کرامت انسان، عدالت و امنیت ازجمله اهداف مشترک اسلامی برای توسعه پایدار در منطقه است
۲۹/۰۶/۱۴۰۳ویژه برنامههای موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در هفته دفاع مقدس
۲۹/۰۶/۱۴۰۳خوراکچی: شمسایی هوشمندانه عمل کرد / نباید فریب فرانسه را بخوریم +فیلم
محمود خوراکچی مربی سابق تیم ملی فوتسال در خصوص بازیهای اخیر و پیش روی تیم ملی در جام جهانی فوتسال صحبتهایی را مطرح کرد.
به گزارش خبرنگار ورزشی پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری دانشجو، تیم ملی فوتسال ایران در اولین دیدار خود در جام جهانی فوتسال به مصاف ونزوئلا رفت و با نتیجه پر گل ۷ بر یک ونزوئلا را در هم کوبید و برای رقبای خود خط و نشان کشید.
برای ایران در این دیدار سالار آقاپور (۲ گل)، مهدی کریمی (۲ گل)، بهروز عظیمی (۲ گل) و امیرحسین داودی گلزنی کردند و میلتون فرانکا تک گل ونزوئلا را به ثمر رساند.
به همین عنوان گفتگویی را داشتیم با محمود خوراکچی، سرمربی سابق تیم ملی فوتسال در مورد بررسی بازی ایران و ونزوئلا در جام جهانی و بازیهای پیش روی ایران با گواتمالا و فرانسه.
بررسی وضعیت دروازهبانی تیم ملی فوتسال
آقای خوراکچی، ابتدا برویم سراغ پست مورد علاقه شما و پستی که سالها در آن ایفای نقش کردید. وضعیت دروازهبانی تیم ملی را چطور دیدید و استفاده از بازیکنان جوان را چگونه ارزیابی میکنید؟
ببینید، پست دروازهبانی در تمام رشتههای ورزشی یکی از مهمترین پستها است و در فوتسال نیز بسیار حساس و تخصصی است. برخلاف فوتبال که دروازهبان ۷ متر دروازه را محافظت میکند، در فوتسال توپها با فاصله کم و سرعت بسیار بالا شوت زده میشوند و این کار هر بازیکنی نیست. بازیکنانی که در این پست بازی میکنند، شجاعت و استعداد ویژهای در دروازهبانی دارند.
در جام جهانی، دو دروازهبان خوب باقر محمدی و سعید مؤمنی انتخاب شدند و عملکرد فوقالعادهای داشتند. در لیگ و بازیهای بینالمللی نشان دادند که به حق انتخاب شدهاند و کادر فنی هم آنها را برای تیم ملی انتخاب کرد.
نسل جوان دروازهبانها
ما در زمان خوبی برای دروازهبانی هستیم. انتخاب بین دو دروازهبان بسیار سخت بود. سپهر محمدی و علی سلیمی، دروازهبانهای باتجربه، در دورههای قبلی در تیم ملی بودند و اکنون در لیگ گلرهای جوانی داریم که در آینده میتوانند جای خود را در تیم ملی باز کنند، مانند بهزاد رسولی، سجاد بابایی و مهدی رستمیان.
نقش بازیکنان جوان در تیم ملی
عملکرد بازیکنان جوان را چگونه ارزیابی میکنید؟
روز بسیار خوبی برای فوتسال ما بود. با تجربههایی مثل حسنزاده، طیبی، سنگسفیدی و دیگران کمک زیادی به جوانان کردند. این تیم از بازیکنان جوان و باتجربه تشکیل شده است و اتحاد و همدلی میان آنها بسیار مشهود بود. بهزاد عظیمی دو گل زیبا زد و مهدی کریمی هم با پای غیرتخصصی گل فوقالعادهای به ثمر رساند. جوانانی مثل سجاد یوسفخواه و سالار آقا بهترین بازیکن زمین شدند. همه اینها نشاندهنده یک تیم قوی و هماهنگ است.
تحلیل سیستم بازی سرمربی تیم ملی / سیستم بازی آقای شمسایی را چطور دیدید؟
خوشبختی یک مربی این است که بازیکنانی با قابلیت بازی در چند پست مختلف در اختیار داشته باشد. دیروز تیم ما زمانی که ونزوئلا پرس میکرد، با داشتن بازیکنی مثل اولاد قباد توانست از پرس ۱-۳ فرار کند و بازی را کنترل کند. همچنین زمانی که ونزوئلا به پاورپلی رو آورد، تیم ملی ما بسیار خوب دفاع کرد.
