گزارش روزانه بورس ۱ آبان/ سقوط شاخص کل به زیر ۲ میلیون
۰۱/۰۸/۱۴۰۳آخرین وضعیت پرونده عراقچی و سیف+فیلم
۰۱/۰۸/۱۴۰۳وزیر علوم: ۱۵ درصد از بودجه دانشگاهها باید صرف پژوهش شود
وزیر علوم با بیان اینکه ۱۵ درصد از بودجه دانشگاهها باید صرف پژوهش شود، تاکید کرد: نمایه سازی مجلات کمک کننده تحقق مرجعیت علمی در کشور است.
به گزارش گروه دانشگاه پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری تسنیم، شصتمین اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاهها، موسسات آموزش عالی و پژوهشی صبح امروز (سهشنبه، یک آبان ۱۴۰۳) با حضور حسین سیمایی در دانشگاه الزهرا (س) برگزار شد.
حسین سیمایی وزیر علوم در این همایش ضمن بیان این موضوع که علم بدون پژوهش میمیرد؛ گفت: این مسئله در کسوت معلمی و عمومی نمایان است.
وی با بیان اینکه آموزش در کنار پژوهش مدام در حال بروز رسانی است؛ تاکید کرد: اگر بروز نباشیم کسالت و بی حالی را به دانشجو منتقل میکنیم و فضای بانشاط شکل نمیگیرد؛ بنابراین همیشه نیازمند پژوهش هستیم.
سیمایی گفت: برلی توسعه کشور راهی جز پژوهش نداریم، خوشبختانه موانع حقوقی رفع و زیرساختهای حقوقی خوبی با اتکا بر قانون جهش دانش بنیان شکل گرفته است.
وزیر علوم ادامه داد: پژوهش پرتکلیفترین بخش در برنامه هفتم توسعه است که به معاون پژوهشی وزارت خانه واگذار شده است. پیشرفت یا کندی حاصل کار ستاد نیست و کار دانشگاههاست.
سیمایی اضافه کرد: یک معیار مهم وزارت علوم برای ارزیابی مدیریتها بر اساس اجرای احکام ارزیابی است و معاونان پژوهشی دانشگاهها باید این موضوع را مهم تلقی کنند.
وزیر علوم افزود: وظیفه شرکت دانش بنیان خلق ثروت است و گاهی دانشگاهها کلاسیک و سنتی اداره میشوند. امسال حدود ۸ همت صرف تغذیه دانشجویی شده که بیش از ۱۰ درصد بودجه کشور را شامل میشود، اما ۱۰ درصد هم رضایت ایجاد نمیکند، شاید مشکل در این است که مثل هیئتهای محرم و صفر رفتار میکنیم.
سیمایی گفت: خودکم بینی نداشته باشیم و با زیرساختهای حقوقی که فراهم شده در ارتباط بین صنعت و دانشگاه همت کنیم و تحقیقات و پژوهشهای کاربردی را در کنار بنیادی داشته باشیم و نسبت به مسائل جامعه آگاه باشیم که این مورد جزئی از وظایف علوم انسانی خوان هاست.
وی با بیان اینکه ۱۵ درصد از بودجه دانشگاهها باید صرف پژوهش شود؛ تاکید کرد: نمایه سازی مجلات کمک کننده تحقق مرجعیت علمی در کشور است.
سیمایی تاکید کرد: در حوزه دیپلماسی علمی به گفته رهبری تکبر نمیورزیم، شاگردی کردن عیب نیست، اما شاگرد بودن عیب است، پس تلاش کنیم تا تبادل استاد و دانشجو و تجربیات حتما حفظ شود.
انتهای پیام/