آمادهباش بیمارستانهای خوزستان برای پذیرش مصدومان احتمالی
۱۵/۰۹/۱۴۰۳محسن حقیقت مشاور رئیس مجلس در امور انتظامی و امنیتی شد
۱۵/۰۹/۱۴۰۳۹ میلیون هکتار از کویر ایران احیا میشود
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۹ میلیون هکتار کویر ایران احیا میشود، گفت: تروریسم، جنگ و درگیری علاوه بر تأثیرات مخرب بر منابع طبیعی به جوامع انسانی آسیب میرساند و صلح متضمن توسعه پایدار و حفظ منابع طبیعی است.
به گزارش خبرگزای تسنیم به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهاد کشاورزی، غلامرضا نوری در نشست مقامات کشورهای عضو کنوانسیون مقابله با بیابانزایی (COP16) در ریاض عربستان، اظهار داشت: از دولت و مردم دوست و مسلمان کشور عربستان سعودی برای میزبانی این رویداد مهم در شهر زیبای ریاض و همچنین از دبیرخانه این کنوانسیون برای برگزاری این کنفرانس تشکر میکنم.
وی افزود: فرسایش زمین و بیابانزایی به گونهای روزافزون به چالشی بزرگ در عرصه جهانی تبدیل شده است و امروزه نیاز به اقدامات موثر برای مبارزه با بیابانزایی و خشکسالی و کاهش اثرات تغییرات اقلیمی بیش از پیش احساس میشود.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که کنوانسیون مقابله با بیابانزایی ملل متحد، چارچوب و بستر مناسبی برای اقدام جمعی جامعه بینالملل در مواجهه با ابعاد گوناگون این چالشهای جهانی را فراهم کرده است، گفت: در این راستا جمهوری اسلامی ایران مایل است بار دیگر مراتب تعهد مستمر خود به اجرای این کنوانسیون را تجدید کند.
وی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری واقع در منطقه گرمسیری و نیمه گرمسیری که در معرض بیابانزایی و خشکسالی و دیگر مسایل مورد شمول این کنوانسیون قرار دارد، از هیچ تلاشی برای حفظ منابع طبیعی کوتاهی نکرده است.
نوری خاطرنشان کرد: تاکنون حدود ۹ میلیون هکتار از نواحی کویری ایران تحت پوشش پروژههای احیا قرار گرفته است. با ایجاد ۱٫۵ میلیون هکتار جنگل دستکاشت در مناطق بیابانی، کانونهای بحرانی فرسایش بادی کنترل و عملیات آبخیزداری در ۳۲ میلیون هکتار اجرا شده است.
وزیر جهاد کشاورزی از ممنوعیت بهرهبرداری تجاری و صنعتی از جنگلهای هیرکانی حوزه خزر با همکاری و مشارکت جوامع محلی خبر داد و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران در راستای بهبود بهرهوری آب و کنترل خشکسالی، سیستمهای آبیاری نوین را در سطح ۳ میلیون هکتار از اراضی خود توسعه داده و بیش از ۳۰ هزار سیستم آبیاری سنتی قنات را بازسازی و کشاورزی حفاظتی و آبیاری زیرسطحی را در حدود یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی اجرا کرده است و آمادگی دارد این تجربیات را با دیگر اعضای کنوانسیون به اشتراک بگذارد.
وی افزود: مایلم حمایت خود را از ابتکار سبز خاورمیانه که کشور عربستان آن را ارائه کرده است و بستری مناسب برای همکاری منطقهای در کنترل فرسایش زمین محسوب میشود، ابراز دارم.
انتهای پیام/