علیرضا بیرانوند به کمیته انضباطی احضار شد
۱۶/۰۷/۱۴۰۳حمله مجدد رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت
۱۶/۰۷/۱۴۰۳شکیبایی: تنها راه برای فلسطین مقاومت است/ گلرو: حزبالله مکتبی است که روح شهید نصرالله بر آن ناظر است
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس و کارشناس مسائل غرب آسیا در گفتوگوی ویژه خبری درباره «طوفانالاقصی و تغییر معادلات منطقه» به اظهار نظرات پرداختند.
عباس گلرو ضمن تسلیت شهادت سید حسن نصرالله و فرماندهان محور مقاومت درباره سفر وزیر امور خارجه کشورمان به لبنان گفت: طوفان الاقصی یک جنگ فرسایشی بود که رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه به راه انداخت و امتداد آن به سمت لبنان آمد. دلیل این بود که محور مقاومت با مرکزیت حزب الله لبنان در منطقه تلاش داشت تا از مردم بی دفاع فلسطین حمایت کند.
وی افزود: لبنان سعی کرد تا بخشی از انرژی رژیم صهیونیستی را کم کند و جنگ را به سمت خود کشید تا فشار را روی غزه کمتر کند. در این ایام سفرها به لبنان کم شد. هم سفر آقای پزشکیان به قطر و هم سفر آقای عراقچی به لبنان به لحاظ موقیعت سیاسی و امنیتی حساس بود. در بیروت تمامی پروازها لغو شده بود. این پرواز به نظر من در واقع پرواز قدرت اقتدار دستگاه دیپلماسی ایران بود. با وجود اینکه رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود که هرگونه فرود هواپیما به بیروت تبعات امنیتی دارد، این سفر انجام شد.
چرا طوفانالاقصی انجام شد؟
شکیبایی درباره چرایی انجام عملیات طوفانالاقصی گفت: در طوفانالاقصی قطعا یک تصمیم فلسطینی و اراده فلسطینی صورت گرفته است. افرادی که تحولات فلسطین و روند حرکتی محور مقاومت را دنبال میکنند مستحضر هستند که بنمایه اینها مقاومت مسلحانه است. از ۱۹۸۷ تا ۲۰۰۶ فلسطین تحت فشار کشورهای عربی بودند و انها میگفتند که فلسطین باید بهصورت مسالمتآمیز حقوق خود را استیفا کند. حماس در ۲۰۰۶ تصمیم میگیرد که آهنگ عرصه مقاومت مسلحانه را کمتر کند و وارد عرصه سیاسی شود. در سال ۲۰۰۶ بین گروههای فلسطینی انتخاباتی با نظارت سازمانهای بینالمللی و اروپا در فلسطین شکل میگیرد. از آن زمان حماس به عنوان یک جنبش مقاومتی مورد اقبال مردم قرار گرفت و توانست اکثریت کرسیهای مجلس قانونگذاری فلسطین را در دست گیرد. همان کشورهای عربی که به حماس فشار میآوردند که از فاز مسلحانه خارج شود و وارد عرصه سیاسی شود تا بتوانند حقوق خود را استیفا کنند، بعد از پیروزی جنبش حماس در انتخابات این فشارها را بیشتر کردند و هم آمریکا و هم رژیم صهیونیستی نتیجه انتخابات را نپذیرفتند و تا سال ۲۰۲۳ این جنبش و سایر گروههای فلسطینی را محاصره میکنند تا زمانی که به عملیات طوفانالاقصی رسیدیم.
گلرو درباره فضاسازی رسانهای بعد از شهادت اسماعیل هنیه گفت: اثرات بسیار زیادی داشت. از زبان مسئولان لبنانی و غزه شنیدیم که یک روحیه و انگیزه مضاعف پیدا کردند. در همه عرصهها پیروزی با محور مقاومت بوده است. تا قبل از طوفانالاقصی هیچ کشوری حق چپ نگاه کردن به رژیم صهیونیستی را نداشت. اقدام جمهوری اسلامی ایران قلبهارا خنک کرد و شادی مردم غزه را به همراه داشت و نشان داد که در کنار محور مقاومت محکم ایستاده است.
