همکاری واشنگتن با قطر، ترکیه و مصر برای انعقاد قرارداد تبادل اسیران در غزه
۱۳/۰۹/۱۴۰۳قالیباف: از مبارزهٔ سوریه علیه گروههای تروریستی حمایت میکنیم
۱۳/۰۹/۱۴۰۳درآمدهای مالیات بر ارزش افزوده امسال کجا هزینه شده است؟
پرداخت مالیات برای اغلب مردم کار چندان راحتی نیست و هر چه هست از سر تکلیف است؛ اما اگر بدانیم مالیات پرداختی چه سرنوشتی پیدا میکند و از آن مهمتر اینکه بدانیم صرف اموری خواهد شد که خود مالیاتدهنده در نهایت از آن منتفع میشود آنوقت احتمالا راحتتر دست در جیب کرده و این وظیفه شهروندی و ملی را با خاطر آسودهتری به انجام میرسانیم.
مالیات بر ارزش افزوده یکی از انواع پایههای مالیاتی است که بر فروش کالا و خدمات تعلق میگیرد و ابزاری مؤثر جهت تصحیح الگوی مصرف در جامعه و تنظیم قیمتها بهشمار میرود.
اخذ این نوع مالیات که درآمد حاصل از آن صرف پیشبرد امور توسعهای، خدماتی و زیربنایی در حوزههای مختلف در کشور میشود بهدلیل بهجا گذاشتن کمترین آسیبها و تبعات اقتصادی، بسیار رایج بوده و در بیش از ۲۰۰ کشور جهان اجرا میشود.
مطابق قانون مالیات بر ارزش افزوده، بخش عمدهای از عواید حاصل از این مالیات و عوارض وصولی در شهرها و روستاها به درآمد عمومی کشور و شهرداریها و دهیاریهای همان مناطق واریز شده و صرف توسعه حملونقل عمومی، ساخت و تعمیر معابر و جادهها، ایجاد فضای سبز و اماکن تفریحی میشود.
رشد ۴۱ درصدی هزینه برای توسعه و آبادانی کشور
در همین راستا مونا توسلی، کارشناس امور مالیاتی در گفتوگو با میزان در رابطه با نحوه مصرف درآمدهای مالیات بر ارزشافزوده در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ گفت: بخشی از درآمدهای حاصل از مالیات بر ارزش افزوده تحت عنوان مالیات سلامت به وزارت بهداشت، تخصیص مییابد و صرف توسعه و ارتقای سلامت و ارائه خدمات درمانی به شهروندان میشود.
وی ادامه داد: پیشبرد اموری همچون ساخت، بازسازی و تجهیز بیمارستانها و مراکز درمانی و اجرا و تکمیل بسیاری از پروژههای درمانی در سراسر کشور از همین منبع تامین اعتبار میشود که در نهایت تحول در نظام سلامت و تامین رفاه و آسایش شهروندان را به همراه دارد.
کارشناس امور مالیاتی با بیان اینکه در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۵۱۲ هزار و ۶۵۹ میلیارد تومان درآمد مالیاتی وصول شده، عنوان کرد: بیش از ۹۸ هزار و ۵۷۲ میلیارد تومان از محل مالیات بر ارزش افزوده به دستگاهها و نهادهای مربوطه جهت تامین سلامت مردم و توسعه و آبادانی کشور پرداخت شده است.
در همین این راستا از این رقم، بیش از ۷۳ هزار و ۷۶۲ میلیارد تومان به حساب شهرداریها، دهیاریها، فرمانداریها و ادارات کل امور عشایر پرداخت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل (۵۲ هزار و ۴۹۸ میلیارد تومان) رشد ۴۱ درصدی داشته است.
وی با اشاره به اینکه همچنین در ۶ ماه ابتدایی سال جاری، بیش از ۲۲ هزار و ۵۴۶ میلیارد تومان در قالب مالیات سلامت به حساب وزارت بهداشت واریز شده، اظهار کرد: این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل (۱۳ هزار و ۸۳ میلیارد تومان) ۷۲ درصد رشد داشته و این واریزی معادل احداث حدود ۷۵ بیمارستان صد تختخوابی ارزیابی میشود.
توسلی تاکید کرد: ۲۷ صدم درصد از مالیات بر ارزش افزوده صرف توسعه ورزش مدارس، ورزش همگانی، ورزش روستایی و عشایری، ورزش بانوان و ایجاد، تکمیل و بازسازی زیرساختهای ورزشی بهویژه در حوزه معلولان و جانبازان میشود.
وی ادامه داد: در ۶ ماهه ابتدایی سال مدت در مجموع بیش از ۲ هزار و ۲۶۴ میلیارد تومان بهمنظور توسعه ورزشهای همگانی به وزارتخانههای ورزش و جوانان و آموزش و پرورش اختصاص یافته که بیانگر رشد ۲۶ درصدی (یک هزار و ۸۰۴ میلیارد تومان) نسبت به دوره مشابه سال قبل است.
به گفته این کارشناس امور مالیاتی با این رقم واریزی میتوان ساخت حدود هزار و ۵۰۰ کلاس درس را در دستورکار قرار داد که رقم قابل توجهی است.
این کارشناس امور مالیاتی معتقد است که در بیشتر کشورها این واقعیت پذیرفته شده که دستیابی به رفاه و امنیت پایدار، تامین معیشت همگانی و برقراری عدالت اجتماعی بدون همیاری و مشارکت اکثر افراد جامعه میسر نیست.
وی با بیان اینکه هر شهروند وظیفه دارد برای ایفای سهم خود در توسعه و آبادانی کشور متناسب با سطح درآمدی خود مالیات را صحیح و بههنگام پرداخت کند، گفت: در این صورت است که میتوان ادعا کرد در جامعهای زندگی میکنیم که با تکیه بر آگاهی اقشار مختلف جامعه، با حرکتی پرشتاب به سمت ترقی و تمدن گام بر میدارد.
انتهای پیام/