به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، همایش بینالمللی تحریمها، تجارت و حقوقبشر روز پنجشنبه و با حضور مقامات عالیرتبه از ۱۸ کشور، از جمله جمهوری اسلامی ایران، نمایندگان سازمانهای منطقهای، نهادهای بشردوستانه، حقوقدانان و پژوهشگران در شهر ژنو آغاز به کار کرد.
این همایش که به همت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد درباره تأثیر منفی اقدامات زورمندانه یکجانبه بر بهرهمندی از حقوق بشر و با حمایت گروه دوستان منشور سازمان ملل متحد برگزار میشود، طی روزهای اول و دوم آذر ۱۴۰۳ میزبان جلسات و سخنرانیهای متعدد خواهد بود.
هدف این همایش بررسی آثار تحریمهای یکجانبه، تحریمهای ثانویه و تبعات ناشی از اجرای بیش از حد قوانین تحریمی بر حقوق بشر است. همچنین، اصول راهنما و تفسیر مرتبط با تحریمها، تجارت و حقوق بشر در این همایش مورد بحث قرار خواهد گرفت.
در جلسه افتتاحیه، پروفسور آلنا دوهان، گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد، معاون وزیر خارجه ونزوئلا، چین، روسیه و بلاروس به ارائه سخنرانی پرداختند. همچنین، وزرا و نمایندگان عالیرتبه کشورهای مختلف، از جمله سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در ژنو، کوبا و سوریه بیانیههای خود را ارائه کردند.
همایش شامل جلسات تخصصی با حضور دانشگاهیان، حقوقدانان و نهادهای بشردوستانه است که به بررسی چالشها و پیامدهای حقوقی و انسانی تحریمها میپردازد. علاوه بر این، مباحثی پیرامون توسعه اصول راهنما برای مقابله با تحریمها و تأمین عدالت در زمینه تجارت بینالمللی مطرح خواهد شد.
«علی بحرینی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در ژنو در این همایش تحریمهای یکجانبه را نقض آشکار حقوق بینالملل دانست.
بحرینی اشاره کرد که تحریمهای یکجانبه، ابزاری غیرقانونی و ظالمانه برای اعمال فشار بر دولتها و ملتها هستند. این تحریمها که اغلب تحت لوای حمایت از دموکراسی یا حقوق بشر اعمال میشوند، بهطور مستقیم با اصولی مانند حاکمیت، عدم مداخله و حل مسالمتآمیز اختلافات در تضاد هستند.
وی افزود که «این اقدامات که اساساً بر مبنای منافع سیاست خارجی کشورهایی خاص شکل میگیرند، قدرت اقتصادی و مالی را به سلاحی برای دخالت در روابط اقتصادی کشورها تبدیل کردهاند. تحریمها علیه ایران ایر و خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران نمونههایی از این اقدامات هستند که نشاندهنده تمایل برخی کشورهای غربی به نادیده گرفتن چارچوب فراگیر سازمان ملل و تکیه بر اتحادهای محدود و یکجانبه است».
سفیر ایران تأکید کرد: تحریمهای یکجانبه پیامدهای ویرانگری بر مردم عادی دارند؛ از جمله افزایش مرگومیر ناشی از سوءتغذیه، محدودیت دسترسی بیماران به داروها و تجهیزات حیاتی و کاهش امید به زندگی.
بحرینی به تحقیقات سازمان جهانی بهداشت اشاره کرد که نشاندهنده افزایش نرخ مرگومیر کودکان و سوءتغذیه در کشورهای تحت تحریم است.
وی همچنین از بیتوجهی رسانههای غربی به این پیامدهای انسانی انتقاد کرد و گفت که این رسانهها اغلب تلاش میکنند تحریمها را به عنوان ابزاری قانونی برای تغییر رفتار دولتها یا جلوگیری از جنگ توجیه کنند، در حالی که تأثیرات فاجعهبار آن بر جمعیتهای آسیبپذیر را نادیده میگیرند.
سفیر ایران بر ضرورت افزایش آگاهی عمومی، بهویژه در کشورهای غربی، درباره تأثیرات زیان بار این تحریمها و تلاش برای بازتاب واقعیتها در رسانههای جریان اصلی تأکید کرد.
بحرینی در پایان تأکید کرد که جمهوری اسلامی ایران، علیرغم تحریمها و فشارهای گسترده، همواره بر ارزشها و اصول والای خود پایبند بوده و خواهد بود.
او پیشرفتهای علمی و هستهای ایران را نشاندهنده قدرت ملت ایران در عبور از موانع و شکست سیاستهای تحریمی دانست.
انتهای پیام