شکیبایی درباره تأکیدات رهبری در نماز جمعه گفت: تاثیرات مسیر آغاز شده با طوفانالاقصی بعد از گذشت یکسال هم در آرمان فلسطین و هم در جنبش حماس دیده میشود. موضوع تخریب ساختمانها، کشتارهای بیرحمانه مردم و… در واقع مواردی است که از آغاز محاصره فلسطین بوده و دستاوردی برای رژیم صهیونیستی محسوب نمیشود. تنها راه برای فلسطین مقاومت و جهاد است و طبیعتا این کشور باید حق خود را با زور از رژیم صهیونیستی بگیرد؛ همان مسیری که شهدای محور مقاومت طی کردند.
بزرگترین دستاورد طوفانالاقصی چه بود؟
او ادامه داد: در روزهای قبل از عملیات طوفانالاقصی کابینه آمریکا بسیار تندرو بود و شرایط برای فلسطین سخت شده بود. در چنین شرایطی زندگی در فلسطین سخت بود و این مسأله کاملا طبیعی بود که فلسطین باید دست به کار شود. بزرگترین دستاورد طوفانالاقصی از دید یک فلسطینی این بود که توانست فریاد بزند و مسأله خود را در جهان به گوش برساند.
گلرو درباره اظهارات آمریکاییها در تحولات لبنان و انتخاب رئیس جمهور این کشور گفت: موضع آمریکا در قبال لبنان همیشه در قالب یک نقش مخرب بوده است. فرانسویها لبنان را حیات خلوت خود میدانند و در محافل سیاسی و بینالملل فرانسه و آمریکا درباره این کشوراختلاف نظر دارند. فرانسه به دنبال به ثبات کشاندن لبنان است. اما آمریکاییها در برهههای مختلف سعی کردند تا لبنان را به سمت تنش ببرند. بخشی از ایجاد تنشها به فرصتطلبی آمریکا در شرایط بیثباتی لبنان و روی کار آوردن رئیس جمهور درلبنان برمیگردد.
او اظهار داشت: انتخاب رئیس جمهور در لبنان راحت نیست. طوایف ذی نفع در لبنان اجازه نمیدهند که آمریکاییها در انتخاب رئیس جمهور تصمیم بگیرند و رئیس جمهور مجبور به گرفتن رای اعتماد از تمامی طوایف لبنان و حزبالله است. جریان مسیحی نیز همپیمان با حزبالله هستند و دنبال نقشآفرینی هستند و به آمریکا این اجازه را نمیدهند تا در دوران خلاء سیاسی لبنان به این کشور خدشه وارد کند.
اسرائیل با شکست مواجه شده است
شکیبایی درباره عملیاتهای رژیم صهیونیستی بعد از طوفانالاقصی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی در حوزههای اقتصادی، اطلاعاتی، نظامی و … با شکست مواجه شده است. همه دیدند که یک گروه پارتیزانی دارای اراده و ایمان در یک چشم به هم زدن هیمنه رژیم صهیونیستی را فرو ریختند و ضربه ترمیم ناپذیری را به آن وارد کردند. اسرائیل در حوزه نظامی به طور موقت در شوک بود ولی با کمک آمریکا سرپا ماند و برای ترمیم چهره خود تصمیم به عملیات نظامی و زمینی به غزه گرفت و اعلام کرد که سه هدف را دنبال خواهد کرد، اما بعد از گذشت یکسال هیچکدام این اهداف دنبال نشد.
گلرو در ادامه درباره آینده لبنان بعد از شهادت سید حسن نصرالله گفت: حزب الله یک حزب تشکیلاتی است که منطقه به منطقه برای خود برنامه و دستور کار مشخص دارد. هم به لحاظ نظامی و سیاسی و هم به لحاظ میدانی وضعیت حزبالله به این شکل است که هفته گذشته با وجود شهادت دبیرکل لبنان، توان رزمی حزبالله تقویت شد. همچنین حملات موشکی با برنامه و دقیق سرجای خود است.
او در آخر درباره آینده محور مقاومت یادآور شد: حماس توانسته از پیشروی دشمن جلوگیری کند. همچنین به لحاظ سیاسی هم حزبالله شخصیتهای متعددی دارد که اینها میتوانند شگفتآفرین باشند و انشاءالله امت اسلامی خبرهای خوشی خواهد شنید؛ از این جهت که دبیرکل جدید با انسجام و قدرت تعیین خواهد شد. حزب الله مکتبی است که روح شهید نصرالله برآن حاضر و ناظر است و انشاءالله این مکتب بالندهتر از قبل پیش خواهد رفت.