عارف: عملیات وعده صادق ۲ پاسخ به مطالبه جدی مردم بود/ عضویت ناظر ایران در اتحادیه اوراسیا مورد موافقت قرار گرفت
۱۱/۰۷/۱۴۰۳امضای ۶ سند همکاری مشترک میان جمهوری اسلامی ایران و قطر
۱۱/۰۷/۱۴۰۳علت ۵۰ درصد ناشنوایی ژنتیکی است
براساس اعلام معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور ۲۵ درصد موارد ناشنوایی به دلایل ناشناخته، ۵۰ درصد به علت عوامل ژنتیکی و ۲۵ درصد دیگر به دلایل اکتسابی مانند زردی نوزاد، بیماریهای دوران بارداری مادر و مشکلات هنگام زایمان است.
به گزارش گروه اجتماعی پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری تسنیم، فاطمه عباسی؛ معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور با تأکید بر اینکه آسیب شنوایی یکی از شایعترین و پنهانترین معلولیتها و شایعترین نقص مادرزادی است، اظهار کرد: شیوع این اختلال در بدو تولد، بیش از دو برابر دیگر اختلالات قابل ارزیابی در نوزادان است (۲ تا ۴ در هر ۱۰۰۰ تولد).
وی افزود: ۲۵ درصد موارد ناشنوایی به دلایل ناشناخته، ۵۰ درصد به علت عوامل ژنتیکی و ۲۵ درصد دیگر به دلایل اکتسابی مانند زردی نوزاد، بیماریهای دوران بارداری مادر و مشکلات هنگام زایمان رخ میدهد.
معاون امور توانبخشی با بیان اینکه هرچه سن بروز آسیب شنوایی پایینتر باشد، مشکلات عملکردی بیشتری برای فرد ایجاد میشود و تأثیرات گستردهتری بر رشد زبان و گفتار وی دارد، تصریح کرد: هماکنون ۱,۵۵۵,۶۷۱ نفر دارای معلولیت تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند که از این تعداد ۲۲۷,۵۳۴ نفر (۱۴.۶۲ درصد) دارای معلولیت شنوایی هستند.
عباسی در خصوص برنامه غربالگری، تشخیص و مداخله زودهنگام شنوایی نوزادان و شیرخواران گفت: این برنامه از سال ۱۳۸۴ در سراسر کشور آغاز شد و تا کنون حدود ۱۴ میلیون و ۹۰۴ هزار و ۷۸۹ نفر تحت پوشش قرار گرفتهاند. بیش از ۴۵,۰۰۰ نفر مبتلا به اختلالات شنوایی در ۷۰۰ واحد غربالگری شنوایی ثابت و سیار شناسایی شده و سن تشخیص کمشنوایی از ۳ سال به حدود ۱ سال کاهش یافته است.
وی همچنین با اشاره به غربالگری شنوایی سنین ۳ تا ۵ سال (پیشدبستانی) اظهار کرد: این برنامه از سال ۱۳۹۶ به صورت پایلوت اجرا شده و بیش از ۱۰۰ هزار کودک را با استفاده از حدود ۲۰۰ دستگاه در سراسر کشور پوشش داده است.
عباسی در خصوص ارائه خدمات آموزشی و توانبخشی به کودکان دارای اختلالات شنوایی گفت: ۱۲۵ مرکز توانبخشی روزانه در استانهای کشور فعال هستند و ۵۳۰۶ نفر تحت پوشش یارانه خدمات این مراکز قرار دارند. وی همچنین به برگزاری سمپوزیومهای علمی و کارگاههای آموزشی برای خانوادهها، مربیان و کارشناسان مراکز توانبخشی اشاره کرد.
معاون امور توانبخشی از فعالیت ۵۴۵ مرکز توانبخشی حرفهای برای افراد بالای ۱۴ سال و بهرهمندی ۲۷۰۰ نفر از خدمات یارانهای این مراکز خبر داد و افزود: در سال ۱۴۰۲، ۱۴۶ میلیارد ریال از بودجه وسایل کمکشنوایی به افراد دارای معلولیت شنوایی اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه ۲۶ واحد شنواییشناسی دولتی در زمینه غربالگری، ارزیابی، تشخیص و تجویز سمعک و تربیت شنوایی فعال هستند، تصریح کرد: این مراکز ۲۳,۲۵۵ نفر را تحت پوشش قرار دادهاند و ۸۹۲ نفر نیز از اعتبارات خرید خدمات شنوایی از بخش غیردولتی بهرهمند شدهاند. همچنین ۲۱ واحد گفتاردرمانی برای درمان اختلالات گفتاری افراد کمشنوا و ناشنوا فعال هستند که ۴۰۹۱ نفر را تحت پوشش قرار دادهاند.
عباسی با اشاره به ارائه کمکهزینه کاشت حلزون و خدمات پس از آن، اظهار کرد: از سال ۱۳۸۶ تاکنون، تعداد ۲۶,۷۰۰ نفر از مساعدت مالی سازمان بهزیستی برای کاشت حلزون بهرهمند شدهاند.
وی همچنین به برنامه مترجمی زبان اشاره برای توسعه ارتباطات افراد ناشنوا اشاره کرد و گفت: در این برنامه ۴۲۵ نفر آموزش دیدهاند و در سال گذشته ۷۷۱۴ اعزام مترجم زبان اشاره در سطح کشور صورت گرفته است.
معاون امور توانبخشی با اشاره به حمایت از تشکیل شبکه ملی تشکلهای افراد دارای معلولیت شنوایی و ارائه خدمات هنری و هنردرمانی به ۸۰۰۰ نفر از این افراد، افزود: ۳۷ گروه نمایشی ویژه افراد دارای اختلال شنوایی در سراسر کشور فعالیت میکنند.
عباسی خاطرنشان کرد: تاکنون ۶۲۹۷ نفر از خدمات اشتغال و ۱۸۲۴۷ دانشآموز و ۲۳۸۵ دانشجو از کمکهزینههای تحصیلی سازمان بهزیستی بهرهمند شدهاند. همچنین ۱۶۶۷ فرد دارای اختلالات شنوایی از طرح ارتقای توانمندی معلولان بهرهمند شدهاند.
وی در پایان به تدوین ۱۶ عنوان شایستگی شغلی برای افراد دارای اختلال شنوایی با همکاری سازمان فنی و حرفهای، و ارائه خدمات توانبخشی خانوادهمحور اشاره کرد.
در پنل این نشست نیز موضوعاتی مانند پذیرش زبان اشاره، نقش فناوریهای نوین در بهبود ارتباط ناشنوایان، جایگاه ناشنوایان در قانون حمایت از حقوق معلولان و اهمیت تشخیص زودهنگام و مداخلات توانبخشی برای کودکان با معلولیت شنوایی مورد بحث قرار گرفت. در پایان، از سازمانها و فعالان حوزه ناشنوایان تقدیر شد.
انتهای پیام/