به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، کسانی که در دهه ۱۹۶۰ بزرگ شدهاند، ممکن است کارتون کلاسیک «جتسونها»(The Jetsons) را به خاطر بیاورند. این کارتون یک آینده نزدیک را به تصویر میکشد که در آن خودروهای پرنده در آسمان پرسه میزنند.
به نقل از دیلیمیل، اگرچه ممکن است این صرفا یک فانتزی به نظر برسد اما کارشناسان اتریشی میگویند که وسیله نقلیه جدید آنها در عرض چند ماه آینده به آسمان خواهد رفت و یک نقطه عطف جدید را در حملونقل مسافر رقم خواهد زد.
شرکت هواپیمایی «سایکلوتک»(CycloTech) مستقر در شهر لینتس از تاکسی پرنده موسوم به «پرنده سیاه» یا «بلکبرد»(Blackbird) رونمایی کرده است که از یک سیستم محرکه تمامبرقی الهامگرفته از سیستم محرکه قایق استفاده میکند.
بلکبرد به لطف سیستم روتورهایی که مانند پروانه کلاسیک «وویت اشنایدر»(Voith Schneider) میچرخند، قابلیت مانور ۳۶۰ درجه دارد. این تاکسی پرنده با ۴.۹ متر طول و حداکثر وزن برخاست ۳۴۰ کیلوگرم، دو نفر را با سرعت ۱۲۰ کیلومتر در ساعت به آسمان میبرد.
اگرچه بلکبرد هنوز در حال توسعه است اما انتظار میرود تا پایان ماه جاری میلادی تکمیل شود. اولین پرواز نمونه اولیه آن در مقیاس کامل برای پایان مارس سال آینده برنامهریزی شده است. بدین ترتیب، انسانها در اواخر این دهه میتوانند از سفر به سبک «اوبر»(Uber) در بلکبرد استقبال کنند و بسیار سریعتر از خودروهای سنتی روی زمین جابهجا شوند.
مشخص نیست سایکلوتک چقدر برای بلکبرد هزینه کرده است اما این شرکت در اوایل سال جاری ۲۱.۸ میلیون دلار بودجه را برای نزدیک کردن آن به بازار تضمین کرد.
همانطور که طرحهای شرکت نشان میدهند، بلکبرد دارای شش مجموعه روتور الکتریکی است که در یک دایره الهامگرفته از سیستمهای نیروی محرکه دریایی میچرخند. این روتورهای موسوم به «سایکلوروتور»(Cyclorotor) هنگام چرخش، نیروی رانش را به سمت بالا ایجاد میکنند که به اندازه کافی قوی است تا بلکبرد را به صورت عمودی به هوا بفرستد و در آنجا نگه دارد. علاوه بر این، با کمی تنظیم در موقعیت هر تیغه روتور میتوان جهت رانش را تغییر داد و امکان پرواز روبهجلو را فراهم کرد.
سایکلوتک میگوید که کل سیستم، امکان لازم را برای کنترل دقیق در همه جهات، ترمز در هوا، کاهش سرعت و همچنین پارک موازی هنگام نزدیک شدن به زمین فراهم میکند. انتخاب سایکلوروتورها برای وسیله نقلیه پرنده به این دلیل بوده است که آنها امکان ساخت هواپیماهای جمعوجور را با نصف اندازه هواپیماهای دارای پروانه یا روتور فراهم میکنند.
بلکبرد یک هواپیمای برخاست و فرود عمودی است؛ به این معنی که میتواند مستقیما به آسمان برود، نه این که ابتدا در امتداد زمین سرعت ایجاد کند و نیاز کلی را به فضای باند فرودگاه کاهش دهد.
در آینده نزدیک، مالکان بلکبرد میتوانند از این وسیله نقلیه برای رفتوآمد خود استفاده کنند و شاید آن را روی سکوهای فرود بالای آسمانخراشها یا فضاهای اختصاصی روی زمین پارک کنند.
انتهای پیام