و ارتقای امنیت پارک ملی توران تغییر سرنوشت یوزپلنگ از خطر انقراض را دنبال میکنند.
منطقه توران یا خارتوران در شرق استان سمنان در شهرستان شاهرود یکی از سه منطقه حفاظت شده ایران با مساحت یک میلیون و ۴۷۰ هزار هکتار، خاستگاه زیست یوزپلنگ ایرانی به شمار میرود.
یوزپلنگ جزو گربهسانان محسوب میشود و گربهسانان امکان زادآوری ۲ بار در سال و دوره بارداری سه ماه دارد و به طور معمول فصلهایی که رطوبت هوا بیشتر است برای جفتگیری این گونه ارزشمند مناسب است و بر پایه تحقیقات انجام شده، دی و بهمن بهترین ماههای سال برای جفتگیری یوزپلنگ آسیایی است که پس از ۹۰ روز معمولا در اردیبهشت ماه توله به دنیا میآید.
بر اساس تحقیقات انجام شده، یوزپلنگ جزو پستانداران چندهمسری است و یوزپلنگ آسیایی از ۲ تا سه سالگی بالغ شده و تا هشت سالگی قدرت زادآوری دارد و نوع زایش یوزپلنگ آسیایی چندقلوزایی است.
تصویب سندآمایش سرزمین ضرورتی برای حفاظت از محیطزیست
ظهرابی بیان کرد: تصویب طرح سند آمایش سرزمین و عملکرد طبق این سند نقش اساسی در موفقیت کارها برای حفاظت از حیات وحش و گونههای ارزشمند در خطر انقراض در استان سمنان دارد.
وی اضافه کرد: احیای جمعیت گورخر در استانهای کشور موفق بود، اما طرح معرفی و احیای گونه گورخر آسیایی در سمنان موفق نبود.
وی بیان کرد: شمار گورخر آسیایی در استان سمنان حدود ۲۰۰ راس بود و همچنان همین تعداد است که نشان میدهد طرح احیای جمعیت در این استان موفق نبوده است.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ناامنی زیستگاهی از عوامل اصلی نرسیدن به نتیجه مطلوب در احیای جمعیت گورخر آسیایی در سمنان است و انتظار میرود بخشهای مختلف در حفاطت از محیطزیست این استان همراهی کنند.
معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست به منظور شرکت در آیین معرفی سعید یوسفپور به عنوان مدیرکل حفاظت محیطزیست سمنان و تکریم ظاهری به این استان سفر کرد.
گورخر ایرانی زیرگونهای از گورخر آسیایی است که به شدت در معرض خطر انقراض قرار دارد، گورخر آسیایی در گذشته جمعیت فراوانی در خاورمیانه، آسیای میانه و چین داشت، اما اکنون نسل آن در اغلب مناطق منقرض شده است.