میلاد سرلک همچنان دور از تمرینات گروهی پرسپولیس
۲۵/۰۸/۱۴۰۳قتل همسر باضربات بیامان چاقو/اختلافات خانوادگی رنگ خون گرفت
۲۵/۰۸/۱۴۰۳پژوهشگر تاریخ: ماجرای فدک و تأکید حضرت فاطمه (س) بر آن نمادی از سیاه رویی غاصبان خلافت نزد امت است
حجت الاسلام طباخیان گفت: ما باید مطمئن شویم که بحث فدک فقط دعوای سر یک زمین نیست بلکه نشان دهنده این است که غاصبان خلافت اسلامی دزد هستند
به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری دانشجو، حجت الاسلام طباخیان پژوهشگر تاریخ در هیئت ریحانه الحسین در مورد قصه غصب فدک و اختلافات مدینه سر خلافت و هتک حرمت بیت حضرت فاطمه (س) شرح داد: ابتدای درگیری در مدینه و بعد از وفات پیامبر ابتدا دو سر دعوا داشت، عدهای که معتقد بودند کسی دیگری باید خلیفه باشد و تعدادی که میگفتند: امیرالمومنین (ع) خلیفه است.
در میان این دعوا چون دعوا به خانه حضرت زهرا (س) کشیده شد و ایشان محبت به همسرش داشت اتفاقاتی رقم خورد که بسیار با ما گفت و گو دارند.
وی افزود: علی ای حال آنچه همیشه مورد سوال است در این ایام، این است که حضرت زهرا (س) دقیقا به دنبال چه هستند؟ چرا حضرت فاطمه (س) پا در میان این اختلاف میگذارد؟ علی رغم اینکه حاکمیت زمان اصرار بر قانع کردن حضرت فاطمه (س) دارد که شما در دعوا دخالت نکنید.
طباخیان گفت: ابن شعیبه استاد بخاری یعنی یکی از مهمترین تاریخ نگاران اهل سنت گزارش میکند: اولین نفری که درب خانه حضرت زهرا (س) را شکست و بعدا خلیفه دوم جهان اسلام شد پیش از آنکه این جسارت را کند با دختر پیامبر (ص) گفت و گو کرد، قاتل پیش از اینکه هتک حرمت بیت خاندان رسول خدا (ص) را کند به وی گفت: در تمام آسمان و زمین محبوبتر از تو برای من و برای مردم مدینه احدی در عالم نیست ولی چون از علی (ع) حمایت میکنی و حمایت تو از وی برایت هزینه ایجاد میکند، خانه خود را بگشا و اجازه بده تا ما با علی (ع) برخورد کنیم و مثل زنان عرب برخورد کن و من قول میدهم شما محبوبه جهان باقی خواهی ماند.
وی خاطرنشان کرد: اصرار دارند تا حضرت زهرا (س) را از درگیری بیرون نگه دارند و حتی خلیفه اول هم گفت: من اگر به دنیا باز گردم به هیچ قیمتی درب خانه زهرای مرضیه (س) را به زور باز نمیکنم و اگر حضرت فاطمه (س) از امیرالمومنین علی (ع) حمایت نمیکرد برخورد با او راحت بود و حضرت زهرا (س) مانع این میشود.
وی تصریح کرد: آیا حضرت زهرا (س) فقط به دنبال یک قطعه زمین به نام فدک هستند؟ برخی وقتها ما مسیر روضه را گم میکنیم.
این پژوهشگر تاریخ گفت: ما باید مطمئن شویم که بحث فدک فقط دعوای سر یک زمین نیست و فقط مصداقی است برای اینکه ثابت کند افرادی که خلیفه را غصب کردند دزد هستند و کسی که غصب زمین اهل بیت میکند وای به حال امتش که بیچارهاش میکند. فلذا در این ماجرا فدک بهانه و نشانهای است تا امت آن روزگار به قساوت و شرارت غصب کنندگان جایگاه خلیفه پی ببرند.
وی تاکید کرد: امیرالمومنین استان داری دارد به نام عثمان ابن حنیف که در عروسی اشراف زاده ای با تشریفات زیاد شرکت کردهاست. امیرالمومنین (ع) نامهای برای ایشان مینویسد: که ای صحابه پیامبر (ص) به من خبر رسیده تو در عروسی پر تشریفاتی شرکت کردهای در حالی که میدانم بچه یتیمهایی هستند که گرسنه خوابیدهاند و اینها اگر خبر به آنها برسد که استاندار علی (ع) در عروسی پر تشریفاتی شرکت کرده بد میشود چون ناامید میشوند.
این پژوهشگر تاریخ گفت: اگر امام من تو هستم، من از همه جهان شما به دو دست لباس و دو قرص نان برای رفع گرسنگی اکتفا کردم و نه یک وجب زمین دارم و نه مالی را پس انداز کردم،
وی در پایان اظهار کرد: البته برای ما اهل بیت (ع) قطعه زمینی به نام فدک بود که آن را از ما عصب کردند ولی ما بزرگوارانه از آن چشم بستیم هر چند خدا بین ما حاکم است. امیر المومنین این جمله را گفت تا در تاریخ ثبت شود.