یونیفل: از مواضع خود عقبنشینی نمیکنیم
۲۱/۰۷/۱۴۰۳سقف برداشت از حساب بانکی اشخاص محجور زیاد شد
۲۱/۰۷/۱۴۰۳حوزه سلامت در توسعه پایدار جامعه نقش دارد
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: حوزه سلامت نقش پیشران پیشرفت، عدالت و توسعه پایدار جامعه را دارد.
به گزارش گروه اجتماعی پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری تسنیم، سید رضا رئیس کرمی در مراسم آغاز سال تحصیلی مراکز آموزش عالی کشور که امروز با حضور رئیس جمهور در دانشگاه تهران برگزار شد، اظهار کرد: در سیاستهای کلی سلامت ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری، حوزه سلامت نقش پیشران پیشرفت، عدالت و توسعه پایدار جامعه را دارد.
وی با بیان این که هیئت امنا عالیترین رکن مؤسسه است و مسئولیتهای مهم و حساسی همچون صیانت از استقلال دانشگاه، حمایت از آزادیهای علمی، تضمین اثربخشی، کارایی و اطمینان از اداره بهینه دانشگاهها را بر عهده دارد، افزود: در مقطع کنونی بنظر میرسد لازم است در قوانین و آیین نامههای هیئتهای امنا با استفاده از رویکرد مبتنی بر شواهد، بازنگری صورت گیرد و این بازنگری باید در راستای تقویت استقلال دانشگاهها و افزایش اختیارات آنها در سیاستگذاری و برنامه ریزیهای ارائه خدمات سلامت و آموزش پزشکی باشد.
رئیسکرمی گفت: استقلال دانشگاه سنگ بنای نظام آموزشی است و دانشگاهها باید در تعیین اهداف و اولویتهای خود و اجرای آنها، اختیارات لازم را داشته باشند.
وی ادامه داد: استقلال محیطهای آموزش عالی امروزه به عنوان عامل موفقیت نظامهای آموزشی در کشورهای پیشرفته محسوب شده و اتخاذ سیاستهایی با هدف اجرای الگوی استقلال در محیطهای علمی و آموزشی می تواند به پیشرفت علمی و استقلال هرچه بیشتر کشور، کمک برساند.
به گفته وی یکی از راهکارهای استقلال دانشگاهها، ایجاد نظام مشارکتی در انتخاب سطوح مدیریتی است که در این صورت، شایسته سالاری به نحو مطلوبی رعایت میشود. شیوه حکمرانی و مدیریت دانشگاهها نقش مهمی در استقلال این مراکز دارد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: تعرفههای پزشکی در کیفیت ارائه خدمات سلامت و دسترسی به مراقبتهای بهداشتی و درمانی، تاثیرگذار است. دانشگاه به عنوان یکی از معتبرترین مراکز علمی و تحقیقاتی کشور، نقش مهمی در تحلیل و ارائه راهکارهای موثر در این حوزه دارد. باتوجه به تغییرات سریع اقتصادی، اجتماعی و سیاسی، ضروری است که تعرفههای خدمات بهداشتی و درمانی به گونهای تنظیم شوند که علاوه بر تامین هزینههای خدمات، عدالت اجتماعی و دسترسی همگانی را نیز فراهم کنند.
وی با تاکید بر لزوم بازنگری تعرفههای خدمات بهداشتی و درمانی به صورت دورهای، خاطرنشان کرد: تعرفه ها باید با هزینه های واقعی و تغییرات اقتصادی متناسب باشند. ایجاد شفافیت در نظام تعرفه گذاری به منظور اطلاع رسانی به بیماران، پزشکان و موسسات درمانی میتواند به کاهش تضادها و نارضایتیها کمک کند.
ردیس کرمی گفت: اصلاح و توسعه نظام بیمه سلامت به نحوی که پوشش بیمهای بیشتر و بهتری برای خدمات درمانی به ویژه برای اقشار محروم و نیازمند ایجاد کند، ضروری است. همچنین اجرای نظامهای اطلاعاتی پیشرفته برای مدیریت بهتر تعرفه ها و خدمات می تواند به کاهش هزینه ها و بهبود کارایی کمک کند. در این زمینه، توجه به اثر فناوری های نوین از جمله هوش مصنوعی در اکوسیستم آموزشی و سلامت مورد تاکید است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: تقویت نهادهای نظارتی جهت ارزیابی عملکرد مراکز درمانی و پزشکان و تامین حقوق بیماران فعالیتها در این زمینه را موثرتر خواهد کرد. همچنین مسئله غیرواقعی بودن تعرفهها منجر به مشکلات اقتصادی بسیار زیادی در مراکز درمانی، پرداخت بیشتر سهم از جیب مردم در تامین هزینههای درمانی، افت کیفیت و کمیّت خدمات و تشدید مهاجرت درون و بیرون کشوری نیروی انسانی میشود.
انتهای پیام/