هزینه آب، برق و گاز کلیه واحدهای آموزشی و پرورشی در سال آینده رایگان میشود
۲۹/۰۸/۱۴۰۳آیتالله اعرافی: مردم و نهادهای فرهنگی با دولت همراه باشند
۲۹/۰۸/۱۴۰۳عکس دستهجمعی رهبران گروه ۲۰ بدون بایدن
«جو بایدن» در جریان نشست گروه ۲۰ در شهر «ریو دو ژانیرو» برزیل برای عکس دستهجمعی راهی صحنه ورودی شد، اما از آنجایی که دیر رسید، سایر رهبران این گروه عکس را بدون حضور رئیسجمهور آمریکا گرفتند!
نشست ۲ روزه سران گروه ۲۰ از روز دوشنبه در «موزه هنر مدرن» واقع در شهر «ریو دو ژانیرو» برزیل آغاز شده است و سران گروه ۲۰ بیانیه مشترک خود را با اشاره به جنگهای غزه و اوکراین و همچنین درخواستی برای همکاریها در رابطه با تغییرات اقلیمی، کاهش فقر و سیاستهای مالیاتی ایراد کردند.
طبق گزارش روزنامه «گاردین»، یک مقام آمریکایی بدون افشای نام خود گفت: «به دلیل مسائل تدارکاتی، سایر رهبران عکس را زودتر از رسیدن دیگران گرفتند. به همین دلیل، تعدادی از رهبران در عکس حضور ندارند.»
ظاهرا سران حاضر در این نشست برای گرفتن عکس دستهجمعی وارد صحنه شدهاند و در حین مراسم عکاسی، با یکدیگر صحبت کوتاهی کردهاند، اما «جو بایدن»، «جاستین ترودو» نخستوزیر کانادا و «جورجیا ملونی» نخستوزیر ایتالیا پس از برگزاری دیدارهای دوجانبه از مسیر دیگری وارد صحنه شدند، اما دیر رسیدند و سایر رهبران عکس دستهجمعی را پیش از رسیدن آنها گرفته بودند.
علاوه بر این، رسانه خبری «بلومبرگ» چند روز پیش با اشاره به اجلاس همکاریهای اقتصادی آسیا و اقیانوسیه (APEC) در پرو گزارش داد «جو بایدن» آخرین نفری بود که برای عکس دستهجمعی در صحنه حاضر شد.
طبق ویدئوهای منتشر شده، این تاخیر رئیسجمهور بایدن موجب معطلی رهبران شد و ظاهرا همه در این نشست هنگام ثبت عکس دستهجمعی به دنبال رئیسجمهور ایالات متحده میگشتند.
رهبران این گروه که متشکل از اقتصادهای اصلی جهان هستند، در تلاشند تا پیش از بازگشت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور منتخب آمریکا به کاخ سفید در ماه ژانویه، به دستورکار مربوط به نظم جهانی در حال تغییر و تقویت اجماعی چندجانبه رسیدگی کنند.
خبرگزاری رویترز گزارش داد: «گفتوگوی رهبران گروه ۲۰ درباره تجارت، تغییرات اقلیمی و امنیت بینالملل علیه تغییرات شدید سیاست ایالات متحده است که ترامپ وعدههایی را درخصوص آنها از مسئله تعرفهها گرفته تا حلوفصل جنگ اوکراین از طریق مذاکره داده است.»
گروه ۲۰ خواستار برقراری آتشبس در غزه و لبنان شد
جنگ اوکراین
رهبران گروه ۲۰ طی این نشست نتوانستند به اجماعی درخصوص تشدید تنشها در جنگ اوکراین برسند، اما بر مسائلی از جمله «درد و رنج انسانها» و «شکست اقتصادی» متمرکز شدند.
مقامات آمریکایی آگاه روز یکشنبه به روزنامه «نیویورک تایمز» خبر دادند که دولت «جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا به اوکراین اجازه داده تا با استفاده از تسلیحات ساخت آمریکا و موشکهای دوربرد به عمق خاک روسیه حمله کنند؛ تصمیمی که تاکنون با واکنشهای متعددی مواجه شده است.
جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۵ وارد سومین سال خود خواهد شد و هنوز هیچ چشماندازی برای خاتمه این جنگ وجود ندارد، اما این درحالی است که اکنون از «دونالد ترامپ» انتظار میرود به وعده دیرینه خود مبنی بر اتمام جنگ اوکراین عمل کند.
جنگ غزه
در همین حال، رهبران گروه ۲۰ در بیانیه مشترکی نگرانی عمیق خود را نسبت به «وضعیت انسانی فاجعهبار در نوار غزه» در پی تداوم تجاوزات رژیم صهیونیستی ابراز کردند و خواستار کمکهای بیشتر و محافظت از غیرنظامیان به همراه آتشبسی جامع در غزه و لبنان شدند.
آنها همچنین بر حق فلسطینیان برای تعیین سرنوشت خود و تعهد تزلزلناپذیر خود جهت اجرای راهحل ۲ دولتی تاکید کردند.
همچنان که ۴۱۰ روز از جنایات بیامان رژیم صهیونیستی در غزه میگذرد، وزارت بهداشت فلسطین در غزه روز دوشنبه اعلام کرد شمار قربانیان جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تا به امروز به ۴۳ هزار و ۹۲۲ شهید و ۱۰۳ هزار و ۸۹۸ زخمی رسیده است.
رهبران گروه ۲۰ همچنین در بیانیه خود توافق کردند که جهان باید تا پایان بیستونهمین کنفرانس کنوانسیون چارچوب سازمان ملل متحد درباره تغییرات اقلیمی «کاپ ۲۹» در جمهوری آذربایجان بر سر یک هدف مالی جدید برای میزان بودجهای که کشورهای ثروتمند باید به کشورهای در حال توسعه فقیرتر ارائه دهند، به توافق برسد.
برزیل نیز بهعنوان میزبان نشست امسال گروه ۲۰، تمرکز این گروه را بر «فقر شدید و گرسنگی» گسترش داد و در عین حال بحث همکاری برای دریافت مالیاتی عادلانه از ثروتمندترینهای جهان را مطرح کرد.
«لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا» رئیسجمهور برزیل در آغاز سخنرانی خود جهت شروع این نشست، ابتدا به مسئله مبارزه با فقر و گرسنگی پرداخت و گفت: «گرسنگی و فقر نتیجه کمبود یا پدیدههای طبیعی نیستند، بلکه محصول تصمیمات سیاسی هستند. در جهانی که تقریبا ۶ میلیارد تُن غذا در سال تولید میشود، این مسئله غیرقابل قبول است.»
«اولاف شولتس» صدراعظم آلمان هم در حاشیه این نشست گفت: «ما در حال تجربه یک تغییر بزرگ و اساسی در ساختارهای جهانی هستیم. اینها کشورهایی هستند که میخواهند نظر خود را بیان کنند؛ و دیگر نمیپذیرند که همه چیز به همان شکلی که برای چندین دهه بوده است، ادامه یابد.»
«شی جینپینگ» رئیسجمهور چین هم از این فرصت استفاده کرد و مجموعهای از اقدامات طراحی شده را برای حمایت از اقتصادهای در حال توسعه کشورهای جنوب جهانی از همکاری علمی با برزیل و کشورهای آفریقایی گرفته تا کاهش موانع تجاری برای کشورهای کمتر توسعه یافته اعلام کرد.
«جو بایدن» رئیسجمهور آمریکا هم در جریان نشست گروه ۲۰ گفت: «ایالات متحده قویا از حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین حمایت میکند و تمامی افرادی که دور من در این میز هستند نیز باید حمایت کنند.»
«ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه در این نشست شرکت نکرد، اما در عوض «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه را به این نشست فرستاده که دیداری با همتای چینی خود داشته است.
منبع: ایسنا