پزشکیان: دغدغههای مجلس و دولت فاصله زیادی با یکدیگر ندارد
۱۱/۰۹/۱۴۰۳افزایش اختیارات سازمان امور مالیاتی کشور جهت ارائه معافیتهای مالیاتی
۱۱/۰۹/۱۴۰۳آنچه در جلسه امروز مجلس گذشت؛ از برگزاری نشست مشترک مجلس و دولت تا آغاز بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴
نشست علنی امروز یکشنبه، ۱۱ آذرماه مجلس شورای اسلامی امروز با تاخیر حدودا ۳ ساعته در حالی برگزار شد که قبل از آن نشست مشترک مجلس شورای اسلامی و دولت بهمناسبت فرارسیدن روز مجلس به میزبانی قوه مقننه بهصورت غیرعلنی برگزار شده بود.
در این نشست تعدادی از روسای کمیسیونهای مجلس و تعدادی از وزرای دولت چهاردهم به بیان دیدگاههای خود درباره مسائل روز کشور پرداختند.
قالیباف در ابتدای این جلسه گفت: نمایندگان مجلس امروز از ساعت ۷:۳۰ صبح تا این لحظه، جلسه غیرعلنی و غیر رسمی با رئیس جمهور، وزرای دولت و معاونان رئیس جمهور داشتند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: در این جلسه در رابطه با مسائل مربوط به بودجه سال ۱۴۰۴ و برنامه هفتم نیز نکاتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
روح الله متفکرآزاد، عضو هئیت رئیسه مجلس شورای اسلامی دستور جلسه علنی امروز مجلس قرائت کرد که به این شرح است. گزارش کمیسیون تلفیق درباره لایحه بودجه ۱۴۰۴، ادامه بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور، طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه تجارت و بررسی تقاضای استعفای محمد آشوری تازیانی نماینده بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر.
جزئیات نشست غیرعلنی مجلس و دولت
عباس گودرزی درباره جزئیات نشست مشترک مجلس و دولت، گفت: نشست مشترک دولت و مجلس با حضور رئیس جمهور و هیئت دولت در صحن غیر علنی مجلس برگزار و مهمترین مسائل و مشکلات کشور به صورت صریح و شفاف میان نمایندگان مردم و دولت بررسی شد.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس افزود: در این نشست ۳ نفر از نمایندگان به قید قرعه و همچنین روسای کمیسیونهای اقتصادی و برنامه و بودجه مجلس به بیان دیدگاههای خود و مطالبات مردم درباره شاخصها و مسائل روز کشور از جمله کنترل گرانیها، رفع ناترازی بخشهای مختلف از جمله بانکها و انرژی، مدیریت تورم و تامین ارز مورد نیاز کالاهای اساسی و … پرداختند.
وی ادامه داد: همچنین وزیر اقتصاد و دارایی و رئیس سازمان برنامه و بودجه در گزارشی مبسوط و محرمانه به شاخصهای کنونی کشور و چالشهای خرد و کلان بودجهای و اقتصادی کشور را توصیف و راهکارهای دولت برای برون رفت از شرایط کنونی را تشریح کردند.
گودرزی گفت: در انتهای این نشست غیررسمی غیرعلنی نیز روسای مجلس و جمهور در سخنانی که بسیار شفاف، صریح و مصداقی بود به ارایه راهکارهای حل ناترازیهای کنونی و برون رفت از شرایط کنونی با تمرکز بر حمایت از معیشت مردم، به خصوص اقشار ضعیف پرداختند.
سخنگوی هیئت رئیسه مجلس افزود: این نشست نشستی امیدبخش و راهگشا برای حل مشکلات کشور بود و امید میرود با همدلی و هماهنگی بین دولت و مجلس با محوریت برنامه هفتم و قوانین بالادستی و تلاش جهت حل مشکلات و نامین منافع مردم، آیندهای بهتر را شاهد باشیم.
