بر مقابله ریشهای با فساد تاکید داریم
۱۵/۰۸/۱۴۰۳حقوق پایین کارگران صدای کارفرماها را هم درآورد
۱۵/۰۸/۱۴۰۳کمبود حداقل ۱۴۰ هزار پرستار در کشور
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: در کشور با کمبود حدود ۱۴۰ تا ۱۸۰ هزار پرستار مواجه هستیم.
به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری تسنیم، محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت در نشست اعضای سازمان نظام پرستاری با رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: نقش پرستاران در نظام سلامت بسیار ارزشمند است و جایگاه پرستاران از لحاظ بینالمللی و حرفهای باید دیده شود. تا زمانی که رضایتمندی از شغل نباشد نمیتوان اقدامات مثبتی انجام داد. اگر استانداردها رعایت نشوند و کمبود پرستار داشته باشیم طبیعتاً کیفیت خدمات کاهش مییابد و تا زمانی که نتوانیم رضایت پرستاران را کسب کنیم، نمیتوانیم خدماتی ارائه دهیم که بتوانیم فرمایش مقام معظم رهبری را عملیاتی کنیم. ایشان فرمودهاند اگر کسی بیمار شد نباید غیر از رنج بیماری رنج دیگری داشته باشد.
وزیر بهداشت افزود: مسائل رفاهی، اضافه کاری، کمبود پرستار و … در دولت بارها مطرح شده است و در این زمینه نیز به نتایج خوبی رسیدهایم و امیدواریم در حد وسع دولت تعدادی به همکاران اضافه شود و معوقات نیز پرداخت شوند.
در ادامه این مراسم، حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: پرستاران هم به لحاظ جسمی و هم روحی دچار آسیب میشوند علت این است که با کسانی سر و کار دارند که بیمار هستند و هم خود بیمار وضعیت خوبی ندارد و هم همراهانش دچار مشکل هستند.
وی بیان کرد: ما نتوانستیم مشکلات جامعه پرستاری را آن طور که شایسته این جامعه است برطرف کنیم. سازمان برنامه و بودجه و سازمان امور اداری استخدامی در زمینه پرستاری قدامات را آن طور که باید انجام نمیدهند زیرا کمبود منابع داریم. ما حدود ۱۴۰ تا ۱۸۰ هزار کمبود پرستاری داریم، نمیشود که با به کارگیری پرستار شرکتی، طرحی و قراردادی مشکل کمبود را حل کنیم زیرا این افراد انگیزهای ندارند و باید فکری اساسی در این خصوص شود زیرا پاشنه آشیل دولت آقای دکتر پزشکیان ممکن است حوزه سلامت باشد.
وی ادامه داد: ما دچار مشکل کمبود شدید پرستار هستیم. در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به ازای هر تخت ۰.۹ پرستار داریم و در پرداختی به پرستاران نیز ۹ تا ۱۰ ماه عقب ماندگی وجود دارد.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: قانون تعرفهگذاری خدمات پرستاری ۱۴ سال پیش تصویب شد و در دوران دکتر قالیباف مجلس اعتبارات خوبی برای آن در نظر گرفت اما متاسفانه وزارت بهداشت نتوانست پرداختیها را به خوبی مدیریت کند؛ یعنی تعرفه پرستاری نه تنها باعث خوشحالی پرستاران نشد بلکه باعث بروز تبعیضهایی شد.
انتهای پیام/