هدف ورزش زورخانهای و کشتی پهلوانی، جوانمردی، کمک به نیازمندان و خدمت به مردم است
۰۳/۰۹/۱۴۰۳نگاه دولت چهاردهم در وزارت ارتباطات، توسعه دیپلماسی فناوری است
۰۳/۰۹/۱۴۰۳بسیج به عنوان بانی راهیان نور، مسئول برگزاری بزرگترین عملیات فرهنگی در جامعه است
محمد حاجی رحیمی اظهار داشت: قرارگاه راهیان نور سپاه و بویژه بسیج به عنوان متکفل امر راهیان نور، مسئولیت برگزاری بزرگترین عملیات فرهنگی -راهیان نور- را در سطح جامعه دارا است.
به گزارش گروه فرهنگ و هنر پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری دانشجو، خادمی شهدا یکی از طرحهایی است که از بدو آغاز، با استقبال قابل توجهی از سوی عاشقان ولایت و مسیر شهدای دفاع مقدس روبرو شده است.
به مناسبت فرا رسیدن هفته بسیج، دانشجو گفتوگویی با محمد حاجی رحیمی؛ مسئول شبکه خادمین ستاد مرکزی راهیان نور داشت که در ادامه ارائه میشود:
دانشجو: کمی در مورد سرآغاز طرح خادمی شهدا توضیح دهید؟ این طرح برای اولین بار در چه سالی و با چه هدفی برگزار شد؟
حاجی رحیمی: خادمی شهدا به عنوان یک حرکت فرهنگی و اجتماعی، پس از جنگ تحمیلی سال ۱۳۶۷ و از اوایل دهه ۷۰ با حرکت برخی از کاروانهای بازدید و زیارت از مناطق جنگی به صورت غیر رسمی آغاز گردید. این طرح به منظور ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین یادآوری ارزشهای دفاع مقدس شکل گرفت. هدف اصلی طرح خادمی شهدا، تربیت نسل جدیدی از جوانان است که با الگو قرار دادن شهدا، سبک زندگی آنها را در زندگی روزمره خود پیاده کنند.
خادمی شهدا به نوعی ادامهدهنده مکتب شهدا است و به شرکتکنندگان این امکان را میدهد از نزدیک با یادمانهای جنگ و سبک زندگی شهدا آشنا شوند. این تجربه به آنها کمک میکند تا ارزشهای انسانی و اسلامی را درک کرده و در زندگی خود به کار ببرند.
دانشجو: کارنامه نهاد بسیج را تا کنون در مورد ترویج و زنده نگه داشتن راهیان نور و فرهنگ شهدا چگونه برآورد میکنید و کدام اقدامات آن را برجسته میدانید؟
حاجی رحیمی: قرارگاه راهیان نور سپاه و بسیج به عنوان مجری راهیان نور نقش بسیار مهمی در ترویج و زنده نگه داشتن فرهنگ شهدا و یادآوری ایثارگریهای دوران دفاع مقدس دارد. نهاد بسیج در این زمینه اقداماتی صورت داده که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
۱-برگزاری کاروانهای راهیان نور: بسیج با سازماندهی کاروانهای راهیان نور، امکان بازدید از مناطق عملیاتی و یادمانهای شهدا را برای جوانان و خانوادهها فراهم کرده است. این کاروانها به شرکتکنندگان این فرصت را میدهند که با تاریخ و فرهنگ ایثار آشنا شوند.
۲-آموزش و تربیت: برگزاری دورههای آموزشی و کارگاههای فرهنگی، که سعی در انتقال ارزشهای شهدا و فرهنگ ایثار به مردم خصوصا نسل جوان دارد. این آموزشها به جوانان کمک میکند تا با مفاهیم عمیقتری از ایثار و فداکاری آشنا شوند.
۳-تولید محتوا: بسیج با تولید محتواهای فرهنگی، کتابها، فیلمها و مستندها، سعی در ترویج فرهنگ شهدا و دفاع مقدس دارد. این محتواها میتوانند به عنوان منابع آموزشی و الهامبخش برای جوانان عمل کنند.
۴- برگزاری مراسمات و یادوارهها: برگزاری یادوارههای شهدا و مراسمهای مختلف به منظور گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، از دیگر اقدامات مهم بسیج است که به زنده نگه داشتن فرهنگ ایثار کمک میکند.