مجلس دوازدهم تحقق حداکثری احکام برنامه هفتم را وظیفۀ محوری خود میداند
محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز در نطق پیش از دستور خود گفت: فرارسیدن ایام عزا و مصیبت حضرتصدیقه کبری، فاطمۀ زهرا (س) را به ملت شریف ایران و عموم دلباختگان به خاندان عصمت و کرامت تسلیت و تعزیت میگویم و در این ایام، از تمام عزاداران طلب دعای خیر دارم.
برنامه هفتم ما را از سرگردانی در مسیر هدفگذاری و تصمیمگیری در ادارۀ کشور نجات میدهد
رئیس قوه مقننه کشورمان اظهار کرد: همچنین فرارسیدن سالروز شهادت نماینده تراز و حقطلب شهید آیتالله مدرس و روز مجلس را گرامی میدارم. مجلس شورای اسلامی، ریلگذار حرکت کشور به سمت پیشرفت و رفاه عمومی است و وظایف قانونگذاری و نظارتی آن هم در راستای عمل به این وظیفه مهم است. مجلس دوازدهم در مسیر چهارساله پیش روی خود، تحقق حداکثری احکام برنامه هفتم توسعه بهعنوان میثاق ملی ما با مردم را در همکاری با دولت، وظیفۀ محوری خود میداند. برنامه هفتم ما را از سرگردانی در مسیر هدفگذاری و تصمیمگیری در ادارۀ کشور نجات میدهد و درصورتیکه به آن نگاه عملیاتی داشته باشیم، آیندهای بهتر از امروز برای کشور و مردم رقم خواهد زد.
قالیباف تصریح کرد: همانطور که قبلاً نیز چندین بار گفتهایم، مجلس دوازدهم، معتقد به وحدت و همدلی با دیگر قوا مخصوصاً دولت محترم بر سر حل مسائل مردم است و سیاستهای رهبری، قانون و برنامه هفتم را که مورد تأکید رئیسجمهور محترم نیز بوده است، مبنای این همکاری میداند و طبیعی است که توقعات خلاف قانون و مسائل فرعی که نسبت کمی با دغدغههای مردم دارند، در این چارچوب قرار ندارد.
وی افزود: همچنین با آغاز تصویب بودجه که اولین بودجۀ سنواتی بعد از ابلاغ برنامه هفتم به حساب میآید، خود را موظف میدانیم تا با همکاری دولت محترم، بودجهای واقعبینانه و قابلتحقق و درعینحال به نفع مردم و در جهت تأمین خواستههای آنان و در چارچوب احکام برنامه تنظیم کنیم. إنشاءالله.
طراحان تحرکات تروریستی در سوریه بدانند بازی با کارت سیاه تروریسم روزی دامن خود آنان را در سرزمینشان خواهد گرفت
وی ادامه داد: همچنین حملات چند روز گذشته توسط گروهکهای تروریستی به حلب و مناطق شمال غرب سوریه، آن هم دقیقاً پس از برقراری آتشبس لبنان را محکوم میکنیم. زمانبندی این تحرکات حاکی از وجود یک طراحی صهیونیستیآمریکایی برای ناامنسازی منطقه ماست. در این شرایط لازم است که عقلای منطقه برای خنثیسازی این توطئهٔ خطرناک و مقابله با اقدامات تروریستها در سوریه و منطقه وارد عمل شوند. ما به طور قاطع از حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی سوریه حمایت میکنیم و پشتیبان دولت و ملت این کشور در مقابله با گروهکهای تروریستی هستیم. طراحان این تحرکات هم بدانند که بازی با کارت سیاه تروریسم روزی دامن خود آنان را در سرزمینشان خواهد گرفت.
رئیس جمهور: اگر با وحدت و وفاق عمل کنیم مشکل غیرقابل حلی در کشور وجود نخواهد داشت
در ادامه مسعود پزشکیان ضمن تبریک این روز به نمایندگان مردم و گرامیداشت یاد شهید آیتالله مدرس گفت: این مرد بزرگ که قهرمان آزادی، استقلال و مردانگی و الگوی مردمداری بود همواره به عنوان یک الگو در ذهنها و باورها خواهد ماند.
