گزارش تصویری از تمرین تراکتور بعد از جنجال تیم هندی
۱۲/۰۷/۱۴۰۳کشورهای دیگر، وارد تقابل رژیم اسرائیل و ایران نشوند
۱۲/۰۷/۱۴۰۳نیاز به کتاب و کتابخوانی و روحیه تفکر را باید در جامعه گسترش داد
آیتالله محمدمهدی شبزندهدار در دیدار مهدی رمضانی گفت: نیاز به کتاب و کتابخوانی و روحیه تفکر را باید در جامعه گسترش داد تا کتابخانهها روز به روز پررونقتر باشد.
به گزارش گروه فرهنگی پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری دانشجو، مهدی رمضانی دبیرکل نهاد در سفر به شهر قم با آیتالله محمدمهدی شبزندهدار جهرمی، مجتهد، مدرس حوزه علمیه و عضو فقهای شورای نگهبان دیدار و گفتگو کرد.
آیتالله محمدمهدی شبزندهدار در این دیدار اظهار داشت: یکی از رسالتهای کتابخانهها پیگیری برای حفظ نسخههای نفیس موجود در کشور یا خارج از آن، که جزء تراث مهم ما است، خواهد بود. اگر این اقدام صورت نگیرد و این نسخهها جمعآوری و حفاظت نشود، به مرور زمان رو به نابودی میرود. نگهداری بخشی از این نسخ شاید واجب شرعی باشد؛ به عنوان مثال کتب حدیث ما که این سلسله را تا عصر ائمه علیهمالسلام برقرار کند یا کتاب فقهی، تواریخ و احوالات ائمه(ع). این موارد یکی از برهانهای صحت مذهب شیعه و تراکم ادله است.
وی افزود: سابق بر این اگر فردی بلافاصله بعد از نماز مغرب و عشاء به کتابخانه مراجعه نمیکرد، نه جایی برای نشستن بود و نه کتابی برای خواندن؛ کتابخانه فیضیه یا مسجد اعظم همینطور بود. علت این موضوع در دسترس نبودن کتاب برای همه و عدم وجود نرمافزارهای امروزی بود. این نرمافزارها افراد را از خریداری و نگهداری همه کتابهایی که لازم دارند بینیاز کرده است. البته کتابخانه همچنان محیطی آرام و فراهمکننده تمرکز برای مطالعه است.
نیاز به کتاب و کتابخوانی و روحیه تفکر را باید در جامعه گسترش داد
عضو فقهای شورای نگهبان با اشاره به پیشرفتهای هوش مصنوعی گفت: استفاده از هوش مصنوعی، که پس از تجزیه و تحلیل و استنتاج اطلاعات حتی نتیجهگیری را هم در اختیار قرار میدهد، نباید مانع از رشد ذهنی و پرورش تفکر، خصوصاً برای کودکان و نوجوان، شود.
وی تصریح کرد: استفاده و بهرهگیری از فناوریها نباید موجب کاهش علاقهمندی و انگیزه کسب علم و مطالعه و یادگیری عمیق در نسل جدید شود. علما و بزرگان ما بعضی از کتب را برای فهم دقیق چند بار در محضر اساتید گوناگون خواندهاند. همچنین بعضاً دانشجویان و طلاب خیلی زود خود را از استاد و درس بینیاز حس میکنند. این آفت باعث میشود محافل درسی از آن استواری بالا برخوردار نباشد. شاگرد خوب هم در استاد تأثیرگذار است و این رابطه متقابل موجب پیشرفت علمی میشود.
آیتالله شبزندهدار در پایان گفت: نیاز به کتاب و کتابخوانی و روحیه تفکر را باید در جامعه گسترش داد تا کتابخانهها روز به روز پررونقتر باشد.
نیاز به کتاب و کتابخوانی و روحیه تفکر را باید در جامعه گسترش داد
گفتنی است، در ابتدای این دیدار مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور، گزارشی از وضعیت شبکه کتابخانههای عمومی و دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در این حوزه ارائه کرد.