به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، قاسم جلیلی نژاد در نشست اعضای کمیته استانی نجات دریاچه ارومیه که با هدف امکانسنجی کاربری تصاویر ماهوارهای خیام در احیای دریاچه ارومیه و با حضور دبیر کمیته استانی نجات دریاچه ارومیه، دستگاههای مرتبط با ستاد احیای دریاچه و مدیران پژوهشگاه فضایی برگزار شد، با اشاره به اهمیت احیای نگین فیروزهای ایران برای تمام مردم ایران، گفت: دادههای ماهواره «خیام» یک داده ارزشمند ملی است و با استفاده از روشهای پیشرفته تحلیل داده، به کمک احیای دریاچه ارومیه میآید.
جلیلینژاد با اشاره به اهمیت اقدامات نرم افزاری احیای دریاچه ارومیه و مدیریت منابع آبی، تصریح کرد: ماهواره خیام دارای سنجندههای اپتیکی در طیفهای مختلف با قدرت تفکیک تصویر یک متر است که با هدف ارتقای مدیریت بهینه منابع کشور در حوزههای مختلف طراحی و ساخته شده است.
وی در ادامه به کاربردهای استراتژیک ماهواره «خیام» اشاره کرد و افزود: دادههای ماهواره «خیام» در حوزههایی همچون کشاورزی، محیط زیست، بلایای طبیعی، تغییرات شهری، اکتشافات معدنی و منابع آبی کاربرد دارد.
جلیلینژاد به بخشی از کاربردهای ماهواره «خیام» در احیای دریاچه ارومیه اشاره کرد و گفت: تحلیل منابع آبی، شناسایی محصولات زراعی، شناسایی کاربری اراضی، پایش حریم روخانهها و پایش پهنه آبی از جمله کاربردهای دادههای ماهواره «خیام» در راستای احیای دریاچه ارومیه است.
در ادامه این نشست میثم عابدی، مدیر کل راهبردی پژوهشگاه فضایی گزارشی از توانمندیها و دستاوردهای متخصصان این پژوهشگاه را در بهرهگیری از دادههای ماهوارهای و فناوری سنجش از دور به منظور احیای دریاچه ارومیه ارائه کرد.
وی با بیان اینکه یکی از مهمترین کاربردهای تصاویر ماهواره «خیام» در راستای حل مسائل و چالشها در حیطه منابع آبی است، خاطر نشان کرد: اضافه شدن پژوهشگاه فضایی و دادههای دقیق ماهواره «خیام» به کمیته احیای دریاچه ارومیه، به سازمانهای متولی در احیای دریاچه بسیار کمک خواهد کرد.
جعفری، دبیر کمیته استانی نجات دریاچه ارومیه نیز ضمن تقدیر از اقدامات پژوهشگاه فضایی ایران، گفت: رویکرد دولت چهاردهم احیای دریاچه ارومیه است و اهمیت ویژهای برای ادامه حیات آن قائل است.
وی ضمن اشاره به تشکیل کمیته فنی جهت استفاده از دادههای «خیام» در راستای احیای دریاچه ارومیه، افزود: استفاده از دادههای سنجش از دور، مشخصات تصاویر ماهوارهای «خیام»، فرصتها و محدودیتهای استفاده از آن، بررسی نیازهای ستادهای احیای دریاچه ارومیه و راهکارهای پیادهسازی آن در کمیته فنی مورد بررسی قرار میگیرد.
انتهای پیام