۴ ایستگاه جدید مترو تا پایان سال افتتاح میشود
۰۴/۰۹/۱۴۰۳محمدبیگی: چرا در لایحه بودجه ۱۴۰۴ اثری از حوزه زنان و خانواده دیده نمیشود؟
۰۴/۰۹/۱۴۰۳آنچه در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی گذشت
چهل و سومین نشست علنی مجلس شورای اسلامی، امروز یکشنبه ۴ آذر ماه با حضور ۱۹۸ نفر از نمایندگان، به ریاست محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی برگزار شد.
ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مورد طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور، گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح فهرست قوانین و احکام نامعتبر در حوزه تجارت، گزارش کمیسیون قضایی و حقوقی در مورد طرح فهرست تصویب نامههای قانونی نامعتبر دوره فترت و گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد طرح تنقیح و تدوین قانون جامع سلامت مواردی بود که در دستور کار صحن قرار داشت.
جلسه علنی بعد از تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید بطور رسمی آغاز شد.
رئیس مجلس: راهاندازی مجموعه سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته آغاز شد
محمدباقر قالیباف در نشست علنی امروز در نطق پیش از دستور خود با تبریک فرا رسیدن سالروز تشکیل بسیج مستضعفان به فرمان حضرت امام خمینی رحمت الله علیه گفت: بدون بسیج و در واقع همان میدانداری مردم، انقلاب اسلامی عمری کوتاه میداشت و در میان توطئههای داخلی و خارجی شکست میخورد و به تعبیر رهبر معظم انقلاب: تا بسیج هست جمهوری اسلامی از سوی دشمنان تهدید نخواهد شد. هدف بسیج، خوشبختی ایران و ایرانی است و در این راه درمقابل هرگونه انحرافی ازمسیر درست میایستد.
وی افزود: بسیج، سازماندهی مردم در قالب یک تشکل انقلابی است که یکی از برجستهترین نوآوریهای امام رحمت الله علیه بود که امروز دامنه آن از مرزهای کشورمان فراتر رفته است و ملتهای آزاده دریافته اند که بزرگترین پشتوانه حکومتهای مستقل، مردم هستند و سازماندهی مردمی در راه دستیابی به اهداف الهی و متعالی، حافظ کشور و ملت خواهد بود. برای همه بسیجیان عزیز در تمامی اقشار این سازمان اعم از بسیج دانشجویی، دانش آموزی، اساتید، زنان، اصناف و بازاریان، کارگران، سازندگی و سایر اقشار، توفیق و عاقبت بخیری از خداوند متعال مسئلت میکنم.
رئیس قوه مقننه در ادامه با اشاره به رویکرد غیر واقع بینانه سیاسی و مخرب سه کشور اروپایی و آمریکا که منجر به صدور قطعنامهای ناموجه و غیراجماعی درمورد برنامه صلحآمیز هستهای ایران در شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی شده است گفت: سه دولت اروپایی و آمریکا، فعالیت هستهای کشورمان را بهانهای برای اقدامات نامشروع خود قرار داده، اعتبار و استقلال آژانس را با بد عهدی و بیصداقتی زیر سوال میبرند و فضای سازنده ایجاد شده برای تقویت تعاملات ایران و آژانس را غبارآلود میکنند.
پاسخ متقابل جمهوری اسلامی ایران به سوءاستفاده سیاسی از شورای حکام آژانس بلافاصله در دستور کار قرار گرفت
قالیباف افزود: پاسخ متقابل جمهوری اسلامی ایران به این سوء استفاده سیاسی از شورای حکام آژانس بلافاصله در دستور کار قرار گرفت و راهاندازی مجموعه از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته آغاز شد. ادامه این قبیل تصمیمات سیاسی و غیرسازنده باعث میشود که کشورها برای حفظ امنیت ملی خود، به سمت اقدامات خارج از پروتکلهای آژانس سوق پیدا کنند. امید است این سازمان و سران کشورهایی که با مخالفت خود در صدور قطعنامه اخیر، حافظ و حامی استقلال عمل و اعتبار فنی شورای حکام هستند به سلطه ظالمانه سه کشور اروپایی و آمریکا پایان دهند تا مسیر تعاملات ما و آژانس در فضایی غیرسیاسی و در چارچوب تعهدات صورت پذیرد.
