تلاشهای ترامپ برای تغییر قوانین و فرار از پیگرد قانونی
۰۶/۰۹/۱۴۰۳در حوزه تعرفهها باید به وضعیت معیشت مردم توجه شود
۰۶/۰۹/۱۴۰۳«عایده»، از اولین جوانههای ادبیات بدون مرز
رئیس حوزه هنری گفت: «عایده» روایت یک مادر فداکار و مجاهد و مهربان لبنانی است و از قصه خودش و فرزند شهیدش میگوید، این کتاب، از اولین جوانههای ادبیات بدون مرز است.
به گزارش گروه فرهنگی پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری دانشجو، آیین پاسداشت مجاهدتهای رزمندگان حزبالله لبنان و رونمایی از کتاب «عایده» عصر دوشنبه ۵ آذر در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
کتاب «عایده» روایتی از زندگی «عایده سرور» مادر شهید علی عباس اسماعیل از شهدای حزبالله لبنان است که به قلم محبوبهسادات رضوینیا نوشته شده و آن را انتشارات سوره مهر راهی بازار نشر کرده است.
در این برنامه که با محوریت رونمایی از کتاب «عایده»، تجلیل از «عایده سرور» مادر شهید علیعباس اسماعیل و «محبوبه سادات رضوی نیا» نویسنده کتاب عایده برگزار شد، «حجت الاسلام محمد قمی» رییس سازمان تبلیغات اسلامی، «محمدمهدی دادمان» رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی، «سیدعبدالله صفی الدین» مسئول دفتر حزب الله لبنان در تهران، «علیاکبر شیروانی» مدیرعامل انتشارات سوره مهر «محسن مومنی شریف»، «مرتضی سرهنگی» پژوهشگر و «بیژن نوباوه» حضور داشتند
.
این برنامه که با تلاوت آیاتی از قرآن و پخش سرود ملی آغاز شد، با پخش تیزر و بسته رسانهای «یاران نصرالله» ادامه پیدا کرد.
ادبیات مقاومت به سراغ انسان مقاومت بیرون از مرزهای ایران برود
در ادامه برنامه، محمدمهدی دادمان ضمن عرض خیر مقدم به اهالی ادبیات و هنر مقاومت، مسئولین، خانواده شهدا و خواهران و برادران لبنانی حاضر در سالن گفت: سنت مبارکی که از سالهای انتهایی دهه ۶۰ در حوزه هنری پایهگذاری شد، سنت روایت و تصویرسازی از انسان انقلاب اسلامی یا انسان مقاومت بود.
وی ادامه داد: ما با جلوه نورانی انقلاب اسلامی، احیای دوباره انسان را مشاهده کردیم. انسان در آن معنای الهی و فطریاش، بار دیگر در نقطهای از تاریخ فرصت پیدا کرد تا همه زیباییهایش را جلوه دهد، خیلی زود اهل فرهنگ و هنر که ظریف و نکته بین هستند، فهمیدند این انسان و این جلوه انسانی باید از نو برای همه روایت و تصویر شود و به برکت مجاهدت نسل اول ادبیات مقاومت یک فهم جمعی ایجاد شد که باید قصه انسان مقاومت را روایت کرد.
رییس حوزه هنری در ادامه اظهار داشت: امروز به برکت زحمات خواهران و برادرانی، آرام آرام میتوانیم بگوییم ما در ادبیات مقاومت، برای روایت انسان مقاومت دیگر مرز نداریم، انسان مقاومت، انسان ایرانی نیست، انسان جهان وطنی است؛ انسان ایرانی، انسان لبنانی، انسان یمنی، انسان فلسطینی، انسان عراقی، انسان سوری است.
دادمان ادامه داد: ادبیات مقاومت اگر میخواهد پیش برود و همچنان بدرخشد، ناگزیر است که به سراغ انسان مقاومت بیرون از مرزهای جغرافیایی ایران برود.
«عایده» که روایت یک مادر فداکار و مجاهد و مهربان لبنانی است و از قصه خودش و قصه فرزند شهیدش میگوید، از اولین جوانههای ادبیات بدون مرز است. امیدواریم که ان شالله این مرحله از رشد و نمو ادبیات مقاومت همچون مرحله اول ادبیات مقاومت پر برکت و پرثمر و درخشان باشد و به برکت اینکه ادبیات، سراغ مقاومت غیرایرانی رفته، ادبیات مقاومت با سرعتی روزافرون جهانی شود و این چشمه جوشان معارف دینی و حقایق آسمانی بیش از پیش به همه انسانهایی که در این منطقه هستند و برای زیست انسانیشان به مقاومت احتیاج دارند متعلق شود.
