مصرف تنماهی نجوشیده منجر به بستری یکماهه شهروند مشهدی شد
۲۸/۰۸/۱۴۰۳معاون پژوهشی دانشگاه امیرکبیر منصوب شد
۲۸/۰۸/۱۴۰۳دیوان محاسبات: ناترازی گاز به ۶۴ میلیارد مترمکعب رسید
دیوان محاسبات کشور در گزارشی اعلام کرد: بررسی های فنی و تخصصی این نهاد نظارتی نشان می دهد، ناترازی گاز در سال ۱۴۰۲ به ۶۳.۹ میلیارد متر مکعب رسیده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری تسنیم، دیوان محاسبات کشور طی اطلاعیهای که روی سایت این نهاد منتشر کرده، نوشت: “دیوان محاسبات کشور ترک فعل ها و تخلفات در حوزه ناترازی گاز را مورد بررسی قرار میدهد.”
بر اساس اعلام دیوان محاسبات، بررسی های فنی و تخصصی این نهاد نظارتی نشان می دهد، ناترازی گاز در سال ۱۴۰۲ به ۶۳.۹ میلیارد متر مکعب رسیده و این در حالی است که به میزان ۱۸ میلیارد مترمکعب هدر رفت گاز مشعل(فلر) وجود دارد و از سوی دیگر از مبلغ (۹.۱۸۶) میلیارد تومان قابل واریز (۵۰۰ تومان به ازای هدر رفت هر مترمکعب گاز مشعل) به حساب بهینهسازی مصرف انرژی، صرفاً مبلغ (۱.۵۹۹) میلیارد تومان به حساب مذکور واریز گردیده است.
دیوان محاسبات کشور همچنین اعلام کرد که در جریان رسیدگی به گزارش تفریغ بودجه ضمن رسیدگی به ترک فعل ها و تخلفات در این حوزه، اهتمام هر چه بیشتر در حوزه سرمایهگذاری “گاز” را ضروری می داند.
به گزارش تسنیم، میزان ناترازی روزانه گاز در زمستان امسال بین ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون مترمکعب برآورد میشود؛ اگر مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، میزان ناترازیهای گاز در زمستان ۱۴۰۳ را ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون مترمکعب اعلام کرده است.
ظرفیت تولید گاز در فصل سرد سال حدود ۸۵۰ میلیون مترمکعب در روز است؛ درحالی که نیاز تقاضای تجمیعی کشور در شرایط ایدهآلی که تمامی آن با گاز طبیعی تأمین شود حدود یک میلیارد و ۱۵۰ تا ۱.۲ میلیارد مترمکعب است؛ فاصله ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون مترمکعبی بین تقاضا تا ظرفیت تأمین گاز، به اسم ناترازی یا کسری گاز شناخته میشود.
انتهای پیام/