به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، جنگ اوکراین در اواسط فصل زمستان وارد سومین سال خود خواهد شد و با تداوم کمکهای تسلیحاتی غرب نه تنها هنوز هیچ چشماندازی برای پایان این جنگ وجود ندارد، بلکه تنشها افزایش مییابند و نیروهای اوکراینی در میدان نبرد با شرایط سختتری دستوپنجه نرم میکنند.
روزنامه «واشنگتن پست» در گزارشی با استناد به اظهارات مقامات آمریکایی مینویسد: «بسیاری از مقامات آمریکایی در حال حاضر میگویند که اوکراین طی چند ماه آینده وارد مذاکرات با روسیه برای خاتمه جنگ خواهد شد و احتمالا در جریان چنین مذاکرهای مجبور شود قلمروهای کشورش را واگذار کند. در این میان، سیاستهای اخیر رئیسجمهور آمریکا از جمله صدور مجوز برای استفاده از موشکهای دوربرد توسط اوکراین برای حمله به خاک روسیه، کییف را در قویترین موقعیت ممکن در مذاکرات احتمالی میدهد.»
این رسانه آمریکایی درخصوص تصمیم جنجالبرانگیز اخیر «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا میافزاید: «تغییر موضع بایدن که پیش از این به دلیل تشدید تنشها و ترس از رویارویی با روسیه از اقداماتی نظیر صدور مجوز استفاده از تسلیحات دوربرد در حمله به عمق خاک روسیه خودداری میکرد، اظهارنظرات مثبت و منفی از سوی متحدان اروپایی به دنبال داشته است؛ برخی از آنها معتقدند اوکراین به چنین مزیتهایی در هفتههای آتی احتیاج دارد، برخی دیگر تعلل و درنگ بایدن را در صدور این مجوز زیر سوال میبرند و میگویند چرا رئیسجمهور آمریکا زودتر چنین اقدامی را انجام نداد.»
«کورت ولکر» نماینده ویژه سابق ایالات متحده در مذاکرات اوکراین و سفیر آمریکا در ناتو تحت ریاست «جورج دابلیو. بوش» رئیسجمهور اسبق آمریکا میگوید: «این تغییرات مدتهاست دیر شده و بایدن شاید با این تاخیر، روسیه را قویتر کرده باشد.»
در پی موافقت متحدان غربی اوکراین با استفاده این کشور از موشکهای دوربرد همچون موشکهای «اتکمز» آمریکایی و «سایه طوفان» انگلیسی، جنگ اوکراین که زمستان وارد سومین سال خود میشود، وارد مرحله جدیدی از تنشها شده است.
این تحولات و تشدید تنش در جنگ اوکراین در حالی است که روسیه ماهها به غرب هشدار میداد که اگر واشنگتن به اوکراین اجازه دهد موشکهای آمریکایی، بریتانیایی و فرانسوی را به عمق روسیه شلیک کند، مسکو آن اعضای ناتو را مستقیما در جنگ اوکراین دخیل میداند. «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه در ماه اکتبر گفت که مسکو به حملات اوکراین با تسلیحات ساخت آمریکا در عمق روسیه پاسخ خواهد داد.
وضعیت وخیم اوکراین از نگاه کاخ سفید
ادعاهایی از اعزام سربازان کرهشمالی به روسیه برای مبارزه با نیروهای مسلح اوکراین به گوش میرسد. آمریکا و دیگر حامیان غربی اوکراین به این کشور اجازه دادهاند با تسلیحات دوربرد غربی، عمق خاک روسیه را هدف قرار دهد. در مقابل، مسکو با یک موشک میانبرد جدید کارخانه تسلیحاتی اوکراین را هدف قرار داده و بایدن وعده ارسال مینهای ضدنفر به اوکراین را داده است؛ مینهایی که با نرخ بالای تلفات غیرنظامی خود شناخته میشوند.
«واشنگتن پست» به نقل از مقامات آمریکایی مینویسد: «تصمیم جنجالبرانگیز بایدن برای ارسال مینهای ضدنفر به اوکراین نشان میدهد که کاخ سفید وضعیت کنونی را وخیم تلقی میکند.»
«ایوُ دالدر» سفیر ناتو در دوران ریاست «باراک اوباما» رئیسجمهور اسبق آمریکا میگوید: «شکی نیست که بایدن در تصمیمهای بزرگی مانند موشکهای اتکمز، اف-۱۶ها و حمله به عمق خاک روسیه تنها بوده است.»
این روزنامه آمریکایی در ادامه این گزارش در راستای همین مسئله میافزاید: «اما ترس بایدن از تشدید تنش با روسیه نیز به شدت در تصمیمات او برای محدود کردن تسلیحات ارائه شده به کییف تاثیر گذاشته است. این ترس اغلب توسط سازمانهای اطلاعاتی ایالات متحده تقویت شده است.»
مقامات اوکراینی بارها شکایت کردهاند که عادت آمریکا در ترس اولیه برای ارسال تسلیحات و سپس ارائه پاسخی مثبت در این خصوص، موجب شده تا تسلیحات مدنظر آن طور که انتظار میروند «کارآمد و موثر واقع نشوند.»
جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۵ وارد سومین سال خود خواهد شد و هنوز هیچ چشماندازی برای صلح این کشور وجود ندارد؛ البته انتظار میرود «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا همانطور که خودش وعده خاتمه جنگ اوکراین را داده بود، برنامههایی برای پایان این جنگ داشته باشد، گرچه هنوز برنامه رسمی از سوی تیم این رئیسجمهور که در ماه ژانویه پس از مراسم تحلیف رسما وارد کاخ سفید خواهد شد، ارائه نشده است.
«واشنگتن پست» در پایان این گزارش به نقل از مقامات آمریکایی مینویسد: «هنگامی که اوکراینیها درخواست استفاده از موشکها دوربرد اتکمز در حمله به عمق خاک روسیه را مطرح کردند، وزارت خارجه ایالات متحده سریعا استقبال کرد اما پنتاگون و کاخ سفید با این درخواست مخالفت کردند زیرا از وقوع اقدامات تنشآمیز هراس داشتند.»
انتهای پیام