خدادادی: مگر کیفیت خودروها بهتر شده که قیمت آن افزایش پیدا کرده است؟
۰۵/۰۹/۱۴۰۳امیر موسوی: حضور نیروی دریایی در آبهای آزاد تقویت شود
۰۵/۰۹/۱۴۰۳اجلاس مبارزه با آلودگی پلاستیک؛ آخرین تلاش کشورها برای نجات کره زمین
در حالی که صدها میلیون تن زباله پلاستیکی در اقیانوسهای کره زمین رها شده، سران کشورها در اجلاسی به میزبانی کره جنوبی به دنبال امضای یک معاهده برای کاهش تولید پلاستیک هستند.
تنها چند روز پس از پایان اجلاس تغییرات اقلیمی سازمان ملل (کاپ ۲۹) سران کشورها و نهادهای بینالمللی برای یک اجلاس مهم محیط زیستی دیگر، دور هم جمع شدهاند. این بار محل برگزاری اجلاس در شهر «بوسان» کره جنوبی بوده و هدف آن شکلگیری یک توافق جهانی برای پایان دادن به آلودگی محیط زیست با پلاستیک است.
به گزارش پولیتیکو، اجلاس مبارزه جهانی با آلودگی پلاستیک امروز (دوشنبه) آغاز شده و قرار است تا اول دسامبر (یکشنبه ۱۱ آذر) ادامه داشته باشد. این پنجمین و آخرین اجلاس تحت این عنوان بوده و مقامات به دنبال آن هستند که یک توافق الزامآور بینالمللی برای کاهش آلودگی پلاستیکی منعقد کنند. چهار دوره قبلی این رویداد در اروگوئه، فرانسه، کنیا و کانادا برگزار شد.
انتظار میرود حدود ۳ هزار و ۵۰۰ نفر از جمله مقامات دولتی از ۱۷۰ کشور و ۳۱ سازمان بینالمللی، گروههای مدنی و دانشگاهی در این مراسم شرکت کنند. گفته میشود در مذاکرات این دوره، ۶۶ کشور به همراه اتحادیه اروپا و به ریاست نروژ و رواندا قصد دارند طراحی، تولید و مصرف پلاستیک را کنترل کنند. در مقابل، کشورهایی که بیشترین میزان پلاستیک را صادر میکنند، از جمله عربستان، هند و برزیل مخالف محدودیت در تولید هستند.
در مبارزه با آلودگی محیط زیست، زمان بسیار مهم است. به گفته دانشمندان، آلودگی با پلاستیک در حال حاضر کل سیستم کره زمین را مختل کرده و باعث ایجاد «تغییرات غیرمنتظره» در اقلیم، تنوع زیستی و اسیدی شدن اقیانوسها میشود. تخمین زده میشود که در حال حاضر بین ۷۵ تا ۱۹۹ میلیون تن زباله پلاستیکی در اقیانوسها باشد. این مقدار معادل وزن یک میلیون نهنگ آبی است! هر سال حدود ۱۰ میلیون تن از این زبالهها به دریا راه پیدا میکند.
سازمان ملل میگوید فقط ۹ درصد پلاستیکهای تولید شده در جهان بازیافت شده و ۱۲ درصد آن نیز سوزانده میشود. بقیه هنوز در حال استفاده هستند، در محلهای دفن زباله قرار گرفتهاند یا اینکه محیط زیست را آلوده میکنند. محققان میگویند اگر محدودیتهای جدی برای تولید پلاستیک اعمال نشود، میزان زبالههای پلاستیکی در کره زمین تا سال ۲۰۵۰ دو برابر خواهد شد.
مترجم: زهرا نجفی