به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، صبح امروز برخی فعالان حوزه ارز دیجیتال و پرداختیارها مدعی شدند که بانک مرکزی حسابهای بانکی آنها را مسدود کرده اما بررسی ها نشان میدهد ماجرا آنگونه که گفته شده نیست و ابعاد دیگری دارد. برخی شرکت های پرداخت یار با سواستفاده از مجوز پرداختیاری، خدماتی در زمینه تجمیعوجوه و تسویه آنی را خارج از چارچوبهای ابلاغی بانک مرکزی ارائه میکنند. این شرکتها تخلفاتی از جمله خدمت واریز شناسهدار بر روی حسابهای پذیرندگان خارج از آییننامه شفافیت تراکنشهای مالی اشخاص که توسط بانک مرکزی ابلاغ شده بود را مرتکب شدند و حتی با تذکر و تشریح بانک مرکزی از تبعات نابههنجار این خدمات بر نظام پولی کشور، همچنان به فعالیت غیرقانونی خود ادامه میدادند، لذا بانک مرکزی در ابتدا با تاخیر در تسویه حسابها برای مدت کوتاه، اولین اقدام نظارتی را انجام داد و سپس با اخذ تعهدنامه از صاحبان امضای این شرکتها، فرصت مجددی را برای اصلاح رویه کسبوکاری به آنها داد.
پس از رصد مجدد بانک مرکزی، همچنان تراکنشهای متعدد مشکوک و خارج از چارچوب ابلاغی از سوی شرکتهای مذکور مشاهده شد و این بار به بانکها دستور مسدود کردن دسترسی این شرکتها به API حسابهای بانکی ابلاغ شد اما این شرکتها به جای آن که به اصلاح رویه بپردازند، به نادرستی اعلام کردند که حسابها مسدود شده است که با پیگیریهای انجام شده، مشخص شد که این موضوع صحت ندارد.
از جمله اقدامات غیر قانونی این شرکتها میتوان به تسویه آنی و خارج از شبکه شاپرک با پذیرندگان، واریز خارج از آیین نامه شفافیت تراکنشهای مالی اشخاص ابلاغی بانک مرکزی، ارائه خدمات به درگاه صرافیهای رمزارز خارج از الزامات مقرر و تاثیر نامطلوب بر تنظیمگری نظام ارزی کشور و همچنین تراکنشهای مشکوک به پولشویی و عدم لحاظ الزامات قانون مبارزه با پولشویی اشاره کرد.
پیگیریها نشان میدهد که حساب این شرکتها مسدود نشده و صرفا دسترسی به API آنها به بانکها مسدود شده است.
انتهای پیام