پزشکیان: امروز جلوهای از قدرت، وحدت و انسجام را به جهانیان نشان میدهیم
۱۳/۰۷/۱۴۰۳واکنش تهران به اتهام استفاده ایران از هوش مصنوعی برای دخالت در انتخابات آمریکا
۱۳/۰۷/۱۴۰۳ترور، ابزار نتانیاهو برای سرپوش گذاشتن بر روی شکست میدانی رژیم صهیونیستی
اقدام نتانیاهو به ترور رهبران و فرماندهان حزبالله و حماس تلاشی برای سرپوش گذاشتن بر روی شکستهای میدانی این رژیم و فریب افکار عمومی صهیونیستهاست.
مرکز اطلاع رسانی فلسطین در گزارشی نوشت: ترور رهبران حزب الله و حماس سوالهای متعددی درباره اهداف رژیم صهیونیستی از اتخاذ چنین سیاستی و میزان کارآمدی این سیاست در تحقق اهداف اعلام شده جنگ غزه و نیز میزان تأثیرگذاری خلأء رهبران ترور شده بر یکپارچگی سازمانهای متبوع شان مطرح میکند.
این مرکز به نقل از منابع قدس اشغالی افزود: «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی در اولین واکنش به ترور سید حسن نصر الله دبیر کل جنبش حزب الله لبنان که در حمله جنایتکارانه عصر جمعه گذشته به ضاحیه جنوبی بیروت به همراه تعدادی دیگر از رهبران حزب الله و افراد دیگر به شهادت رسید، مدعی شد که این اقدام «شرط ضروری برای تحقق اهداف تعیین شده برای جنگ» بود.
جنگ بی پایان
این مرکز در ادامه گزارش خود آورده است: از زمان آغاز جنگ غزه در تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۲۳، مسئولان صهیونیستی بارها اعلام کردند که این جنگ ممکن است چندین هفته به طول بیانجامد تا اینکه «کابینه جنگ» این رژیم تاکید کرد که این جنگ تا اوایل سال ۲۰۲۴ ادامه خواهد داشت.
پس از گذشت ۸ ماه از آغاز جنگ غزه، «زاهی هنگبی» رئیس شورای امنیت ملی رژیم صهیونیستی در تاریخ ۲۹ مه گذشته اعلام کرد که جنگ غزه دست کم تا اوایل سال ۲۰۲۵ ادامه خواهد یافت.
اما این تنها مدت جنگ غزه نیست که طولانی شده است، بلکه از آغاز این جنگ نتانیاهو بارها اعلام کرده است که این جنگ ۳ هدف اصلی دارد که عبارتند از: «نابودی حماس، آزادی گروگانها (صهیونیستهای اسیر» در غزه و تضمین این مساله که غزه تهدیدی برای امنیت اسرائیل نباشد.»
مرکز اطلاع رسانی فلسطین افزود: با وجود اینکه به اذعان ناظران، رژیم صهیونیستی هیچ کدام از این اهداف را در غزه محقق نکرده است، در تاریخ ۱۷ سپتامبر جاری اعلام شد که «اهداف این جنگ گستردهتر شده است» و بازگشت ساکنان شمال فلسطین اشغالی به منازل شان را نیز که تحت تاثیر حملات حزب الله فرار کرده اند، در بر میگیرد.
به محض اعلام گسترش جنگ از سوی نتانیاهو، «آموس هوکشتاین» فرستاده آمریکا اعلام کرد که «عملیات نظامی گسترده در لبنان منجر به تحقق این هدف نخواهد شد»، اما نتانیاهو با تاکید بر ادعای خود، عملا جنگ علیه لبنان را در تاریخ ۲۳ سپتامبر شدت بخشید.
مهمترین ترورها
مرکز اطلاع رسانی فلسطین در این گزارش با اشاره به خسارتهای وارد شده به رژیم صهیونیستی بر اثر جنگ غزه در دو جبهه لبنان و غزه نوشت: نتانیاهو در برابر خسارتهای وارده به ارتش صهیونیستی در هر دو جبهه لبنان و غزه که بر روی آنها سرپوش میگذارد و ناتوانی در تحقق اهداف اعلام شده در آستانه یک سالگی جنگ غزه، راهی جز ترور رهبران حماس و حزب الله؛ حتی از میان افرادی که در کشورهای دیگر اقامت دارند، در مقابل خود ندید.
