به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، محمدجواد آذری جهرمی در مراسم رونمایی از «گزارش فرآیند ایران ۱۴۰۲» اظهار کرد: بدون رشد اقتصادی، پیشرفت حاصل نمیشود و یکی از راهکارهای رشد اقتصادی توسعه بهرهوری است.
وی افزود: در انتخابات اخیر یکی از کاندیداهای ریاست جمهوری درباره بهرهوری صحبت کرد که برای اولین بار در تمام انتخاباتها به این موضوع توجه شد. معمولا ما زمانی به بهرهوری توجه میکنیم که جیبمان خالی باشد و به قول معروف دیگر بچه حاجی نیستیم. این شرایط ایجاب میکند که ساختارهای کشور را اصلاح کنیم.
وزیر ارتباطات دولت دوازدهم، سهولت کسب و کار را از شاخصهای اصلی ارتقای بهرهوری دانست و گفت: رتبه ایران در بهبود کسب و کار در جهان ۱۲۸ است که از این نظر وضعیت خوبی نداریم. در کشورهای دیگر ثبت یک شرکت حدود ۴ تا ۵ روز طول میکشد اما در ایران چند ماه زمان میبرد.
آذری جهرمی خاطرنشان کرد: به ظاهر برای توسعه الکترونیک، کارت ملی کاغذی را به هوشمند تبدیل کردیم اما کارآیی چندانی ندارد و بعضا سوژه طنز در فضای مجازی شده است. نهایت کاری که با کارت ملی هوشمند انجام میدهیم این است که برای ارایه به سازمانها یک کپی از آن میگیریم اما تغییری در فرآیند ایجاد نشده است.
وی تاکید کرد: در الکترونیکی کردن کارها یک رفتار را دیدهایم اما هدف رفتار را دنبال نکردهایم. حدود ۴۰ درصد مدیران ما علاقهای به بهبود فرآیند ندارند آن ۶۰ درصد هم فقط گفتهاند که علاقه دارند اما معلوم نیست واقعا به بهرهوری علاقه داشته باشند.
وزیر اسبق ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه هر تغییری اینرسی دارد که معمولا با مخالفت بدنه دستگاه و کارمندان مواجه میشود گفت: گزارش اصلاح فرآیندها نشان میدهد امسال در بهبود تغییر چندانی نسبت به سال گذشته ایجاد نشده البته عقبگرد معناداری هم نداشتیم.
آذری جهرمی تصریح کرد: اگر میخواهیم جبهه مقاومت را تقویت کنیم و هژمونی غرب را بشکنیم و پیشرفت کنیم کلیدش خدمت به مردم است که بخشی از آن به بهبود فضای کسب و کار برمیگردد. خیلی از ما شاید دلمان میخواهد در برابر جنایتهای اسراییل بایستیم و قدمی برداریم. قدم ما این است که وفاق و همدلی ملی را بالا ببریم تا دشمن اجازه این رفتارهای بیشرمانه را به خود ندهد.
وی با بیان اینکه سازمان ملی بهرهوری در سه سال اخیر کارهای خوبی انجام داده است گفت: ممکن است اختلاف نظرهای سیاسی با دولت قبل داشته باشیم اما این باعث نمیشود کارهای خوب را بیان نکنیم. از جمله در سازمان بهرهوری طی دو سال گذشته اقدامات خوبی صورت گرفته است.
انتهای پیام