گفتگوی زنده پزشکیان با مردم آغاز شد
۱۲/۰۹/۱۴۰۳پزشکیان: «وفاق ملی» را محقق کردیم/نیاز به انرژی با توان تولید همخوانی ندارد/ناترازیها در مرحله بحرانی است/به بازار اوراسیا نیاز داریم
۱۲/۰۹/۱۴۰۳پزشکیان: موضوعات مربوط به پرستاران و بازنشستگان حل شد/ همه اقوام باید براساس شایستگیها به کار گرفته شوند
دومین گفتوگوی زنده تلویزیونی مسعود پزشکیان در ریاست دولت چهاردهم، امشب دوشنبه ۱۲ آذر بعد از خبر ۲۱ شبکه یک سیما، آغاز شد.
رئیسجمهور در این گفتوگوی زنده تلویزیونی با مردم گفت: یکی از بحثهای مهم، وفاق ملی است. انتصاب استاندار سنی کرد برای کردستان، استاندار سنی بلوچ برای سیستان و بلوچستان، استاندار عرب برای خوزستان و استاندار قشقایی نشان از تلاش دولت بر استفاده از ظرفیت قومیتها و سلایق مختلف در اداره کشور است.
وی در ادامه افزود: برای اولین بار است که تعداد بانوان در سمتهای مختلف از وزارتخانه تا فرماندار، رشد بالایی کردهاست.
پزشکیان با اشاره به این که هیات دولت بر اساس نظرسنجیهای مختلفی که از کارشناسان، مدیران، احزاب و جناحها انجام شد، انتخاب شدند، افزود: مجلس رای استثنایی به کابینه داد.
وی همچنین گفت که موضوعات مربوط به پرستاران و بازنشستگان حل شد.
رئیس جمهور اضافه کرد: به رغم فرصت کمی که داشتیم، بودجه را سر وقت به مجلس ارائه کردیم. برای اولین بار استانداران کُرد اهل سنت، عرب و بلوچ اهل سنت منصوب شدند. همه اقوام باید براساس شایستگیها به کار گرفته شوند.
رئیس جمهور تاکید کرد: اقدامات انجام شده از سوی دولت بدون مساعدت و کمک مقام معظم رهبری امکانپذیر نبود. مقام معظم رهبری آغازگر فعالیتهای مرتبط با وفاق و همدلی بودند.
رئیسجمهور در دومین گفتوگوی زنده تلویزیونی با مردم اظهار داشت: واقعیت این است که با ناترازیهای جدی در زمینه برق، آب، گاز و محیط زیست مواجهیم. امسال قرار بود که تولید برق افزایش پیدا کند که این موضوع محقق نشد.
وی در ادامه صحبت های خود گفت که در حال حاضر نیروگاههای ما کفاف نیازهای کشور را نمیدهد. برقی که در کشور مصرف میشود چند برابر مصرف در سایر کشورها است؛ اگر الان مراقبت نکنیم در زمستان مجبوریم گاز را قطع کنیم. قطع گاز، مشکلات زیادی ایجاد خواهد کرد.
پزشکیان اضافه کرد: به نظر من برای دردها مُسَکن زدیم و درمان نکردیم. روند ناترازیها از دولتهای قبل تاکنون به جایی رسیده که دیگر بحرانی شدهاست.
رئیس جمهور همچنین در ادامه با تاکید بر این که بهجای اینکه به چاههای نفت، گاز تزریق کنیم، گاز استخراج میکنیم. دیگر نمیشود از چاههای نفت استخراج مطلوبی داشت، گفت: اگر نتوانیم این شرایط را مدیریت کنیم به نسل بعدی زمین سوخته تحویل خواهیم داد. جزو کشورهای نخست منطقه و دنیا در ذخایر گاز و نفت هستیم. چرا باید الان ناترازی داشتهباشیم؟ چون این وضع را درمان نکردهایم.
وی افزود: کارخانه اگر کار نکند، نمیتوانیم مالیات بگیریم. اگر نتوانیم مالیات بگیریم، باید پول چاپ کنیم و تورم ایجاد کنیم. ۵ سال پشت سر هم تورم ۴۰ درصدی داریم.
پزشکیان گفت: ۱۵ میلیارد دلار قرار بوده برای نهادهها و کالاهای اساسی اختصاص یابد، اما حداکثر درآمدی که میتوانیم بگیریم، ۱۲ میلیارد دلار است. همچنین ۵ میلیارد دلار هم پیشخرید کردهاند. با اذن رهبری، ۳ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی استقراض کردیم.
رئیس جمهور کشورمان همچنین اظهار داشت: ۱۵۰ میلیارد دلار در سوخت، انرژی و گاز، آب و برق مصرف میکنیم. کارشناسان ما باید برای این وضعیت راه حل پیدا کنند تا به اقشار متوسط و پایین جامعه فشار وارد نشود.
در حال تکمیل..