در همین راستا، برخی فرماندهان گردانهای شهید عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش حماس را ترور کرد که از آن جمله میتوان به ترور «ایمن نوفل» فرمانده لشکر مرکزی در غزه در تاریخ ۱۷ اکتبر گذشته و ترور «احمد غندور» فرمانده لشکر شمال در تاریخ ۲۷ نوامبر ۲۰۲۳ اشاره کرد.
این رژیم پس از شکست در ترور فرماندهان قسام، «صالح عاروری» نایب رئیس دفتر سیاسی حماس را در تاریخ ۲ ژانویه گذشته در بیروت ترور کرد و در ادامه با حمله موشکی به مقر اقامت «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس در جریان سفر رسمی وی به تهران در اواخر ماه ژوئیه گذشته، وی را ترور کرد.
این رژیم در لبنان نیز تعدادی از فرماندهان حزب الله را ترور کرد که از آن جمله میتوان به ترور «فواد شکر» در تاریخ ۳۰ ژوئیه گذشته و ترور «ابراهیم عقیل» در تاریخ ۲۰ سپتامبر جاری اشاره کرد و در نهایت این عملیاتهای ترور رژیم صهیونیستی در تاریخ ۲۸ سپتامبر جاری با ترور «سید حسن نصر الله» دبیر کل جنبش حزب الله در جریان بمباران گسترده و بی رحمانهای که بیروت را به لرزه انداخت، به اوج خود رسید.
تأثیر زودگذر
مرکز اطلاع رسانی فلسطین تاثیر این تروها را زود گذر دانشت و افزود: در حالی که مسئولان صهیونیستی فکر میکنند حملات هوایی ادامه دار و عملیاتهای ترور رهبران مقاومت برای مجبور کردن حزب الله؛ صرفنظر از اینکه رهبر آن چه کسی باشد، به عقب کشیدن نیروهایش به پشت رود «لیتانی» کافی باشد، اما تحلیلهای مراجع غربی بر این مساله تاکید دارد که تاثیرات این اقدامات زودگذر هستند.
روزنامه «تلگراف» انگلیس نیز بر همین مساله تاکید کرده و این احتمال را بعید دانسته بود که عملیات ترور «برای منصرف کردن حزب الله از رویارویی با اسرائیل کافی باشد».
این روزنامه خاطر نشان کرده بود که «شمار زیادی از رهبران این جنبش که نقشهای مهمی ایفا میکنند، همچنان در قید حیات هستند.»
تلگراف در تحلیلی در تاریخ ۲۸ سپتامبر جاری تاکید کرده بود که به احتمال زیاد ترور نصر الله تاثیرگذار نخواهد بود، زیرا تصمیمهای سیاسی و نظامی حزب الله توسط مسئولانی گرفته میشود که از محور مقاومت پیروی میکنند.
توهم پیروزی
به نوشته مرکز اطلاع رسانی فلسطین، ترور سید حسن نصر الله و برخی دیگر از رهبران مقاومت در عملیاتهای قبلی مورد تعریف و تمجید گسترده محافل صهیونیستی؛ اعم از محافل سیاسی و موسسات امنیتی و رسانههای این رژیم قرار گرفت و آنها مدعی شدند که «هدف این عملیاتها مشخص بود و مشکلات جنگ را حل خواهد کرد.».
اما جنبش حماس این تعریف و تمجیدهای مقامات صهیونیستی را خنثی کرد و در بیانیه ۲۷ سپتامبر جاری خود اعلام کرد که «اسرائیل تصور میکند که یک پیروزی خیالی کسب خواهد کرد که شعله مقاومت را خاموش میکند».
خلیل الحیه نایب رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس نیز در تاریخ ۲۸ سپتامبر اعلام کرد که «شهید حسن نصرالله پشت سرش مردانی قدرتمند بر جای گذاشت که پس از او، پرچم مقاومت لبنان را در دست خواهند گرفت و راه قدس را ادامه خواهند داد و به مشارکت در نبرد طوفان الاقصی و حمایت از غزه در این نبرد ادامه خواهند داد.»
