به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، نوش آفرین مومن واقفی – معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی، در یازدهمین همایش سالانه بانکداری نوین و نظامهای پرداخت که با محور اصلی زیست بوم بانکداری هوشمند؛ حکمرانی دیجیتال و نظارت فناورانه، برگزار شد، گفت: امروز، بحث ما زیست بوم فناوری مالی است که اگر به آن توجه نکنیم با مشکلاتی روبرو خواهیم شد. با این حال در کل، امروز زیست بوم فناوری مالی ما کارایی لازم را دارد.
وی گفت: برای رسیدن به یک چشمانداز مشترک اکوسیستمی نوآورانه راهی جز همکاری در سایه یک رقابت همکارانه وجود ندارد. امروز تنها ۲۵ درصد بازیگران این اکوسیستم با هم تعامل دارند و باید گفت که سیستمها به صورت پراکنده در حال کار هستند و در معنای واقعی از مفهوم اکوسیستم بی شک دور هستیم.
این معاون بانک مرکزی گفت: امروز در بخشهای دیگر این اکوسیستم، بخشهای فناورانه کوچکی نیز وجود دارند که به نحوی نوآوریها در فضای مالی را خلق میکنند.
واقفی با ارائه آماری از سال گذشته گفت: تعداد تراکنشها در شبکه شتاب به ۷۰ میلیارد، در سامانه شاپرک ۴۹ میلیارد، ساتنا ۸۹ میلیون، پایا سه میلیارد و سیصد میلیون و چکاوک ۹۸ میلیون چک تبادلی پردازش شده است.
این معاون بانک مرکزی افزود: در دهه ۷۰ اولویت بیشتر بر روی سامانههای جامع بنکینگ بود اما امروز اولویت توسعه سکوها است و باید به توسعه زیست بوم بانکداری دیجیتال دست یابیم. بنابراین توسعه رگتکها بانکداری باز و سندباکسها و سوبتکها در دستور کار قرار دارد.
واقفی ادامه داد: همانطور که گفته شد در بخش زیست بوم سرمایهگذاری روند خوبی را طی کردهایم با این حال در بحث نوآوری در جایگاه مطلوبی قرار نداریم و به عبارتی ر مدل اکوسیستمهای مالی عقب هستیم همچنین در بحث تنوع در جایگاه زیست بوم فناوری مالی نیازمند تنوع بخشیدن به این موضوع هستیم.
وی با تشریح سه محور اصلی در اکوسیستم فناوری مالی گفت: کلان روندها، نظام فناوری مالی و آشیانه فناوری، سه محور اکوسیستم فناوری مالی در کشور هستند که باید تعامل میان آنها در دستور کار قرار بگیرد. همچنین، در حوزه رگولاتوری بانک مرکزی، سه سیاست کلان باید دنبال شود. اول اینکه در حوزه سندباکس باید اقدامات مختلفی برای گسترش دامنههای موضوعی و تعداد فراخوانها صورت بگیرد.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی افزود: همچین ما به یک هاب نوآوری در حوزه نوآوری مالی نیاز داریم چرا که مدل کسب و کار سودآور با بهرهوری بالا تا امروز در این حوزه تعریف نشده است. براین اساس عدم توجه به موقع به حوزه بانکداری باز، موجب عقب ماندن حوزه تنظیم گری و نظارت نسبت به پیشرفتهای فنی است.
واقفی گفت: موضوع دیگر در رابطه با لویتها در حوزه فناوریهای مالی به بحث ریال دیجیتال باز میگردد. در حال حاضر دوره آزمایشی ریال دیجیتال به پایان رسیده و در حال برنامهریزی برای توسعه و افزایش کاربردهای آن هستیم.
وی ادامه داد: همچنین بحث پرداختهای بینالمللی پروژه اتصال شبکه شتاب به میر با موفقیت انجام شده و در حال حاضر نزدیک به ۷۵ درصد بانکهای منتخب کشور در پروژه میرشتاب فعالیت دارند و تا پایان دی ماه ۳۰ درصد از فعالان پذیرندگی را نیز به این پروژه اضافه خواهیم کرد تا از فروشگاههای کشور نیز امکان خرید با کارت بانکی روسیه فراهم شود.
معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی خاطر نشان کرد: در حال حاضر تمام بانکهای کشور پذیرنده و ۱۶ بانک پذیرنده و صادرکننده چک الکترونیکی هستند و تا پایان سال امیدواریم کل شبکه بانکی بتواند در زمینه چک الکترونیک به طور کامل فعالیت داشته باشد.
انتهای پیام