چرا رقابت ایران در بازار عمان دشوار است؟
۰۶/۰۸/۱۴۰۳نماینده مردم تهران: دولت باید ناترازیهای جیب مردم را تراز کند
۰۶/۰۸/۱۴۰۳شما نخبگان باید به یاری کشورتان بشتابید
مشاور و دستیار مقام معظم رهبری گفت: امروز بیش از اینکه شما نخبگان به دولت محتاج باشید که دستتان را بگیرد، این شما هستید که باید به یاری حکومت بیایید.
جمعی از نخبگان و اعضای برگزیده بنیاد ملی نخبگان روز یکشنبه با مشاور و دستیار مقام معظم رهبری دیدار کردند و به ارائه نقطه نظرات و برخی مسائل نیروهای نخبه دانشگاهی و همچنین مسائل مهم کشور پرداختند.
محمد مخبر در این دیدار که بیش از دو ساعت به طول انجامید، بر جایگاه ویژه نخبگان در سرعت بخشی به توسعه کشور و ایجاد چشماندازی امیدبخش برای آینده ایران تاکید کرد و افزود: آنچه باعث حفظ و نگهداشت نخبگان در کشور میشود این است که آنها حس کنند در حل مسائل و چالشها اثربخش هستند و امکان اجرای ایده هایشان برای پیشرفت کشور فراهم است.
مشاور و دستیار مقام معظم رهبری با اشاره به حمله بزدلانه و جنایتکارانه رژیم صهیونیستی به کشورمان و موفقیت دلاورمردان پدافندی ایران در دفع این حملات گفت: نخبگان با حفاظت از حریم هوایی ایران، قدرت علمی خود را به دنیا نشان دادند. این موفقیت حاصل حضور جوانان نخبه، دانشمند و شجاع در برنامه موشکی و نیروی پدافندی ایران است.
وی با برشمردن نشانههای زوال و افول رژیم اشغالگر قدس تصریح کرد: صهیونیستها تمام خطوط قرمز و پروتکلهای بین المللی را زیر پا گذاشتهاند. صهیونیستها، زنان و کودکان را میکشند، خانههای مردم را خراب میکنند، به مدارس و بیمارستانها حمله میکنند و سلاحهای کشتار جمعی به کار میبرند، همه این قساوتها از ضعف این رژیم نشات میگیرد.
مخبر با بیان اینکه صهیونیستها تصور میکنند با این جنایتها میتوانند جریان مقاومت را از بین ببرند گفت: مقاومت یک مکتب و گفتمان است و با شهادت فرماندهانش از بین نمیرود. همانطور که در ۸ سال دفاع مقدس ما، شهدای گرانقدری مثل همت، خرازی و باقری را از دست دادیم، اما چون دفاع ما مقدس و مبتنی بر آموزههای اسلامی بود این فرماندهان شهید هم به سرعت جایگزین شدند و خللی در جریان جنگ به وجود نیامد.
وی به افول تمدن غرب اشاره کرد و افزود: رهبری چند سال پیش بحث تمدن اسلامی را مطرح کردند و به بررسی ریشههای آن پرداختند. امروز اگر تمدن غرب در حال افول است دلیل و نمود مشخصی دارد. تمدن اگر ریشه دنیایی داشته باشد مثل تمدن غرب طبیعتا عمری دارد و سپس از بین میرود و فقط به لحاظ تاریخی از آن نام برده میشود.
نقش نخبگان را در ایجاد تمدن اسلامی بیبدیل است
مشاور و دستیار مقام معظم رهبری نقش نخبگان را در ایجاد تمدن اسلامی بیبدیل خواند و تصریح کرد: در تئوری تمدنها اعتقاد بر این است که ما باید منتظر یک فراتمدن باشیم. اما این فراتمدن چیست؟ ما به لحاظ باورهای دینی به مهدویت و مهدی موعود (عج) معتقدیم و باورمان این است آن فراتمدنی که از آن صحبت میشود همین مهدویت و حکومت امام زمان (عج) است. حال این سوال پیش میآید که چه کسی باید این تمدن را پیش ببرد؟ به نظرم یکی از وظایف نخبگان تسهیل این مسیر و رسیدن به تمدن اسلامی است.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در بخش دیگری از سخنانش به برخی دستاوردها و اقدامات در دولت شهید رئیسی اشاره و آنها را نتیجه اعتماد به نخبگان و کمک گرفتن از آنها دانست و پیشنهاد کرد: بنیاد نخبگان با تشکیل تیمی بر روی نحوه همکاری و مدل برنامهریزی برای وصل کردن نخبگان به دولت و حاکمیت بطور ویژه کار کند.
وی خطاب به نخبگان گفت: امروز بیش از اینکه شما به دولت و حکومت محتاج باشید که دستتان را بگیرد، این شما هستید که باید به یاری حکومت بیایید.
مخبر با برشمردن کسریها و ناترازیهای کشور در حوزههایی مثل برق، بنزین، مسائل بانکی، نقش نخبگان را در برطرف کردن این چالشها مهم ارزیابی و تاکید کرد: حل برخی از این مشکلات از مسیر عادی ممکن نیست. این کسریها را همانطور که پیشتر رهبر معظم انقلاب هم به درستی متذکر شدند میتوان با میانبر نخبگی حل کرد.
مشاور و دستیار مقام معظم رهبری با اشاره به تجربه کمک گرفتن از نخبگان در ایام بحران کویید ۱۹ یادآور شد: به عنوان نمونه کشور در اوج کرونا نیاز جدی به دستگاه ونتیلاتور داشت و امکان واردات آن هم با توجه به شرایط بحرانی آن زمان وجود نداشت. اما ما به نخبگان اعتماد کردیم و امکانات در اختیارشان قرار دادیم و آنها ظرف یک ماه کشور را از دستگاه ونتیلاتور بینیاز کردند. نخبگان با تواناییهایی که دارند میتوانند با اتکا به ظرفیتها، کسریهای کشور را جبران کنند.
گفتنی است در این دیدار تعدادی از نخبگان در حوزههای مختلف در سخنانی به ارائه نقطه نظرات خود درباره مسائل جوانان نخبه و همچنین پیشنهادات و ایدههایی درخصوص برخی مسائل مهم کشور پرداختند.
لزوم جذب و بهکارگیری نیروی انسانی نخبه و مستعد برتر در دستگاههای اجرایی، تسهیل ادامه تحصیل نخبگان، کمکهای تحصیلی به مادران نخبه، تدوین شاخصهای نخبگی در رشتههای غیرفنی، حفظ و نگهداشت نخبگان و … از جمله موضوعات مطرح شده از جانب این نخبگان بود.