رئیس جمهور در ادامه به برگزاری جلسه ۳ ساعته غیر علنی دولت و مجلس به منظور بحث تبادل نظر درباره مسایل و مشکلات کشور اشاره کرد و گفت: تلاش خواهیم کرد مشکلات که با آن مواجهیم را با همدلی و همراهی و همفکری از پیشرو برداریم و تلاش خواهیم کرد وفاق و وحدت را به عنوان یک میثاق مشترک بین خودمان داشته باشیم و اطمینان دارم اگر بتوانیم با هم و با وحدت عمل کنیم هیچ مشکلی در مملکت وجود نخواهد داشت که نتوانیم آن مشکل را حل کنیم.
پزشکیان با بیان اینکه اگر مشکلی که وجود دارد ابتدا باید در عملکرد خود آن را جستجو کنیم تصریح کرد: در دنیا برای همه مشکلات صدها راهحل و تجربه وجود دارد که اگر باهم باشیم و بر اساس تجربه و علم و کارشناسی و مدیریت حرکت کنیم به امید خدا خواهیم توانست این دغدغههایی که مردم عزیز دارند، رفع کنیم و باور و ایمان و اعتقاد جامعه را به حکومت انقلاب و اسلام افزایش دهیم.
موافقت با استعفای نماینده ابوموسی، بندرعباس، حاجیآباد، خمیر و قشم در مجلس
در ادامه نشست علنی مجلس امروز همچنین نمایندگان با استعفای محمد آشوری تازیانی نماینده ابوموسی، بندرعباس، حاجیآباد، خمیر و قشم در صحن علنی مجلس شورای اسلامی موافقت کردند.
پیش از این نیز نمایندگان با استعفای مسعود پزشکیان نماینده تبریز در مجلس موافقت کردند که در قامت رئیسجمهور راهی پاستور شد.
غلامرضا نوری قزلجه و احمد دنیامالی نمایندگان بستان آباد و بندرانزلی برای تکیه بر صندلی وزارتخانههای جهاد کشاورزی و ورزش و جوانان به دولت چهاردهم پیوستند.
عبدالکریم حسینزاده نماینده نقده و اشنویه نیز معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور شد.
طبق آییننامه داخلی مجلس، هر نماینده میتواند از مقام نمایندگی استعفا دهد. پذیرش استعفا موکول به تصویب مجلس است.
موافقت نمایندگان با بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ به صورت ۳ شیفته در صحن علنی
نمایندگان در نشست نوبت صبح امروز همچنین با برگزاری جلسات علنی مجلس به صورت ۳ شیفته با هدف بررسی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور با ۱۷۶ رأی موافق، ۵۵ رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع ۲۵۴ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
طرح پیشنهاداتی مبتنی بر قانونگذاری جدید در جریان بررسی لایحه بودجه امکانپذیر نیست
در ادامه محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در نشست نوبت عصر امروز (یکشنبه، ۱۱ آذرماه) مجلس شورای اسلامی پیش از آغاز بررسی لایحه بودجه، به چند نکته اشاره کرد و گفت: نکته مهم اول اینکه ما نمیتوانیم در جریان بررسی تبصرههای لایحه، موضوعی که در حوزه قانونگذاری است، پیشنهاد دهیم، همچنین پیشنهاد نمیتواند خلاف برنامه و یا مبتنی بر قانونگذاری جدیدی باشد لذا خواهش میکنم در رابطه با این موضوعات بحث نشود چراکه تشخیص اینکه موارد مذکور و اینکه باشند یا نباشند با رئیس جلسه است.
وی افزود: همچنین ما با دوستان اداره قوانین و مرکز پژوهشهای مجلس صحبت کردیم، ضمن اینکه به همراه اعضای هیات رئیسه قبل از آغاز جلسه، تک تک این موارد را بررسی کارشناسی میکنیم؛ البته نمیگویم؛ اشتباه نمیکنیم و ممکن است تشخیص ما در یک جا اشتباه داشته باشد، اما به هر حال این موارد را رعایت کنیم که بتوانیم به خوبی بررسی و تصویب مواد لایحه بودجه را پیش ببریم.