افزون بر این، روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» نیز در تحلیلی پا را فراتر گذاشت و اعلام کرد که «ترور؛ به ویژه وقتی چنین روند شتابزدهای به خود بگیرد، هیچ هدف سیاسی و هیچ فایدهای ندارد، بلکه در درازمدت ممکن است به افزایش خشونت بیانجامد.»
در این تحلیل که «یوسی میلمان» در تاریخ ۲ اوت گذشته در واکنش به ترور اسماعیل هنیه و فواد شکر نوشته بود، تاکید شده بود که «عملیات اسرائیل در لبنان و غزه نشان میدهد که ترورها «به خودی خود به یک هدف تبدیل شده اند».
میلمان از این ادعا که این ترورها منجر به پایان جنگ در لبنان و غزه خواهد شد، انتقاد کرد و گفت: «وقتی مردم (در سرزمینهای اشغالی فلسطین) به این تاکتیکها دل خوش میکنند، خودشان را گول میزنند.»
آینده مبهم
مرکز اطلاع رسانی فلسطین در این گزارش آورده است: شاید چیزی که رژیم صهیونیستی در ماجرای ترور رهبران مقاومت به آن فکر نکرده، این است که کشته شدن رهبر لزوما به معنای فروپاشی یک سازمان نیست؛ همان طوری که ترور «عباس موسوی» در سال ۱۹۹۲ منجر به نابودی حزب الله نشد و پس از او سید حسن نصر الله رهبری این جنبش را در دست گرفت که این رژیم امروز به ترورش افتخار میکند.
همین مساله درباره نوار غزه نیز صدق میکند و ترور هنیه مانع از این نشد که جنبش حماس «یحیی سنوار» را به عنوان رئیس دفتر سیاسی خود انتخاب کند که از نظر تحلیلگران نتیجه بدتری برای رژیم اسرائیل به شمار میرود؛ زیرا سنوار عملا مقاومت غزه را مدیریت میکند و رهبران سیاسی این جنبش نیز با او دیدار میکنند.
به نوشته مرکز اطلاع رسانی فلسطین «علیاء براهیمی» همکار پاره وقت برنامه خاورمیانه «شورای آتلانتیک» در واشنگتن نیز با این تحلیل هم عقیده است و میگوید: «نصر الله، شخصیتی عقلانی و کاملا آگاه به بازی ژئوپولوتیک بود.»
این پژوهشگر در تحلیلی که در تاریخ ۲۸ سپتامبر جاری در پایگاه اینترنتی شورای آتلانتیک منتشر کرد، خاطر نشان کرد که «با وجود اظهارات حماسی نصر الله درباره انتقام گیری از حملات علیه غیرنظامیان در غزه، وی با وجود قدرت تسلیحاتی حزب الله، حمله بزرگی علیه اسرائیل انجام نداد.»
وی تاکید کرده است که «شهادت نصر الله هم تحولات لبنان و هم درگیریها با رژیم اسرائیل را به مسیر جدیدی سوق میدهد که هیچ اطمینانی درباره آینده آن نیست»؛ به طوری که «ساختار حزب الله میتواند زمینه ساز وقوع تحولات دیگری در آینده شود».
علیاء براهیمی همچنین اعلام کرده است که «حزب الله در فضای ناآرامیها و درد و رنجهای ناشی از تجاوز رژیم اسرائیل به لبنان در سال ۱۹۸۲ تشکیل شد» و از همین رو، «جنگ با رژیم اسرائیل خون تازهای در کالبد آن میدمد».
وی در پایان اشاره کرده است که «تا زمانی که این جنگ؛ به ویژه در سایه تداوم بمبارانهای رژیم اسرائیل که جان زنان و کودکان را میگیرد، ادامه یابد، عرصه برای روی کار آمدن نسخه جدیدی از حزب الله به منظور ادامه راه این جنبش هموار خواهد بود و این جنبش ساختار و تشکیلات خود را بازسازی خواهد کرد.»