به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، در جلسه علنی امروز مجلس به ریاست محمدباقر قالیباف و با حضور رئیس جمهور بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.
مسعود پزشکیان در ابتدای این جلسه ضمن تشکر از همدلی و همراهی نمایندگان، از کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور دفاع کرد.
وی در بخشی از اظهارات خود با اشاره به اینکه «با اساتید دانشگاه و کمیسیون اقتصادی و نخبگان مشورت و سعی شده است تا با همفکری و نگاه مشترک بودجه تدوین و به مجلس ارائه شود»، ادامه داد: در خصوص ساختار ما در اولین زمان ممکن قانونی علیرغم تمام مشکلات بودجه را تقدیم کردیم. پیش از این معمولا بودجه دو یا سه ماه بعد زمان قانونی مقرر میآمد ولی ما سعی کردیم بودجه را در زمان تعیین شده ارائه دهیم. بودجه ارائه شده شفاف است. ما قبلا یک بودجه داشتیم که حساب و کتاب نمیشد و یک بودجه ای که حساب و کتاب میشد اما بودجه ارائه شده شفاف است. به صورت شفاف همه پولهایی که در قیمتهای مختلف هزینه میشد در این بودجه به شما ارائه شده است.
سپس سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه، گزارش بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ در کمیسیون تلفیق را تشریح کرد که متن کامل آن را می توانید اینجا بخوانید.
رحیم زارع عنوان کرد: لایحه بودجه ۱۴۰۴ کل کشور که جهت رسیدگی به کمیسیون تلفیق بودجه به عنوان کمیسیون اصلی ارجاع گردیده بود طی ۶ جلسه رسمی با حضور وزرای ذیربط و مسئولین دستگاههای اجرایی با محوریت سازمان برنامه و بودجه کشور ، کارشناسان مرکز پژوهشها، دیوان محاسبات، اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی ایران و اتاق تعاون مورد بررسی قرار گرفت که نهایتاً کلیات آن در جلسه روز دوشنبه با اکثریت آرا به تصویب رسید.
در ادامه رسیدگی به گزارش شور اول کمیسیون تلفیق در مورد لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور هم سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات گزارش این کمیسیون درباره لایحه بودجه را قرائت کرد.
سپس نمایندگان مخالف و موافق لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور نظرات خود را مطرح کردند.
مخالفان کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴
نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ گفت که لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ استقراضی است و عدد بسیار بالایی از اوراق و صندوق برداشت شده، این اولین باری است که دولت در ابتدای سال سراغ صندوق توسعه ملی میرود.
وی با بیان اینکه اولویتهای برنامه هفتم توسعه در بودجه مورد توجه قرار نگرفته است، اظهار کرد: اگر بودجه با برنامه هماهنگ نباشد در سالهای بعد امکان اصلاح آن نیست. باید ساختار بودجه اصلاح میشد که این اتفاق رخ نداده و در بودجه مواردی همچون روابط مالی نفت و دولت و بهرهبرداری شرکتهای دولتی و بودجه ارزی تدوین نشده است.
ادامه دارد…