رَد پولهای کثیف در بازار ملکی آمریکا/اختلاسگران بینالمللی چطور در ایالات متحده پولشویی میکنند؟
۱۴/۰۸/۱۴۰۳چین اقتصاد جهان را تهدید میکند؟
۱۴/۰۸/۱۴۰۳ریاست جدید سازمان محیط زیست حامی قرقهای شکار؟
در حالیکه سیاست سازمان حفاظت محیط زیست درباره شکار در قرقهای اختصاصی هنوز مشخص نشده است، این سازمان از یک همایش مربوط به قرقهای خصوصی که توسط یک انجمن خصوصی برگزار شد، پشتیبانی کرد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری تسنیم، “همایش درس آموختههای حفاظت مشارکتی” روز یکشنبه ۱۳ آبان توسط یک انجمن بخش خصوصی در محل سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد.
پس از سکوت چند ماهه خبری در سازمان حفاظت محیط زیست، نخستین همایشی که با حضور خبرنگاران برگزار شد، مربوط به مسئله “شکار و قرقهای اختصاصی” بود که پیش از این نیز محل مناقشه بوده است.
در حالیکه هدف از توسعه قرقهای خصوصی، حفاظت بیشتر از حیات وحش و مشارکت جامعه محلی در کشور بیان میشود، تجربه سالهای گذشته نشان داده که حفاظت مشارکتی در کشور ما نه برای حیات وحش سودی داشته، نه برای سازمان حفاظت محیط زیست و نه برای جامعه محلی و سود آن تنها به جیب تورهای شکار و سرمایهگذاران قرق سرازیر شده است.
برگزاری این نشست در حالیست که هنوز واکنشی از خانم انصاری به عنوان ریاست سازمان محیط زیست درخصوص شکار و قرقهای اختصاصی مطرح نشده و حضور معاونین سازمان حفاظت محیط زیست در محل سالن همایشهای سازمان حفاظت محیط زیست که به نام “شهدای محیطبان” مزین است ممکن است توسط برخی از حامیان حیات وحش کشور به عنوان مهر تأییدی بر شکار و قرقهای اختصاصی قلمداد شود و این طور استنباط شود که رویه سازمان حفاظت محیط زیست در دوره جدید نیز توسعه قرقهای اختصاصی و صدور پروانه برای کشتار بیشتر حیات وحش کشور است.
بخش قابل توجه دیگر در این نشست، پرداختن به عباراتی نظیر طبیعتگردی و توریسم شکار، ادوات و سلاحهای شکاری، تاکسیدرمی و… است که در سرفصل بروشورهایی که در این نشست توزیع شد. این درحالیست که انصاری اخیراً در اقدامی قابل تقدیر با انتشار تصویری در صفحه اینستاگرام خود اعلام کرده بود که مخالف نگهداری موجودات تاکسیدرمی در اتاق خود و سایر مدیران سازمان حفاظت محیط زیست است.
حال سؤال این است که آیا میتوان از برگزاری همایش حفاظت مشارکتی در کنار توزیع بروشورهای شکار و سلاحهای شکاری اینطور نتیجه گرفت که حفاظت مشارکتی در کشور ما، به معنای شکار حیات وحش است؟
نکته دیگر ساعت برگزاری این مراسم است که از ساعت ۱۴ تا ۱۸ برگزار شده و این درحالی است که پایان ساعت اداری سازمان، ساعت ۱۵ است لذا بخش زیادی از کارشناسان خود سازمان نیز فرصت حضور در این نشست را پیدا نکردند همچنین از منتقدان مسئله حفاظت مشارکتی و شکار نیز در این نشست دعوتی به عمل نیامد که این موضوع نیز جای تأمل دارد و این واقعیت را در اذهان متبادر میکند که حامیان شکار و قرق و مجریان آن خود برای عملکرد خود، کف و جیغ و هورا میکشند.
البته معاون محیط طبیعی در ایننشست به موفقیت تجربیات گذشته اشاره کرد که خوب است این نتایج در معرض قضاوت متخصصان قرار گیرد.
برگزاری نشست مرتبط با شکار توسط یک انجمن خصوصی آن هم در محل سازمان حفاظت محیط زیست و در شرایطی که هنوز سیاست سازمان در دوره جدید درخصوص قرقهای اختصاصی و موضوع شکار مشخص نشده است، اقدامی است که جای تأمل دارد و حداقل بهتر بود این نشست در هر جایی به غیر از سازمان حفاظت محیط زیست برگزار میشد!
انتهای پیام/