نادر بذرافشان در گفتوگو با ایسنا، در رابطه با وضعیت یک هفته اخیر بازار اظهار کرد: در این هفته در بازارهای جهانی رکوردشکنی بهای جهانی طلا را شاهد بودیم؛ بگونهای که ۲۷۰۰ دلار راهم رد کرد و در آخرین نرخ امروز (جمعه) رقم ۲۷۰۳ دلار را ثبت کرد.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران خاطر نشان کرد: این درحالی است که در بازار داخل نیز سکه و طلا روند افزایشی قابل توجه قیمتها را داشتیم و در بازار داخل نیز شاهد رکوردشکنی قیمت انواع قطعات سکه و طلا بودیم.
وی در رابطه با آخرین قیمت سکه و طلا در بازار و تغییرات آن نسبت به ابتدای هفته، گفت: همانطور که اشاره شد، در این هفته شاهد افزایش قابل توجه قیمتها در بازار سکه و طلا بودیم؛ بگونهای که هر قطعه سکه تمام طرح جدید با افزایش چشمگیر ۲.۸ میلیون تومان ( دو میلیون و ۸۰۰ هزار تومان) افزایش قیمت نسبت به ابتدای هفته در آخرین معاملات روز پنجشنبه، به ۵۱ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید. سکه تمام طرح قدیم نیز با دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان افزایش به نسبت ابتدای هفته، ۴۵ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تعیین قیمت شد.
این مقام صنفی ادامه داد: نیم سکه با یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان افزایش به ۲۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان و ربع سکه با ۸۵۰ هزار تومان افزایش قیمت به ۱۸ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان رسید. سکههای یک گرمی بانک مرکزی نیز با ۳۵۰ هزار تومان افزایش نسبت به بهای خود در ابتدای هفته، هشت میلیون و ۴۰۰ هزار تومان معامله شد.
بذرافشان در رابطه با تغییرات در بازار سکه کشور نیز گفت: هر مثقال طلای ۱۷ عیار با ۵۸۴ هزار تومان افزایش به ۱۸ میلیون و ۱۷۹ هزار تومان رسید. هر گرم طلای ۱۸ عیار نیز با رشد ۱۳۵ هزار تومانی چهار میلیون و ۱۹۶ هزار تومان به ازای هر گرم معامله شد.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران تصریح کرد: حباب سکه این هفته از کانال ۹ میلیون تومان خارج به کانال ۱۱ میلیون تومان نزدیک شد؛ در حالیکه در ابتدای هفته از قطعه سکه دارای ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان حباب بود، در آخرین معاملات روز گذشته (پنجشنبه) از هر سکه تمام ۱۰ میلیون و ۹۰۰ هزار تومان حباب است.
این مقام صنفی-صنعتی خاطر نشان کرد: هفته پر التهاب افزایش قیمت را داشتیم اما بازار داخل شرایط التهاب تقاضا نشد. افزایش قیمتها بسیار بود اما افزایش تقاضا نداشتیم.
وی افزود: در حقیقت بخشی از این افزایش قیمتها ناشی از افزایش قابل توجه قیمتها در بازارهای جهانی، بخشی به سبب نوسانات افزایشی نرخ ارز در داخل و بخشی هم ناشی از تنشهای سیاسی-اقتصادی خاورمیانه است که منجر به افزایش قیمتها شده است. نکته قابل توجه اما این است که التهاب قیمتی شکل گرفته در بازار،خوشبخاته منجر به افزایش تقاضای کاذب و ایجاد التهاب در بازار نشد.
انتهای پیام