برخی دستگاههای حکمران از طریق پیامک سعی در تغییر تصمیمات مجلس دارند
در ادامه عبدالحسین روح الامینی در تذکر شفاهی گفت: مجلس جای گفتوگو، بحث و نتیجهگیری است و موافق و مخالف هر موضوعی همواره در مجلس نقطه نظرات خود را مطرح میکند. مجلس در هر زمینهای تصمیمی اتخاذ کند ما ملزم به احترام به آن تصمیم هستیم و باید آن را دنبال کنیم.
وی با بیان اینکه صحن مجلس شفافیت لازم را داشته و این شفافیت باید به کمیسیونها و کمیتهها کشیده شود، ادامه داد: وضعیت بهتری نسبت به سابق در مجلس مشاهده میشود. حال اینکه دستگاه محاسباتی و یا حکمرانان تحت القاء پیامکهای سازماندهی شده بخواهند، در موضوعی تغییر محاسبات ایجاد کنند و یا با بداخلاقی، بیادبی و توهین نسبت به تصمیمی که مجلس براساس قانون اساسی اتخاذ کرده، داشته باشد، پسندیده نیست چرا که ما طبق قانون اساسی حجت شرعی در رابطه با رأی که میدهیم، داریم.
روح الامینی خطاب به قالیباف گفت: رابط ما با مقامات عالی نظام شخص حضرت عالی است و باید این موارد را زودتر از موعد بگویید که دچار سوء تفاهم نشویم.
محمدباقر قالیباف در واکنش به تذکر روح الامینی گفت: اگر موردی وجود داشته باشد ما این مورد را عنوان خواهیم کرد. از این رو باید تاکید کنم، موضوعی که آقای فضائلی توییت کرده بودند، بنده از قبل در جریان آن بودم لذا بحث، بحث درستی است و بنده پس از رایگیری این موضوع در مجلس به آن اشاره کردم که این موضوع به کمیسیون ارجاع و دنبال خواهد شد.
عوامل اجرایی انتخابات شوراها از نامزدی در این انتخابات منع شدند
نمایندگان در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۴ آذرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران، با ماده ۱۵ این طرح مبتنی بر الحاق مادهای به منظور جلوگیری از نامزد شدن عوامل انتخابات در انتخابات شوراهای شهر و روستا با ۱۹۰ رأی موافق، ۱۱ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۶ نماینده حاضر در جلسه به شرح زیر موافقت کردند.
بر اساس ماده ۱۵ این طرح- یک ماده به عنوان ماده (۳۱) مکرر به قانون الحاق میشود:
ماده ۳۱ مکرر- هیچ یک از معتمدان منتخب اعم از اعضای اصلی و علیالبدل هیأتهای اجرایی و اعضای هیات نظارت، اعضای شعب ثبت نام و اخذ رأی نباید داوطلب عضویت در شوراهای اسلامی شهر و روستا یا عضو فعلی شوراها باشند. مسئولیت مفاد این بند با فرماندار و بخشدار است.
نمایندگان همچنین با ۱۹۰ رأی موافق، ۹ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۰ نماینده حاضر در جلسه با اصل ماده ۱۶ اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران موافقت کردند.
ماده ۱۶ طرح مذکور به شرح زیر است.
ماده ۱۶- ماده (۳۲) قانون به شرح زیر اصلاح میشود:
الف- دربندهای ۱ و ۲ و ۳ بعد از عبارت «مگر آنکه» عبارت «سه ماه» اضافه شد.
ب- در بند (۱) واژههای «رئیس» جایگزین «سرپرست» و عبارت «مدیرانی که حوزه مسئولیت» جایگزین «مدیران و سرپرستانی که حوزه مسئولیت» شده و عبارات «سرپرست نهضت سواد آموزی» و «رؤسای سازمانها» و «و سرپرستان» حذف میگردد. همچنین بعد از «اتحادیههای صنفی» واژه «کشوری» اضافه شده و نیز عبارت «رئیس و اعضای هیئت مدیره مؤسسات خصوصی حرفهای عهده دار مأموریت عمومی موضوع ماده (۱) قانون ارتقاء سلامت نظام اداری و مقابله با فساد» بعد از عبارت «اتاق اصناف ایران» الحاق میگردد.
