موج جدید حملات موشکی حزب الله علیه اسرائیل
۱۷/۰۸/۱۴۰۳ماهواره "هدهد" «نصر من الله و فتح قریب» را مخابره کرد
۱۷/۰۸/۱۴۰۳تاخیر چهار ماهه بانک مرکزی در ابلاغ آییننامه اعطای وام ساخت مسکن شهری
نوین گفت: بانک مرکزی بعد از گذشت چهار ماه هنوز آییننامه اعطای وام ساخت مسکن شهری را به بانکهای عامل برای اجرا ابلاغ نکرده است.
علیرضا نوین عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره تاخیر در ابلاغ آییننامه اعطای وام ساخت مسکن شهری و تاثیر آن بر ساختوسازها گفت: سال گذشته مبلغ وام مسکن ۵۵۰ میلیون تومان بود و امسال شورای عالی مسکن آییننامه جدیدی را تدوین و ابلاغ کرد، اما متاسفانه بانک مرکزی بعد از گذشت چهار ماه هنوز این آییننامه را به بانکهای عامل برای اجرا ابلاغ نکرده است.
وی ادامه داد: این تاخیر باعث شده مردم به بانکها مراجعه کنند و به آنها گفته شود که باید همان مبلغ ۵۵۰ میلیون تومان را دریافت کنند که این موضوع در شرایط کنونی بهخصوص با نزدیک شدن به فصل ساختوساز، مشکلات زیادی را برای مردم ایجاد کرده است، چون مردم به شدت نیازمند این وامها هستند تا بتوانند به ساختوساز و تامین مسکن برای خود بپردازند.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس تصریح کرد: با این شرایط مردم در بسیاری از استانها فصل ساختوساز را از دست دادهاند و ابلاغ این وام دیگر دردی از آنها دوا نمیکند، چون نبود اجرای تعهدات بانکها میتواند منجر به کاهش فعالیتهای ساختمانی و اقتصادی در کشور شود و ما باید به این موضوع توجه کنیم که تاخیر در پرداخت وامها نهتنها به مردم آسیب میزند بلکه بر روی بازار مسکن و قیمتها نیز تاثیر منفی خواهد گذاشت.
وی در ادامه به موضوع اجرایی نشدن تعهدات بانکها اشاره کرد و افزود: متاسفانه بانکها رغبتی برای اجرای تعهدات خود ندارند و خود را خودمختار میدانند و بانک مرکزی نیز در برخورد با این تخلفات نتوانسته بهخوبی عمل کند به همین دلیل ما بهعنوان نماینده مجلس باید از ابزارهای نظارتی خود استفاده کنیم تا بانک مرکزی و بانکهای عامل را به انجام تعهداتشان ملزم کنیم.
نوین با اشاره به به آمار عملکرد بانکها در پرداخت وامهای مسکن گفت: در کمیسیون عمران آماری ارائه شد که نشان میدهد بانک مسکن تنها حدود ۵۵ درصد به تعهدات خود عمل کرده است و دیگر بانکها بهویژه بانکهای خصوصی هیچ توجهی به این موضوع ندارند و این تخلف در اجرای قانون بهشمار میرود لذا ما باید به این موضوع رسیدگی کنیم و از بانک مرکزی بخواهیم که نظارت بیشتری بر عملکرد بانکها داشته باشد.
عضو کمیسیون عمران مجلس درخصوص مشکلات اقتصادی و ناترازی بانکها اظهار کرد: بسیاری از مشکلات فعلی ناشی از رعایت نشدن تعهدات بانکی است، چون بانکها باید ۲۰ درصد از تسهیلات خود را به مسکن و بهویژه به دهکهای اول، دوم و سوم اختصاص دهند، اما متاسفانه در عمل شاهد کمتوجهی به این موضوع هستیم.
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس در پایان بر اهمیت تسریع در پرداخت وامهای مسکن تاکید کرد و گفت: ابتدا باید وضعیت وام ۵۵۰ میلیونی روشن شود سپس به مبلغ ۸۰۰ میلیون تومان برسیم و این روند باید به گونهای پیش برود که مردم در انتظار دریافت وامهای خود نباشند و بتوانند در زمان مناسب به ساختوساز بپردازند همچنین باید بررسی شود که چرا بانکها در عمل به تعهدات خود کوتاهی میکنند و چه موانعی بر سر راه اجرای پرداخت این وامها وجود دارد.