به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، در سیاست حریم خصوصی بهروز شده تلگرام آمده است: «اگر تلگرام دستور معتبری از مقامات قضایی مربوطه دریافت کند که تائید میکند شما مظنون به فعالیتهای مجرمانهای هستید که شرایط استفاده از سرویس تلگرام را نقض میکند، ما یک تحلیل قانونی از درخواست انجام میدهیم و ممکن است آدرس آی پی و شماره تلفن شما را به مراجع ذیربط اعلام کنیم».
پایان تمرد پیامرسان محبوب از قانون
این تغییر، جدیدترین تغییری است که تلگرام پس از دستگیری پاول دوروف، مدیرعامل تلگرام در فرانسه و متهم شدن او به فراهم سازی بستر فعالیتهای غیرقانونی در این پلتفرم، ایجاد کرده است.
پیشتر، پاول دوروف اعلام کرده بود تلگرام، نظارت بر این پلتفرم را بهبود خواهد بخشید و بعضی از ویژگیهایی که برای فعالیت غیرقانونی از آنها استفاده شده بود را حذف میکند. تغییراتی که دوروف اعلام کرد، شامل حذف ویژگی «افراد نزدیک» برنامه بود که به گفته او مشکلاتی با رباتها و کلاهبرداران داشت و ویژگی «کسب و کارهای نزدیک» که شامل مشاغل قانونی است، جای آن را خواهد گرفت. همچنین بارگزاری مدیا در ابزار وبلاگ نویسی «تلگراف» که به گفته دوروف، مورد سوء استفاده بازیگران ناشناس قرار گرفته بود، غیرفعال میشود.
همچنین تلگرام ارجاعات به حفاظت شدن مکالمات محرمانه و عدم رسیدگی به درخواستها برای بررسی آنها را در صفحه پرسش و پاسخ خود حذف کرده است. سخنگوی تلگرام به «ورج» گفت: کد سورس تلگرام تغییری نکرده اما کاربران میتوانند چت جدید را به ناظران گزارش کنند.
خط قرمزی که بازتعریف شد
دوروف که تلگرام را در سال ۲۰۱۳ در روسیه راه اندازی کرد، مدتها خود را مدافع آزادی بیان بدون محدودیت آنلاین معرفی میکرد. این پلتفرم که تعداد کاربرانش در جهان، به یک میلیارد نفر رسیده، نسبت به بسیاری از همتایان خود در فضای شبکه اجتماعی، رویکردی سادهتر را برای نظارت بر محتوا اتخاذ کرده است.
مدیرعامل تلگرام ماه گذشته، در فرانسه دستگیر شد و با ۶ اتهام از جمله امتناع از همکاری با مجریان قانون و همدستی در مدیریت یک پلتفرم آنلاین برای امکان پذیر کردن معاملات غیرقانونی در یک گروه سازمانیافته روبرو شد. سپس، با قرار وثیقه پنج میلیون یورویی، آزاد شد اما اجازه خروج از فرانسه را ندارد.
دوروف در مصاحبهای کم سابقه در مارس سال جاری، به روزنامه فایننشیال تایمز گفته بود: اگر کاربران تلگرام از خطوط قرمز عبور نکنند، تصور نمیکنم که ما باید به گونهای که مردم به ابراز خود میپردازند، به نظارت آنها اقدام کنیم. با این حال، درباره آنچه که او خط قرمز می داند، توضیحی نداده بود.
مدیرعامل تلگرام در مصاحبه دیگری در آوریل با تاکر کارلسون، چهره راستگرای رسانهای گفته بود: این شرکت با درخواستهای مشروع برای حذف محتوا همکاری خواهد کرد. اگر عدهای باشند که خشونت را ترویج میکنند، فعالیتهای تروریستی وجود داشته باشد که خشونت را در برخی از نقاط جهان گسترش میدهد، مطالبی منتشر میشود که هر انسان شریفی اجازه نمیدهد یا نمیخواهد منتشر شود، ما کمک خواهیم کرد. اما در موارد دیگری که تصور میکنیم این امر به معنای عبور از خط است و با ارزشهای ما درباره آزادی بیان و حفاظت از مکاتبات خصوصی مردم همخوانی ندارد، به آنها اعتنایی نمیکنیم.
