حجت الاسلام محمد سبزی دوشنبه ۱۴ آبانماه در آئین افتتاحیه سومین جشنواره ملی تولید و صادرات انار ساوه که در مسجد جامع تاریخی هزارساله این شهر برگزار شد، اظهار کرد: جشنواره سوم در سطح ملی برگزار شده و تحول عظیمی ایجاد کرده و دستاوردهای زیادی در برداشته است.
وی بیان کرد: خشکسالی، آسیب جدی به کشاورزی ساوه بویژه محصول انار وارد کرده است اما انارکاران با شور و اشتیاق بیشتر و انگیزه بالا در این جشنواره شرکت کردند و بیش از ۱۰۰ غرفه عرضه انار و صنایع دستی ساوه در نمایشگاه برپا شده است.
وی به اهداف برگزاری این جشنواره اشاره کرد و گفت: همزمان با هفته فرهنگی ساوه، اتحاد و انسجام ملی و شور و نشاط اجتماعی بواسطه برگزاری جشنواره ملی انار در شهرستان ایجاد شده که مهمترین دستاورد این جشنواره است.
این نماینده مردم در خانه ملت با بیان اینکه معرفی فرهنگ و هویت بومی ساوه از دیگر دستاوردهای جشنواره ملی انار ساوه است، گفت: ساوه را با انار می شناسند و یاقوت سرخ محصول شاخص این شهرستان است. اگر استان فارس به لحاظ کمی دو برابر ساوه انار تولید میکند، اما محصولش به لحاظ کیفیت به انار ساوه نمی رسد.
وی معرفی انار و محصولات کشاورزی در کمیته علمی جشنواره را از دیگر دستاوردهای جشنواره دانست و گفت: یکی دیگر از آثار و نتایج جشنواره در سال های قبل، واگذاری ۲۰ هکتار زمین برای احداث پایانه صادراتی انار و محصولات کشاورزی با استقرار گمرک، بانک کشاورزی، سورتینگ و … است.
نماینده ساوه و زرندیه به کاربردهای انرژی هستهای در بخش کشاورزی اشاره کرد و خواستار ورود این فناوری به متن بخش کشاورزی شد و گفت: سوپرجاذبها برای مقابله با خشکسالی و پرتودهی که هم اکنون در ۱۲ استان انجام میشود موجب ماندگاری بیشتر محصول و تقویت صادرات میشود و با جذب سرمایهگذار میتوان در پایانه صادراتی انار مرکز پرتودهی ایجاد کرد تا مبادی ورودی و خروجی محصولات پرتودهی شود و تحولی در بخش کشاورزی ایجاد شود.
حجتالاسلام سبزی با اشاره به اینکه ساوه خاستگاه انار جهان است، گفت: این ظرفیت در شهرستان ساوه وجود دارد که جشنواره در سطح بین المللی برگزار شود و تلاش خواهیم کرد تا این مهم محقق شود.
سومین جشنواره ملی تولید و صادرات انار ساوه از امروز ۱۴ آبانماه به مدت یک هفته در مسجد جامع تاریخی هزار ساله ساوه میزبان علاقمندان خواهد بود.
انتهای پیام