اطلاعیه بانک مرکزی روند بازار را تغییر داد/رکوردشکنی ارز، طلا، سکه و حباب آن
۰۴/۰۸/۱۴۰۳مستند سمت درست به روایت تاریخ؛ بررسی سفر قالیباف به لبنان
۰۴/۰۸/۱۴۰۳برگزاری بیستوششمین اجلاس سالانه GECF به تعویق افتاد
برگزاری بیستوششمین اجلاس سالانه وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو در تهران تا زمان نامعلومی (که هنوز رسما اعلام نشده) به تعویق خواهد افتاد، اما برگزاری آن تا قبل از پایان سال ۲۰۲۴ در دستور کار قرار دارد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری تسنیم، بیستوپنجمین نشست وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو GECF (مجمع کشورهای صادرکننده گاز) دهم اکتبر سال ۲۰۲۳ میلادی (۱۸ مهرماه) در مالابو گینه استوایی برگزار شده بود.
اسفندماه سال گذشته در نشست فوقالعاده وزارتی هفتمین اجلاس سران مجمع کشورهای صادرکننده گاز در الجزایر مقرر شد جمهوری اسلامی ایران بهعنوان رئیس نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) در سال ۲۰۲۴ میزبان بیستوششمین اجلاس سالانه وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو در تهران باشد.
مجمع کشورهای صادرکننده گاز سازمان تازهبنیانی است که ایران، روسیه، قطر و تعدادی از دیگر کشورهای صادرکننده گاز، در ۲۳ دسامبر ۲۰۰۸ تأسیس کردند. ایده اولیه تأسیس چنین سازمانی از جانب ایران بود و اردیبهشتماه سال ۱۳۸۰ در تهران متولد شد. از زمان تأسیس این مجمع تاکنون ۲۵ نشست در سطح وزیران و ۷ نشست در سطح سران برگزار شده است.
درحالی که در شهریورماه امسال جلسه هماهنگی برای برگزاری بیستوششمین نشست وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) برگزار شده بود و ابتدا تاریخ ششم تا هشتم آبان ۱۴۰۳ و سپس تاریخ هفتم تا نهم آبان امسال برای برگزاری این نشست مشخص و نهایی شده بود، امروز سرپرست اداره کل امور اوپک، مجامع و سازمانهای بینالمللی وزارت نفت از به تأخیر افتادن برگزاری این نشست خبر داد.
علی اکبر دیزج خلیلی در گفتوگویی کوتاه که با سایت اطلاعرسانی روابط عمومی وزارت نفت داشته، گفت: “بیستوششمین اجلاس وزارتی مجمع کشورهای صادرکننده گاز (GECF) با توجه به شرایط منطقه و هماهنگی دبیرخانه این مجمع با تأخیر برگزار خواهد شد.”
از اینرو برگزاری بیستوششمین اجلاس سالانه وزیران نفت و انرژی کشورهای عضو در تهران تا زمان نامعلومی (که هنوز رسما اعلام نشده) به تعویق خواهد افتاد، اما برگزاری آن تا قبل از پایان سال ۲۰۲۴ در دستور کار قرار دارد.
بر اساس پژوهشی که توسط پژوهشکده مطالعات انرژی مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی انجام شده است، تا سال ۲۰۵۰ میلادی، گاز همچنان بهعنوان یک سوخت پاک و قابل رقابت ازلحاظ قیمت در سبد سوختی جهان با سهم ۲۸ درصد نقشی بسزا بازی خواهد کرد. پیشبینیها نشان میدهد که تا سال ۲۰۵۰ تولید و مصرف گاز طبیعی به بیش از ۵۹۰۰ میلیارد مترمکعب در سال افزایش خواهد یافت.
در این راستا، منطقه آسیا ـ اقیانوسیه با توجه به ظرفیت مصرف عظیم آن به بزرگترین مصرفکننده گاز تبدیل خواهد شد و مصرف آن تا سال ۲۰۵۰، به ۱۶۶۰ میلیارد مترمکعب خواهد رسید، همچنین پیشبینیها نشان میدهد که بیشترین سهم افزایش تولید گاز طبیعی در جهان، مربوط به کشورهای روسیه، ایران، قطر و ترکمنستان خواهد بود،
بر این اساس نقش و جایگاه مجمع کشورهای صادرکننده گاز بهعنوان نهادی بینالمللی در نقشآفرینی بازار، بهویژه برای ایران بهعنوان دارنده دومین ذخایر عظیم گازی جهان، از اهمیتی ویژه برخوردار است، ازاینرو نحوه عملکرد و تعاملات کشور در این حوزه و نحوه نقشآفرینی بهعنوان بازیگری فعال در حوزه دیپلماسی گازی، در جهت منافع ملی و امنیت کشور تأثیرگذار خواهد بود.
انتهای پیام/