پرتاب ۲۰ ماهواره منظومه شهید سلیمانی تا پایان ۱۴۰۴
۱۵/۰۷/۱۴۰۳ادای احترام عارف به شهید نصرالله در دفتر حزبالله
۱۵/۰۷/۱۴۰۳رانت موجود در صدور پروانههای دامپزشکی برداشته شد
رئیس سازمان نظام دام پزشکی کشور با بیان اینکه رانت موجود در صدور پروانه های دامپزشکی برداشته شد گفت: در سال گذشته صدور مجوزهای پروانه بهداشتی در حوزه های مختلف دامپزشکی با رشد ۴۰ درصدی همراه بوده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادی پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری تسنیم حامد زارعی رئیس سازمان نظام دام پزشکی کشور امروز در نشست خبری به مناسبت گرامی داشت روز ملی دام پزشکی اظهار کرد: در دو سال گذشته تا به امروز ۹۰ هزار پروانه اماکن بهداشتی توسط این سازمان صادر شده است.
وی افزود: در چهار ماهه ابتدایی سال جاری نیز بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانه سماک شش هزار و سیصد و دو مجوز بهداشتی در حوزه دام، پنج هزار و چهارصد و پنجاه و دو مجوز در حوزه طیور و هزار و چهارصد و پنجاه و دو مجوز در حوزه آبزیان صادر شده است.
رئیس سازمان نظام دام پزشکی کشور ادامه داد: ۲۸ مجوز میادین دام نیز صادر شده است که بیشتر آن نیز در مناطق مرزی کشور، با توجه به تقاضای موجود صادر شده است.
وی تصریح کرد: ۲۴ مجوز جدید برای مرکز جمع آوری شیر خام دامداران کشور صادر شده است.
زارعی اظهار داشت: در سال گذشته صدور مجوزهای پروانه بهداشتی در حوزه های مختلف دامپزشکی با رشد ۴۰ درصدی همراه بوده است.
رانت موجود در صدور پروانه های دامپزشکی برداشته شد
وی تصریح کرد: یکی از دلایلی که اکنون صادرات محصولات پروتئینی از جمله مرغ افزایش یافته است همین افزایش صدور مجوزهای دام پزشکی است و رانت موجود در صدور مجوزها از بین رفته است و با موانع کمتر این پروانه ها صادر می شود.
وی در ارتباط با وضعیت تولید دام با در نظر گرفتن افزایش صدور مجوزها گفت: در مقطعی دام های مولد به تعداد زیادی ذبح شده اند که جایگزینی آن چند سال زمان می برد که با وجود افزایش صدور مجوز هنوز به سطح گذشته تولید خود نرسیدیم.
زارعی گفت: حریم و فواصل بهداشتی واحدها مرتبط با دام پزشکی اصلاح شده است و اصلاحیه جدید دزده هیئت وزیران انجام خواهد شد تا هر گونه قوانینی که منجر به جلوگیری از افزایش تولید می شوند برداشته شود.
قوانین فواصل دامداریهای به روز رسانی شد
وی گفت: برخی از این قوانین قدیمی بود که با به روزرسانی آن شرایط صدور مجوز فعالیت در حوزه محصولات خام پروتئینی تسهیل شده است.
وی یادآور شد: برای صدور مجوز دو کشتارگاه در کنار هم سخت گیری انجام می شد اما باید توجه داشت که باید توجه داشت که این کشتارگاه ها مشکل بهداشتی برای یکدیگر ایجاد نمی کنند اما در بخش هایی مانند طیور باید فواصل بهداشتی حتما رعایت شود که خود انجمن های مرتبط نیز به این موضوع توجه دارند.
وی اظهار داشت: در سال گذشته ۸۰۰ میلیارد تومان درآمد از صدور مجوزها در کشور برای سازمان نظام دام پزشکی ایجاد شد اما باید توجه داشت که در این مدت معادل ۴۰۰ میلیارد تومان حقوق نیز پرداخت شد؛ یعنی نیمی از این درآمد برای حقوق کارمندان هزینه می شود.
یک میلیون حیوان خانگی در تهران وجود دارد
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با بیان اینکه یک میلیون حیوان خانگی در شهر تهران وجود دارد: حتما باید کلینیک و بیمارستان های دام پزشکی برای درمان آن در شهر تهران و دیگر شهرها وجود داشته باشد و اینکه مواردی مطرح می شود کلینیک های دامپزشکی به خارج از شهرها انتقال داده شود صحیح نیست.
وی افزود: در صورت انتقال کلینیکهای دام پزشکی به خارج از تهران بسیاری از مردم حاضر نمیشوند حیوانات خود را به خارج از شهر ببرند و در نتیجه کلینیک های زیرزمینی و غیرمجاز ایجاد خواهد شد که هیچ نظارتی بر روی فعالیت آن وجود ندارد و در نهایت منجر به گسترش بیماری ها در شهر تهران می شود.
وی افزود: پسماندهای بهداشتی کلینیک ها و بیمارستان های دامپزشکی در مراکز مجاز به صورت قانونی دفع می شود اما اگر این مراکز به صورت غیرقانونی فعالیت کنند عوارض ناگواری خواهد داشت به طوری که می توان پیش بینی کرد که در کمتر از دو ماه شاهد شیوع بیماری های مشترک میان انسان و حیوان در شهرها باشیم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت که حقوق حیوانات نیز باید رعایت شود به طوری که نگهداری یک حیوان منطقه سردسیری با چند کیلو وزن در اتاق های منزل گناهی کبیره است.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود در پاسخ به سوال خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری تسنیم گفت: شهرداری در ارتباط با قرارگیری کلینیک های دام پزشکی در مراکز تجاری تاکید دارد اما باید توجه داشت که این عمل آسیب زیادی به شهروندان وارد می کنند زیرا مراکز تجاری که رفت و آمد مردم در آن وجود دارد و امکان انتقال بیماری های مشترک ایجاد خواهد شد.
وی یادآور شد که اکنون کلینیک های دام پزشکی تنها در ساختمان هایی ایجاد می شود که راهی جداگانه از سایر واحدهای ساختمانی دارند.
انتهای پیام/