به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، «لی سونگ» نماینده دائمی چین در آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین در پی تصویب قطعنامه ضدایرانی تروئیکای اروپا (آلمان، فرانسه و انگلیس) و آمریکا گفت که پکن از طرفین ذیربط میخواهد نقش سازندهای در حلوفصل عملگرایانه مسئله هستهای ایران ایفا کنند.
شبکه سیجیتیان با انتشار این مطلب گزارش داد که لی در جلسه شورای حکام گفت: چین از طرفین ذیربط میخواهد مسئله هستهای ایران را به طریقی مسؤولانه و با آرامش بررسی کرده و اقدامات عملگرایانهتری در این زمینه انجام دهند.
لی گفت که چین از همکاری میان ایران و آژانس بینالمللی درباره مسائل پادمانی باقیمانده استقبال و از «تعامل مثبت» میان «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایران و نتایج مثبت سفر گروسی به تهران در هفته گذشته تقدیر میکند.
او افزود: وقایع بارها ثابت کردهاند ایجاد تقابل و تشدید اختلافات در شورای حکام این مسئله را حل نخواهد کرد، بلکه باعث بدتر شدن وضعیت همکاری ایران و آژانس و پیچیدهتر کردن مسئله میشود.
به گفته این دیپلمات چینی، فشار آوردن برابر با دیپلماسی نیست و مقابله نمیتواند مسئله هستهای ایران را حل کند.
لی همچنین گفت که چند سال پیش در توافق هستهای سال ۲۰۱۵ کارشکنی شد این در حالی است که راهکار اساسی رسیدگی به مسائل حساس در زمینه منع اشاعه تسلیحات هستهای در گرو تلاشهای سیاسی و دیپلماتیک و همکاری سازنده در عرصههای چندجانبه است.
اظهارات این دیپلمات چینی در پی این مطرح میشود که روز گذشته، قطعنامه ضدایرانی انگلیس، فرانسه و آلمان و آمریکا با ۱۹ رای موافق، ۱۲ رای ممتنع و سه رای مخالف به تصویب رسید.
کشورهای روسیه، چین و بورکینافاسو به این قطعنامه ضدایرانی رای منفی دادند.
دیپلماتها میگویند این قطعنامه، ایران را به عدم همکاری کامل با آژانس متهم کرده و از تهران میخواهد همکاری با آژانس را بهبود ببخشد.
آسوشیتدپرس نیز نوشته در این قطعنامه، شورای حکام از آژانس خواسته تا یک «ارزیابی جامع و بهروزشده» درباره برنامه هستهای ایران تا بهار ۲۰۲۵ تهیه کند.
شورای حکام همچنین از ایران میخواهد تا پاسخهایی درباره کشف ذرات اورانیوم در ۲ مکان مورد ادعای آژانس ارائه کند.
وزارت امور خارجه و آژانس انرژی اتمی ایران نیز در بیانیهای مشترک در واکنش به این قطعنامه اعلام کردند: سه دولت اروپایی و آمریکا – که سابقه طولانی در بدعهدی و عدم پایبندی آشکار به تعهدات خود از جمله در قالب برجام و توسل به تحریمهای ظالمانه و فشارهای غیرقانونی علیه ملت ایران دارند – به جای کمک به تداوم فضای سازنده ایجاد شده بین ایران و آژانس، حتی منتظر نتایج سفر مدیر کل آژانس هم نمانده و در یک اقدام تقابلی و ناموجه، قطعنامهای علیه ایران در شورای حکام ارائه نمودند. البته این قطعنامه از حمایت نیمی از اعضای شورای حکام برخوردار نشد که خود مبین مخالفت آنها با رویکرد سیاسی و مخرب بانیان قطعنامه میباشد. این رویکرد سیاست زده، غیر واقعبینانه و مخرب فضای مثبت ایجاد شده و تفاهمهای حاصل از آن را مخدوش میکند. چنین اقدامی، آن هم در زمانی که ایران و آژانس در مسیر تعامل سازنده قرار داشتند، بار دیگر ثابت کرد که سه دولت اروپایی و آمریکا در ادعای خود مبنی بر حفظ اعتبار آژانس به هیچ وجه صداقت ندارند و موضوع هستهای ایران صرفا بهانه و دستاویزی برای پیشبرد اهداف نامشروع آنها است.
در ادامه این بیانیه مشترک تاکید شده است: مراجع صلاحیتدار جمهوری اسلامی ایران در سطوح مختلف پیشتر اعلام کرده بودند که اتخاذ هرگونه اقدام تقابلی و سوء استفاده از شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای پیشبرد اهداف نامشروع و سیاسی، با پاسخ متقابل ایران مواجه خواهد شد. مختصات پاسخ احتمالی ایران از قبل نیز به مدیرکل آژانس اطلاعرسانی شده است. بر همین اساس، رئیس سازمان انرژی ایران دستور انجام اقدامات موثر، از جمله راهاندازی مجموعه معتنابهی از سانتریفیوژهای جدید و پیشرفته از انواع مختلف را صادر کرد. بدیهی است این اقدامات در راستای صیانت از منافع کشور و توسعه هرچه بیشتر صنعت هستهای صلحآمیز، متناسب با نیازهای روز افزون ملی و در چارجوب حقوق و تعهدات ایران وفق موافقتنامه پادمان جامع انجام میشود. در عین حال، همکاریهای فنی و پادمانی با آژانس، مثل گذشته و در چارچوب موافقت نامه پادمان ادامه خواهد یافت.
انتهای پیام