پاول دوروف در نخستین اظهاراتش پس از دستگیری در فرانسه، دستگیری خود را «اشتباه» خواند و این اظهارات که تلگرام، «بهشت هرج و مرج» است را رد کرد.
دوروف گفت: تحقیقات درباره این اپلیکیشن، از این جهت غافلگیرکننده است که مقامات فرانسوی به «خط داغ» دسترسی داشتند که او در راهاندازی آن کمک کرده بود و میتوانستند در هر زمانی، با نماینده تلگرام در اتحادیه اروپا تماس بگیرند. او افزود: اگر کشوری از خدمات اینترنتی ناراضی است، روال این است که اقدام قانونی را علیه خود این سرویس آغاز کند.
استفاده از قوانین مربوط به دوران قبل از گوشیهای هوشمند برای متهم کردن یک مدیرعامل به جرایم ارتکابی توسط اشخاص ثالث در پلتفرمی که او مدیریت میکند، رویکردی نادرست است. اما ادعای برخی رسانهها مبنی بر اینکه تلگرام نوعی «بهشت هرج و مرج» است، به هیچ وجه صحت ندارد. ما روزانه میلیونها پست و کانال مضر را حذف میکنیم.
تلگرام راه آمد
در ادامه تحولات تلگرام، دوروف هفته جاری در پستی در تلگرام اعلام کرد این شرکت، تغییراتی را برای «جلوگیری از سوء استفاده خلافکاران» از قابلیت «جست و جوی تلگرام» انجام میدهد.
ویژگی «جست و جوی تلگرام» به کاربران این امکان را میدهد که کانالها و رباتهای عمومی را جست و جو کنند اما دوروف میگوید که برخی از افراد از این قابلیت، برای فروش کالاهای غیرقانونی، سوء استفاده کردهاند.
در پست دوروف آمده است: ما به صراحت اعلام کردهایم که آدرسهای آی پی و شماره تلفن افرادی که قوانین ما را نقض میکنند، در پاسخ به درخواستهای قانونی معتبر به مقامات مربوطه، میتواند فاش شود. ما اجازه نخواهیم داد که بازیگران بد، یکپارچگی پلتفرم ما را برای تقریبا یک میلیارد کاربر به خطر بیندازند.
طبق گزارش « ۴۰۴ مدیا»، سیاست اجرای قانون تلگرام قبلا فقط برای مظنونان تروریستی اعمال میشد و تصریح کرده بود: اگر تلگرام حکم دادگاهی دریافت کند که شما مظنون به تروریسم هستید، ممکن است آدرس آی پی و شماره تلفن شما را به مقامات مربوطه فاش کنیم.
تلگرام اعلام کرد در گزارشهای شفافسازی سهماهه خود، فاش خواهد کرد که آیا اطلاعات کاربران را به مقامات ارائه کرده است یا خیر.
سیاستهای نظارتی ضعیف تلگرام، این پلتفرم را به مکانی محبوب برای مجرمان تبدیل کرده بود. گزارش اخیر نیویورک تایمز، از شناسایی هزاران کانال مرتبط با تروریسم، مطالب سوء استفاده از کودکان، قاچاق مواد مخدر و افراط گرایی در این پلتفرم حکایت داشت.
بر اساس گزارش سایت فناوری ورج، دوروف اعلام کرد همراه با تغییر سیاست حفظ حریم خصوصی تلگرام، ناظران از هوش مصنوعی برای شناسایی و حذف «محتوای مشکلدار» از قابلیت «جست و جوی تلگرام» استفاده میکنند
از آنجایی که تلگرام تلاش میکند تا شهرت مبهم خود را تغییر دهد، احتمالا تغییرات بیشتری در رویکردش نسبت به محتوای غیرقانونی و نظارت بر محتوا ایجاد خواهد کرد.
انتهای پیام