پ- در بند (۲) عبارت «اعضای هیئت مدیره اتحادیههای صنفی غیرکشوری» بعد از عبارت «نظام مهندسی» و عبارت «دادگستری، مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه» بعد از عبارت «کانون وکلا» الحاق میشود. همچنین عبارت «رئیس و اعضای هیات مدیره اتاق اصناف ایران» به عبارت «هیات رئیسه اتاق اصناف شهرستان» و عبارت «شهرداران و معاونین آنان» به عبارت «معاونین شهردار» و عبارت «مدیران کل، سرپرستان ادارات کل» به «مدیران کل» اصلاح میشود و واژههای «سرپرستان» حذف میشود.
ت- در بند (۳) واژه «شهرداران» حذف و واژه «شهرداران» در بند (۱) بعد از عبارت «رئیس سازمان بازرسی کل کشور و معاونین وی» اضافه میشود. همچنین عبارت «و نواحی» بعد از عبارت «مدیران مناطق» در بند (۳) اضافه میشود.
ث- بند (۴) به شرح ذیل اصلاح میشود: «اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا در طول مدت عضویت در شوراهای اسلامی نمیتوانند در دهیاری و شهرداری و همچنین موسسات و شرکتهای وابسته و تابعه آن در حوزه انتخابیه خود و دبیرخانه شوراهای روستا، شهر، بخش، شهرستان و استان محدوده حوزه انتخابیه و شورای عالی استانها و مسئولیتهای مذکور در بندهای ۱، ۲ و ۳ این ماده به هر نحو اعم از رسمی، پیمانی، قراردادی، شرکتی، حجمی، طرحی (پروژهای)، مشغول به کار شوند».
ج- یک تبصره به عنوان تبصره (۱) به شرح زیر به این ماده الحاق میشود:
تبصره ۱- منظور از عبارات «دولت»، «تابعه» و «وابسته به دولت» در این ماده، همان تعاریف تبصره ۷ ماده ۳۲ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی میباشد.
چ- یک تبصره به عنوان تبصره (۲) به شرح زیر به این ماده الحاق میشود:
تبصره ۲- در مورد کسانی که طبق قوانین استخدامی یا تعهد خدمت، استعفای آنان منوط به پذیرش آن از سوی مسئولین مربوط باشد، قبول استعفا شرط است. در هنگام ثبت نام ارائه گواهی رسمی مبنی بر قبول استعفا و عدم اشتغال در پست یا مقام یا سمت یا شغل یاد شده الزامی است. در غیر اینصورت از ثبت نام داوطلب خودداری میشود.
ح- یک تبصره به عنوان تبصره (۳) به شرح زیر اضافه میشود:
تبصره ۳-سرپرست یا قائم مقام جایگاههای یاد شده مشمول حکم این ماده میباشند.
نمایندگان همچنین با ۱۱۸ رأی موافق، ۷۸ رأی مخالف و ۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۳ نماینده حاضر در جلسه با پیشنهاد مجتبی یوسفی مبتنی بر الحاق یک بند به ماده ۱۶ قانون اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران موافقت کردند.
واکنش قالیباف به توییت فضائلی درباره اصلاح قانون تابعیت قهری
اخیراً مهدی فضائلی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به اظهارات حجتالاسلام والمسلمین مجید انصاری، معاون حقوقی رئیسجمهور درباره بیانات رهبری در زمینه اصلاح قانون تابعیت قهری، نوشت: مجید انصاری: رهبری شخصاً به دکتر پزشکیان فرمودند با اصلاح قانون درباره تابعیت قهری موافقم.
