عارف: وفاق ملی این نیست که هر چه حاکمیت گفت، مردم بگویند چشم
۱۳/۰۹/۱۴۰۳نائینی: دشمن بهدنبال بیثباتسازی محور مقاومت و ایران است
۱۳/۰۹/۱۴۰۳واکنش چین به زورگویی اقتصادی جدید آمریکا
وزارت بازرگانی چین پس از اعمال تحریمهای گسترده آمریکا علیه صنعت تراشه این کشور، اعلام کرد که اقدامات «ضروری» را برای دفاع از منافع خود انجام خواهد داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، وزارت بازرگانی چین پس از اعمال تحریمهای گسترده آمریکا علیه صنعت تراشه این کشور، اعلام کرد که اقدامات «ضروری» را برای دفاع از منافع خود انجام خواهد داد.
وزارت بازرگانی ایالات متحده روز دوشنبه اعلام کرد که صادرات ۲۴ نوع تجهیزات ساخت تراشه، ۳ نرمافزار تخصصی، و حافظههای پهنای باند بالا به چین ممنوع خواهد شد.
همچنین، ۱۴۰ نهاد چینی شامل تولیدکنندگان ابزار، سازندگان تراشه و شرکتهای سرمایهگذاری بهدلیل نقششان در توسعه صنعت تراشه چین، به فهرست تحریم این وزارتخانه اضافه شدند.
در بیانیهای، وزارت بازرگانی آمریکا ادعا کرد که تراشههای چینی «میتوانند در نسل بعدی سیستمهای پیشرفته تسلیحاتی و هوش مصنوعی استفاده شوند» که «خطر قابل توجهی برای امنیت ملی ایالات متحده» ایجاد میکند.
سخنگوی وزارت بازرگانی چین در پاسخ گفت: این اقدام نمونهای از زورگویی اقتصادی و عملکردی خارج از (رقابت) بازار است.
وی افزود: آمریکا یک چیز میگوید و چیز دیگری انجام میدهد… از اقدامات مربوط به کنترل صادرات سوءاستفاده کرده و یکجانبه قلدری میکند. چین قاطعانه مخالف این موضوع است.
این سخنگو همچنین اشاره کرد که «صنعت (تراشه و) نیمهرسانا به شدت جهانیشده است» و اقدامات یکجانبهای مانند اقدامات آمریکا مانع از تجارت آزاد و باز میان سایر کشورها میشود.
وی در ادامه گفت: چین اقدامات ضروری برای محافظت قاطعانه از حقوق و منافع قانونی خود انجام خواهد داد.
بر اساس این گزارش، صنعت تراشه و نیمهرسانای چین توسط چندین دولت آمریکا هدف قرار گرفته است. در دوران ریاستجمهوری دونالد ترامپ، صادرات تجهیزات ساخت تراشه به شرکت SMIC، بزرگترین تولیدکننده تراشه چین، ممنوع شد.
جو بایدن نیز دو دور دیگر تحریمهای صادراتی اعمال کرده و دهها میلیارد دلار به افزایش تولید تراشه در ایالات متحده تخصیص داده است.
کاخ سفید همچنین مذاکراتی با ژاپن، کره جنوبی، و تایوان داشته است تا آنچه را که «اتحاد تراشه چهارگانه» نامیده میشود، رسمی کند؛ اقدامی که پکن آن را تلاش واشنگتن برای «تسلط بر زنجیره تولید و عرضه نیمهرساناها» میبیند.
با وجود این فشارها، شرکت SMIC دو سال پیش موفق شد تراشههایی با استانداردهای پیشرفته غربی تولید کند، حتی در شرایطی که سازندگان ابزار هلندی و ژاپنی از ارائه فناوریهای پیشرفته به این شرکت منع شده بودند.
انتهای پیام/