به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، در پی پیروزی «دونالد ترامپ» در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، گمانهزنیهای بسیاری درباره رویکرد دولت دوم او، بهخصوص در حوزه سیاست خارجی و اعضای کابینه او شکل گرفته است.
پایگاه خبری آکسیوس عصر پنجشنبه به نقل از منابع آگاه گزارش کرد که با وجود خواست ترامپ برای حضور «چهرههای آشنا» در تیم امنیت ملی خود، او بهدنبال «بازگشت ژنرالهای اسبق در تیم خود نیست و تاجران، مدیران و افراد وفادار به خود را ترجیح میدهد.»
«باراک راوید» خبرنگار این رسانه آمریکایی افزود: «ترامپ به دنبال برقراری مذاکرات آتشبس بین روسیه و اوکراین است. از طرفی، او در ملأ عام و به نزدیکان خود، خواست خود برای پایان دادن به جنگ در غزه و لبنان پیش از مراسم تحلیف خود را نیز ابراز کرده است.»
طبق گزارش این پایگاه خبری، «ریچارد گرنل» سفیر پیشین آمریکا به آلمان یکی از گزینههای اصلی ترامپ برای وزارت امور خارجه است.
آکسیوس همچنین نوشت: «با توجه به اکثریت جمهوریخواهان در سنا آمریکا، انتظار میرود هرگونه تلاش برای جلوگیری از انتصاب گارنل خنثی شود.»
راوید به نقل از ۲ منبع آگاه نوشت: «۲ گزینه دیگر وزارت امور خارجه، بیل هگری، سفیر آمریکا در ژاپن در دوران ترامپ و رابرت اوبرایان، مشاور امنیت ملی ترامپ هستند.»
آکسیوس همچنین نوشت: «اسم مورگان اورتگاس، سخنگوی پیشین وزارت امور خارجه نیز برای تصدی یک مقام ارشد در واشنگتن دیسی و یا فعالیت بهعنوان یک سفیر در جایگاهی مهم نیز شنیده میشود.»
این پایگاه خبری در ادامه نوشت: «گزینههای اصلی ترامپ برای تصدی وزارت دفاع نیز مایک پمپئو و مایکل والتز هستند. والتز میتواند بهعنوان رئیس سازمان سیا یا یک مقام ارشد دفاعی امنیتی نیز منصوب شود. تام کاتن نیز در بین اسامی شنیده شده برای تصدی یک مقام ارشد در حوزه امنیت دفاعی و اطلاعاتی است، اما او به ترامپ گفته که هیچ سمتی در کابینه او را نخواهد پذیرفت.»
طبق گزارش آکسیوس یکی دیگر از مقامات پیشین دولت ترامپ که ممکن است در دولت تازه او مجددا فعالیت کند، «برایان هوک» نماینده سابق آمریکا در امور ایران است.
یک مقام ارشد به این پایگاه خبری گفت: «هوک میتواند یک مقام ارشد در وزارت امور خارجه دریافت کند.»
آکسیوس همچنین نوشت: «گرنل و والتز همچنین میتوانند بهعنوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید فعالیت کنند.»
اما یک مقام ارشد پیشین دولت اول ترامپ به این پایگاه خبری گفت که پیشبینی نحوه تشکیل کابینه ترامپ «کار دشواری است.»
راوید همچنین نوشت: «در دولت اول ترامپ، پرونده خاورمیانه توسط مشاورین ارشد ترامپ و جرد کوشنر، داماد او و فرد طراح نقشه صلح بین اسرائیل و فلسطین و مذکرات پیمان ابراهیم مدیریت میشد. کوشنر چندین مرتبه اعلام کرده است که بهدنبال مقام گرفتن نیست.»
او افزود: «اما پیروزی ترامپ و بحران کنونی در خاورمیانه و فرصتی برای عادیسازی روابط ریاض و تلآویو میتواند نظر کوشنر را تغییر دهد.»
اشاره خبرنگار آکسیوس به تلاش برای عادیسازی روابط بین عربستان و رژیم صهیونیستی درحالی است که مقامات عربستان همواره تأکید کردهاند که بدون تشکیل کشور مستقل فلسطین، هرگونه عادی سازی روابط بین ریاض و تلآویو، دور از ذهن است.
این پایگاه خبری همچنین گزارش کرد که احتمالا «دیوید فریدمن» سفیر دولت اول ترامپ در سرزمینهای اشغالی میتواند یک مقام تازه در دولت دوم او دریافت کند.
«آوی برکوویتز» یکی از همکاران نزدیک کوشنر در توافق ابراهیم نیز میتواند در تیم غرب آسیا دولت دوم ترامپ حضور پیدا کند.
انتهای پیام