در جلسه علنی امروز عبدالحسین روحالامینی در جلسه علنی امروز (یکشنبه ۴ آذر ماه) مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی، گفت: مجلس شورای اسلامی جای گفتوگو، بحث و نتیجهگیری است و موافق و مخالف هر موضوعی همواره در مجلس نقطه نظرات خود را مطرح میکنند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: صحن مجلس شورای اسلامی شفافیت لازم را دارد و این شفافیت باید به کمیسیونها و کمیتهها هم تسری داده شود؛ البته وضعیت بهتری نسبت به سابق در مجلس مشاهده میشود، حتی اگر دستگاه محاسباتی یا حکمرانان تحت القای پیامکهای سازماندهی شده بخواهند در موضوعی تغییر محاسبات ایجاد کنند یا نسبت به تصمیمی که مجلس براساس قانون اساسی اتخاذ کرده، بداخلاقی، بیادبی و توهین داشته باشد که این کار پسندیده نیست، چرا که ما طبق قانون اساسی حجت شرعی در رابطه با رأیهایی که میدهیم، داریم.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: در جلسه مجمع نمایندگان استان تهران با رئیسجمهور که دو ماه پیش برگزار شد، موضوعی درباره لایحهای که اخیراً دولت پیشنهاد یک فوریت آن را به مجلس ارائه کرده بود (لایحه اصلاح قانون انتصاب اشخاص در مشاغل حساس) نقل شد، اما متاسفانه این موضوع در فضای مجازی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
این نماینده مجلس شورای اسلامی خطاب به قالیباف، گفت: آقای قالیباف! رابط ما با مقامات عالی نظام شما هستید و باید این موارد را زودتر از موعد بگویید که دچار سوء تفاهم نشویم.
محمدباقر قالیباف در واکنش به تذکر روحالامینی، گفت: باید تاکید کنم که بنده از قبل در جریان موضوعی که آقای فضائلی توییت کرده، بودم و پس از رایگیری درباره فوریت لایحه مذکور در مجلس، به آن اشاره کردم که این موضوع به کمیسیون ارجاع و دنبال شود.
فرماندار نمیتواند داوطلب عضویت در شورای شهر یا روستا را به عنوان معتمد دعوت کند
نمایندگان همچنین در جریان بررسی قانون انتخابات مجلس مصوب کردند که فرماندار نمیتواند داوطلب عضویت در شورای شهر یا روستای واقع در محدوده شهرستان را به عنوان معتمد دعوت کند.
این موضوع در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران اصل ماده ۲۰ با ۱۹۱ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۳ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۰ نماینده حاضر در جلسه به تصویب رسید. همچنین با اصل ماده ۲۱ با ۱۸۴ رأی موافق، ۵ رأی مخالف و یک رأی ممتنع از مجموع ۲۲۱ نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.
شرایط داوطلبین محروم از عضویت در انتخابات شوراها تعیین شد
نمایندگان همچنین در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران و دهیاران، با اصلاح مواد ۱۷، ۱۸ و ۱۹ این طرح موافقت کردند.
ماده ۱۷ این طرح به شرح زیر اصلاح میشود؛ ماده (۳۳) به شرح زیر اصلاح میشود؛ اشخاص زیر از داوطلب شدن برای عضویت در شوراها محرومند:
الف ـ کسانی که در جهت تحکیم مبانی رژیم سابق نقش موثر و فعال داشته اند به تشخیص مراجع ذی صلاح.
ب ـ کسانی که به جرم غصب اموال عمومی محکوم شده اند.
ج ـ وابستگان تشکیلاتی به احزاب، سازمانها و گروهکهایی که غیرقانونی بودن آنها از طرف مراجع صالحه اعلام شده باشد.
د ـ کسانی که به جرم اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی جمهوری اسلامی ایران محکوم شده اند.
هـ ـ محکومین به ارتداد به حکم محاکم صالح قضائی؛ و ـ محکومین به حدود شرعی.
ز ـ محکومین به خیانت و کلاهبرداری و غصب اموال دیگران به حکم محاکم صالح قضائی.
ح ـ مشهوران به فساد و متجاهران به فسق.
ط ـ قاچاقچیان مواد مخدر و یا روانگردان معتادان به این مواد.ی ـ محجوران و کسانی که به حکم دادگاه مشمول اصل ۴۹ قانون اساسی باشند.
ک ـ وابستگان به رژیم گذشته از قبیل اعضای انجمنهای ده، شهر، شهرستان و استان و خانههای اصناف، روسای کانونهای حزب رستاخیز و حزب ایران نوین و نمایندگان مجلسهای سنا و شورای ملی سابق، کدخدایان و خوانین وابسته به رژیم گذشته.
در نهایت زنگ پایان جلسه علنی امروز به صدا درآمد و جلسه بعدی روز سه شنبه ششم آذر برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/