وزیر ورزش: موفقیتهای بیسابقه مرهون توجهات و رهنمودهای حکیمانه رهبر انقلاب است
۲۷/۰۶/۱۴۰۳سرلشکر سلامی: خانواده معظم شهدا چراغ راهی در عبور از فتنهها هستند
۲۷/۰۶/۱۴۰۳برگزاری بزرگداشت «امین تارخ» در شیراز
بزرگداشت هنرمند فقید تئاتر، سینما و تلویزیون «امین تارخ» همزمان با افتتاح پردیس سینمایی امین تارخ ۲ مهرماه با حضور جمعی از هنرمندان، مدیران و علاقهمندان به سینما برگزار میشود.
به گزارش گروه فرهنگی پایگاه اطلاع رسانی اخبار فارسی به نقل از خبرگزاری دانشجو، همزمان با دومین سالگرد درگذشت هنرمند فقید تئاتر، سینما و تلویزیون «امین تارخ» پردیس سینمایی امین تارخ در شهر شیراز افتتاح میشود. این پردیس سینمایی دارای ۵ سالن سینما و یک سالن تئاتر است و در مجموع ۸۶۳ صندلی دارد.
مراسم بزرگداشت این هنرمند فقید توسط موسسه بهمن سبز که بهرهبردار پردیس سینمایی امین تارخ است با حضور جمعی از هنرمندان، مدیران سینما و خانواده این هنرمند فقید، دوشنبه ۲ مهرماه در شهر شیراز برگزار میگردد.
امین تارخ ۲۰ مرداد ۱۳۳۲ در شیراز متولد شد. او در طول حدود نیم قرن فعالیت در عرصه بازیگری نقشهای ماندگاری را در سینما، تئاتر و تلویزیون خلق کرد. علاوه بر آن تارخ در طول سالها فعالیت خود به عنوان یک استاد بازیگری چهره فراوانی را به سینمای ایران معرفی کرد.
«مرگ یزدگرد» بهرام بیضایی، «پرنده کوچک خوشبختی» پوران درخشنده، «پاییزان» رسول صدرعاملی، «سرب» مسعود کیمیایی، «مادر» علی حاتمی، «مجسمه» ابراهیم وحیدزاده و «سارا» داریوش مهرجویی از جمله آثار سینمایی است که تارخ در آن به ایفای نقش پرداخته است. این هنرمند فقید در تلویزیون نیز در سریالهای ماندگاری از جمله «بوعلی سینا»، «سربداران»، «شیخ مفید»، «آپارتمان»، «سفر سبز»، «معصومیت از دست رفته» و «جراحت» بازی کرده است.
امین تارخ در تاریخ ۲۸ شهریور ۱۴۰۱ به علت بیماری قلبی در یکی از بیمارستانهای تهران بستری شد و بعد از گذشت چند روز در دوم مهر ماه ۱۴۰۱ فوت کرد.
پس از رونمایی و افتتاح ۵ سالن جدید پردیس سینمایی آزادی تهران و افتتاح پردیس سینمایی مهر مادر دزفول، این دومین پردیس سینمایی است که توسط موسسه بهمن سبز در خارج از پایتخت افتتاح میشود. ساخت پردیسهای فرهنگی چندمنظوره خانواده محور یکی از برنامههای توسعه محور حوزه هنری انقلاب اسلامی است. هماکنون مؤسسه بهمن سبز به عنوان مجموعه بهرهبردار سینماهای حوزه هنری دارای ۶۱ سینمای فعال با ۱۹۳ سالن و ظرفیت ۳۳۰۰۰ صندلی است. از این تعداد پنج سینما با ۳۳ سالن و ۲۹۲۴ صندلی در سال ۱۴۰۲ راهاندازی و بهرهبرداری شده است.