به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری ایسنا، شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین، پس از آن که کایرلو بودانوف، رئیس اطلاعات نظامی اوکراین، شواهدی مبنی بر توانایی سرویسهای ویژه روسیه برای جاسوسی از این پیامرسان به شورا ارائه کرد، این محدودیتها را اعلام کرد.
اما آندری کووالنکو، رئیس مرکز مقابله با اطلاعات نادرست شورای امنیت، در تلگرام پست کرد که این محدودیتها فقط برای دستگاههای رسمی اعمال میشود، نه تلفن های شخصی.
تلگرام در اوکراین و روسیه محبوبیت بسیاری دارد و از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه سال ۲۰۲۲، به منبع مهم اطلاعات تبدیل شده است. اما مقامات امنیتی اوکراین بارها درباره استفاده از آن در طول جنگ ابراز نگرانی کرده بودند.
تلگرام که در دبی مستقر است، توسط پاول دوروف روس الاصل راه اندازی شد. او در سال ۲۰۱۴ پس از رد درخواستهای کرملین برای بستن گروه های مخالف در پلتفرم شبکه اجتماعی خود «وی کنتاکته»، روسیه را ترک کرد. دوروف در ماه اوت در فرانسه در راستای تحقیقات درباره جرایم مربوط به هرزه نگاری کودکان، قاچاق مواد مخدر و تراکنش های کلاهبرداری در تلگرام دستگیر شد و اکنون اجازه خروج از این کشور را ندارد.
در بیانیه شورای امنیت اوکراین آمده: بودانوف شواهدی ارائه کرده است که نشان میدهد سرویسهای ویژه روسیه میتوانند به پیامهای تلگرام، از جمله پیامهای حذف شده و همچنین اطلاعات شخصی کاربران دسترسی داشته باشند.
بودانوف در بیانیه خود گفت: من همیشه از آزادی بیان حمایت کرده و میکنم، اما موضوع تلگرام موضوع آزادی بیان نیست، مسئله امنیت ملی است.
طبق پایگاه داده «تله متریو»، حدود ۳۳ هزار کانال تلگرامی در اوکراین فعال هستند. ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین که در شورای امنیت حضور دارد و همچنین فرماندهان نظامی و مقامات منطقه ای و شهری، همگی به طور مرتب اخبار جنگ را منتشر میکنند و تصمیمات مهم را در کانالهای تلگرامی خود گزارش میدهند.
بر اساس گزارش رویترز، رسانههای اوکراینی تخمین زدهاند که ۷۵ درصد از اوکراینیها از این برنامه برای ارتباط استفاده میکنند و ۷۲ درصد مردم، آن را منبع کلیدی اطلاعات تا پایان سال گذشته میدانند.
انتهای پیام