قالیباف در ادامه با اشاره به پیشنهادی در رابطه با بررسی و تصویب بخشهای درآمدی و هزینهای لایحه بودجه ۱۴۰۴ به طور همزمان، گفت: ابتدا خواهش میکنم پیشکسوتها به این موضوع توجه ویژه کنند، طبق آئین نامه داخلی مجلس بررسی لایحه بودجه هم در کمیسیون تلفیق و هم در صحن مجلس بدین صورت است که ابتدا یک بار بخش درآمدی را تا آخر بررسی میکنیم و بعد دوباره باز میگردیم و بخش هزینهای را از ابتدا تا انتها بررسی میکنیم، اما باید گفت؛ این کار در کمیسیون تلفیق درست است، چراکه تا ابتدا درآمدها را نبینیم، نمیتوانیم هزینهها را مشخص کنیم، اما این مسئله در صحن علاوه بر اینکه وقت ما را میگیرد، اشکالات دیگری نیز پیدا میشود، ضمن آنکه هیچ پیشنهادی که بخواهد میزان درآمد را برهم بزند، حق مطرح شدن ندارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه توضیح داد: بدین معنا که حتما باید مشخص شود؛ درآمد پیشنهاد مطرح شده از کدام منبع است، یعنی باید درآمد و هزینه را با هم معلوم کنند در غیر این صورت قابل طرح نیست، بنابراین از آنجا که درآمد و هزینه با هم طرح میشوند برای ما فرقی نمیکند مثلا بخش درآمدی یا هزینهای یک تبصره را میخوانیم.
وی مطرح کرد: از دوستان و پیشکسوتان مجلس میخواهم به این پیشنهاد فکر کنید و اگر آن را منطق درستی دانستید، یک رأی گیری شود، البته این مهم به دو سوم رأی نیاز دارد، نه با هدف تغییر آئین نامه چرا که قرار نیست آئین نامه را تغییر دهیم، صرفا برای اینکه این لایحه بودجه را بدین صورت بررسی کنیم و سپس پیشنهاد مذکور روال قانونی خود را در کمیسیون آئین نامه طی کند؛ بنابراین گزارش در نهایت پیشنهاد بررسی همزمان بخش درآمدی و هزینهای لایحه بودجه ازسوی نمایندگان رأی لازم را نیاورد.
بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه ۱۴۰۴/ سقف معافیتهای مالیاتی برای مؤدیان حقیقی و حقوقی تعیین شد
نمایندگان همچنین در نشست علنی نوبت عصر امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور، با بند (الف) تبصره (یک) ماده واحده این لایحه موافقت کردند.
براساس بند (الف) تبصره (یک) ماده واحده: مجموع معافیتها، نرخ صفر مالیاتی، کاهش نرخ مالیاتی و سایر مشوقهای مالیاتی اشخاص حقیقی و حقوقی از محل مجموع درآمدهای حاصلشده برای عملکرد سال ۱۴۰۴ کلیه مؤدیان بهاستثنای معافیتهای دارای سقف زمانی مشخص و ماده (۸۱) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۳/۱۲/۱۳۶۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی و موارد مندرج در مواد (۱۳۹)، (۱۴۱)، (۱۴۳)، (۱۴۳ مکرر) و (۱۴۵) قانون مذکور و قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید به منظور تسهیل اجرای سیاستهای کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مصوب ۲۵/۹/۱۳۸۸، برای اشخاص حقوقی تا هفت هزار و پانصد میلیارد (۷.۵۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال و اشخاص حقیقی تا هفتصد و پنجاه میلیارد (۷۵۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال درآمد مشمول مالیات (سود خالص) قابل اعمال است.
بر این اساس جلسه اول بررسی لایحه بودجه ۱۴۰۴ در صحن علنی ساعت ۱۳:۳۰ ظهر امروز و جلسه دوم پس از یک تنفس، بعد از نماز مغرب و عشا از ساعت ۱۸ الی ۲۱ شب برگزار میشود.
انتهای پیام/