۵-همکاری با نهادهای مختلف: بسیج با همکاری با نهادهای دولتی و غیر دولتی، سعی در گسترش فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی مرتبط با شهدا دارد.
به طور کلی، بسیج و خصوصا قرارگاه راهیان نور سپاه و بسیج به عنوان متکفل امر راهیان نور علاوه بر اقدامات فوق الذکر مسئولیت برگزاری بزرگترین عملیات فرهنگی (راهیان نور) را در سطح جامعه دارا است. یکی از کمیتههای فعال آن نیز کمیته خادمین شهدا راهیان نور است که متکفل ارائه خدمات فرهنگی در کنار تربیت نسل جوان تراز و ترویج و زنده نگه داشتن فرهنگ شهدا و راهیان نور است.
دانشجو: کدامیک از گروههای سنی و اقشار، بیشترین میزان استقبال را از اردوی راهیان نور دارد؟ چه چیز را علت آن میدانید؟
حاجی رحیمی: حضور ویژه نوجوانان و جوانان، به ویژه از اقشار دانشآموزی و دانشجویی، در اردوهای راهیان نور نشاندهنده علاقه و اشتیاق این گروه سنی به آشنایی با تاریخ و فرهنگ ایثار و شهادت است. بیشترین میزان استقبال از اردوهای راهیان نور معمولاً از سوی دانشآموزان و دانشجویان صورت میگیرد.
البته عوامل مختلفی در این استقبال تأثیرگذار هستند: کنجکاوی و جستجوی هویت، کسب تجارب جدید خصوصا تجربههای عاطفی و معنوی و ایجاد ارتباط عمیق معنوی با شهدا، آشنایی عملی با مفاهیم عمیقی همچون ایثار، فداکاری و وطنپرستی، کشف و تبلور ارتباطات اجتماعی و ایجاد تجربه مشترک بین نوجوانان و جوانان، و…
دانشجو: کمی در مورد فلسفه و اهمیت اردوهای راهیان نور توضیح دهید؟ چه عاملی باعث شده این طرح تا امروز ادامه یافته و با استقبال قابل توجهی روبرو شود؟
حاجی رحیمی: اردوهای راهیان نور به عنوان یک حرکت فرهنگی و اجتماعی، فلسفهای عمیق و مهم دارند. این اردوها به منظور ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و یادآوری ارزشهای دوران دفاع مقدس برگزار میشوند. فلسفه اصلی این اردوها بر پایه آشنایی نسل جوان با تاریخ کشور، زندگی شهدا و درسهای ایثار و فداکاری استوار است.
در بیان اهمیت اردوهای راهیان نور میتوان به این موارد اشاره کرد: ایجاد فرصتی برای خانوادهها خصوصا جوانان برای آشنایی با دفاع مقدس و وقایع آن در کنار ترویج فرهنگ ایثار و فداکاری و آشنایی با ارزشهای انسانی و معنوی، و البته تقویت هویت ملی و افتخار به آن و همچنین کسب تجربههای جدید حتی در ساحت معنوی و تفکر نسبت به ماهیت انقلاب اسلامی، حرکت حضرت امام خمینی (ره) و …
دانشجو: آیا طرحی برای ایجاد نوآوری بیشتر در اردوهای راهیان نور در نظر گرفته شده است؟
حاجی رحیمی: البته؛ مجموعههای مطالعاتی وابسته و ارگانهای مردم نهاد دائما در حال بروز رسانی اقدامات و هچنین طراحی برنامهها و طرحهای نوآورانه هستند تا بتوان در ادامه این مسیر در کنار ایجاد جذابیتهای معنوی میزان و سطح معارفی انقلاب اسلامی و همچنین فرهنگ ایثار و شهادت ارتقا پیدا کند. از جمله در کمیته خادمین شهدا طرحهایی همچون از مقتل تا مدفن، برگزاری پنج شنبههای شهدایی و انسجام اجتماعی در بین خادمین شهدا در طول سال، برگزاری برنامههای آموزشی و توانمند سازی در تداوم ارتباط چه در بحث زائرین و چه در قسمت خادمین شهدا در کنار طرحهای آموزشی و امور خدمت رسانی همچون برنامه گروههای جهادی و خدمت رسان با محوریت یادمانهای دفاع مقدس، و روستاهای اطراف هر یادمان (محوریت یادمان) در سطح مناطق عملیاتی و همچنین اولویت خانواده شهدا در کشور در طول سال به عنوان برنامههای حفظ و انسجام از جمله اقدامات پیش رو است.