دادمان در پایان بیان داشت: از برادران و خواهران حزب الله لبنان، از برادران و خواهرانم در مجموعه دفتر ادبیات و هنر مقاومت، دفتر ادبیات و هنر پایداری و دوستانمان در انتشارات سوره مهر که باعث شدند که مقاومت در این نقطه قرار بگیرد، تشکر میکنم. امیدوارم این مسیر با سربلندی ادامه یافته و طی شود.
اثر کتابهای ترجمه شده از شهدا در پیشرفت محور مقاومت
در ادامه برنامه سید عبدالله صفیالدین، مسئول دفتر حزب الله لبنان در تهران گفت: ازعزیزانی که از اول تولد مقاومت تا همین لحظه همراه ما بودند، تشکر میکنم.
برکت حوزه هنری در مقاومت، درسیره مقاومت و سیره خانواده شهدا باعث شد شریک اصلی عزت و پیروزیهای مقاومت باشد.
بحث هنر و بحث ظریف نوشتن کتابهای مربوط به خانوادههای شهدا، کار ارزشمند و بزرگی است و اثر آن در طی این چهل سال در لبنان و در نشر فرهنگ مقاومت کم نبوده است.
سخنرانیها ممکن است پیگیری شود یا نشود، اما کتابهای ترجمه شده از شهدای هشت سال دفاع مقدس، از شهدای فلسطینی، شهدای مدافع حرم، شهدای آزادی جنوب لبنان و شهدای جنگ ۲۰۰۶ و در نهایت کتاب «عایده» این کار مشترک بزرگ، بسیار ارزشمند است و اثر آنها در پیشرفت محور مقاومت، در عشق مقاومت، فهمیدن جامعه اسلامی مقاومت نه تنها در لبنان بلکه در منطقه قابل توصیف نیست.
سی سال بعد ما همه گفتیم لبیک یا نصرالله
در ادامه این آیین رونمایی، عایده سرور طی سخنانی گفت: از همه کسانی که در این همایش و رونمایی شرکت کردند، تشکر میکنم. من هر چقدر با کلمات بازی کنم نمیتوانم از تمام مجاهدتها و لطف ایرانیها تشکر کنم. در رویای خود هم نمیدیدم که در ایران باشم، اما حالا در ایران هستم. من یک بار پسرم علی اسماعیل را بعد از شهادت در خواب دیدم و او به من گفت من و شما یک روز در ایران خواهیم بود و تعداد زیادی از افراد مشهور را خواهیم دید، من این حرف و این خواب را باور نکردم، ولی الان متوجه شدم شهدا اهل معرفت و عرفان و حقیقت هستند، آنها زنده هستند و اکنون کنار ما ایستادهاند. شهید کرار (شهید علی اسماعیل) یکی از شهدای بسیار متعالی در لبنان بود. همه این شهدا عاشق امام حسین (ع) بودند و به ندای امام حسین (ع) برای یاری لبیک گفتند و در راه مقاومت به شهادت رسیدند.
وی ادامهه داد: من خوشحالم که انقلاب امام خمینی را با چشمانم دیدم و جناب امام موسی صدر در کنار فضای انقلاب اسلامی توانستند نشانههایی از انقلاب را بگیرند و برای خود سربازانی فراهم کنند.
این مادر شهید در ادامه بیان داشت: من دختر شیخ راغب حرب هستم که به دشمنان اسراییلی گفت شما هر چقدر ما را بکشید ما بیشتر و بیشتر خواهیم شد وسی سال بعد ما همه گفتیم لبیک یا نصرالله.
ما به ندای جبهه مقاومت لبیک گفتیم اگر چه پسرم را از دست دادم و او شهید شد، اما خوشحالم پسرم برای دفاع از حرم حضرت زینب (س) رفت و شهید شد، برای ما این شهادتها همه عزت و شرف و اعتبار است.
وی در بخش دیگری سخنان خود، اظهار داشت: پیروزی جبهه مقاومت نزدیک است. سید و آقای جبهه مقاومت به ما گفت که این سید خراسانی جلوه و نوری در عصر ماست و اوست که رهبر این کشتی مقاومت است و من دلم میخواهد ایشان را بینم.
سرور در پایان تاکید کرد: ان شالله با ظهور حضرت مهدی (عج)، همه ما، تمام شهدا و تمام جبهه مقاومت و سید مقاومت سید حسن نصرالله در قدس پشت سر ایشان نماز خواهیم خواند.
بنا بر این گزارش، در پایان مراسم از کتاب عایده رونمایی و از «عایده سرور» و «محبوبه سادات رضوینیا» تقدیر شد.