استفاده از تمامی بازیکنان در بازیهای مقدماتی هوش و ذکاوت مربی تیم، آقای شمسایی، و کادر فنی را نشان میدهد. مربیان باهوش در چنین رقابتهایی تنوع در ارنج تیم را بالا میبرند تا تیمهای رقیب نتوانند بهراحتی آنالیز دقیقی از ترکیب اصلی داشته باشند.
تنوع در ارنج و تعویضها باعث میشود که تیمهای آنالیزور نتوانند به سادگی ترکیب اصلی ما را پیشبینی کنند. اگر ما با یک ارنج ثابت بازی میکردیم، محکوم به استفاده از تعداد محدودی بازیکن بودیم و تیمهای حریف بهراحتی ما را آنالیز میکردند.
عملکرد تیم در برابر پاورپلی
تیم ملی فوتسال کشورمان چند گل جلو افتاد و ونزوئلا مجبور شد پاورپلی کند. نظرتان در مورد این بخش از بازی چیست؟
تیم ونزوئلا در پاورپلی ضعیف عمل کرد و بچههای ما دفاع بسیار خوبی داشتند. تیم ما به خوبی در طول اردوها آموزش دیده بود و بازیکنان هم تمرکز و ذهنیت بالایی داشتند. در پاورپلی، دروازهبان معمولاً پرکارترین بازیکن است، اما دیروز باقر محمدی یکی از کمکارترین بازیکنان بود.
ارزیابی بازیهای پیش رو
بازیهای آینده تیم ملی را چطور میبینید، خصوصاً مقابل فرانسه و گواتمالا؟
گواتمالا با تجربه ۶ دوره حضور در جام جهانی برخلاف برخی نظریات کارشناسان، تیم آسانی نیست. اگر شما قدرتمند نباشید، نمیتوانید به راحتی این تیم را شکست دهید. به عنوان مثال، برزیل با قدرت خود توانست ۱۰ گل به حریف بزند، نه اینکه تیم مقابل ضعیف بود.
ونزوئلا که هفت گل از ما دریافت کرد، در بازیهای ردهبندی، تنها سه گل از برزیل دریافت کرد. این نشان میدهد که تیمهایی مثل ونزوئلا و گواتمالا از قارههای مختلف، با تجربه بالا وارد رقابتها میشوند و به سادگی قابل شکست نیستند.
گواتمالا در دوره گذشته با ۶ امتیاز از گروه خود صعود کرده و کشورشان به فوتسال توجه ویژهای دارد. در برابر ایران، گواتمالا قطعاً برنامه دفاعی محکمی خواهد داشت و به دنبال بستن فضاهای کلیدی بازی ما خواهد بود. آنها میدانند که اگر به ایران فضا بدهند، متحمل شکست سنگینی میشوند و به همین دلیل نیمنگاهی به ضد حمله خواهند داشت.
فرانسه در این بازی تلفیقی از فوتبال و فوتسال را به نمایش گذاشت. آن ظرافت و ریزهکاری که معمولاً در فوتسال میبینیم، در بازی فرانسه کمتر دیده شد، اما وقتی توپ را به سمت جلو میانداختند و بازیکنانشان با سرعت پیش میرفتند، توانستند شوتهای متعددی به سمت دروازه ما بزنند. با اینکه قد بازیکنانشان کوتاهتر بود، اما فشار زیادی روی دفاع ما وارد کردند.
من در مربیگری اصطلاحی دارم که میگویم “تیم مقابل اگر اصول ندارد، شلوغ کردن بازی را بلد است”. فرانسه دقیقاً این کار را انجام داد؛ آنها بازی را بهجای فوتسال، به یک بازی شلوغ و فیزیکی تبدیل کردند تا تیم ما نتواند ظرافتهای ناب فوتسال خود را به نمایش بگذارد.
نباید بازیکنان ما تحت تأثیر بازی فرانسه قرار بگیرند.
شانس صعود تیم ملی به مراحل بعد
وضعیت صعود به مراحل بعد را چگونه ارزیابی میکنید؟
اگر تیم ملی ما بتواند در صدر گروه خود قرار بگیرد، احتمالاً به تیم دوم گروه پرتغال خواهد خورد. اما چالش اصلی، رویارویی با تیمهای قدرتمندی مثل برزیل و اسپانیا است. تیمهایی مثل برزیل، اسپانیا و قزاقستان با تمام قدرت به مسابقات آمدهاند و تیم ملی ما هم باید با همین انرژی به میدان برود.
فیلم کامل گفتگو:
انتهای پیام/